Een roereitje als ontbijt? Het is lekker, gezond ook, en best wel luxueus, terwijl eitjes eigenlijk weinig kosten. Alleen ontzien we het ons toch zo vaak om ‘s ochtends een pan uit de kast te halen, boter te smelten, en dan nog eens eitjes te staan bakken. No problem, voortaan zul je het anders aanpakken. Geloof me.
Je kunt namelijk erg makkelijk maken in de microgolfoven. Heel simpel: in een koffiemok of een groot glas. Breek twee eitjes, doe er twee eetlepels melk bij en kluts alles los. Je kunt eventueel wat afkruiden met peper en zout, en heb je nog verse kruiden zoals bieslook of peterselie in huis, snipper die er maar onder. Zelfs wat tabasco kan erbij. En als je nog wat geraspte kaas hebt (dat maakt het wel wat vettiger, krachtiger) dan kun je die er ook onder mengen. Heerlijk!
Plaats het glas of de mok in de microgolfoven en “bak” een half minuutje à 50 seconden in de microgolfoven op de hoogste stand. Je kunt na dertig seconden even roeren door het ei en zo al even proeven of je het roerei al gaar genoeg vindt, en pittig genoeg, het is een beetje een kwestie van smaak.
Geloof me: nog sneller dan je kopje koffie klaar is, heb je een lekker roereitje bereid. Smakelijk ontbijt!
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer