Een roereitje als ontbijt? Het is lekker, gezond ook, en best wel luxueus, terwijl eitjes eigenlijk weinig kosten. Alleen ontzien we het ons toch zo vaak om ’s ochtends een pan uit de kast te halen, boter te smelten, en dan nog eens eitjes te staan bakken. No problem, voortaan zul je het anders aanpakken. Geloof me.
Je kunt namelijk erg makkelijk maken in de microgolfoven. Heel simpel: in een koffiemok of een groot glas. Breek twee eitjes, doe er twee eetlepels melk bij en kluts alles los. Je kunt eventueel wat afkruiden met peper en zout, en heb je nog verse kruiden zoals bieslook of peterselie in huis, snipper die er maar onder. Zelfs wat tabasco kan erbij. En als je nog wat geraspte kaas hebt (dat maakt het wel wat vettiger, krachtiger) dan kun je die er ook onder mengen. Heerlijk!
Plaats het glas of de mok in de microgolfoven en “bak” een half minuutje à 50 seconden in de microgolfoven op de hoogste stand. Je kunt na dertig seconden even roeren door het ei en zo al even proeven of je het roerei al gaar genoeg vindt, en pittig genoeg, het is een beetje een kwestie van smaak.
Geloof me: nog sneller dan je kopje koffie klaar is, heb je een lekker roereitje bereid. Smakelijk ontbijt!
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer