Makkelijke truc voor een snel roereitje

Een roereitje als ontbijt? Het is lekker, gezond ook, en best wel luxueus, terwijl eitjes eigenlijk weinig kosten. Alleen ontzien we het ons toch zo vaak om ’s ochtends een pan uit de kast te halen, boter te smelten, en dan nog eens eitjes te staan bakken. No problem, voortaan zul je het anders aanpakken. Geloof me.

Je kunt namelijk erg makkelijk maken in de microgolfoven. Heel simpel: in een koffiemok of een groot glas. Breek twee eitjes, doe er twee eetlepels melk bij en kluts alles los.  Je kunt eventueel wat afkruiden met peper en zout, en heb je nog verse kruiden zoals bieslook of peterselie in huis, snipper die er maar onder. Zelfs wat tabasco kan erbij. En als je nog wat geraspte kaas hebt (dat maakt het wel wat vettiger, krachtiger) dan kun je die er ook onder mengen. Heerlijk!

Plaats het glas of de mok in de microgolfoven en “bak” een half minuutje à 50 seconden in de microgolfoven op de hoogste stand. Je kunt na dertig seconden even roeren door het ei en zo al even proeven of je het roerei al gaar genoeg vindt, en pittig genoeg, het is een beetje een kwestie van smaak.

Geloof me: nog sneller dan je kopje koffie klaar is, heb je een lekker roereitje bereid. Smakelijk ontbijt!