Makkelijke truc voor een snel roereitje
Nieuws

Makkelijke truc voor een snel roereitje

Een roereitje als ontbijt? Het is lekker, gezond ook, en best wel luxueus, terwijl eitjes eigenlijk weinig kosten. Alleen ontzien we het ons toch zo vaak om ‘s ochtends een pan uit de kast te halen, boter te smelten, en dan nog eens eitjes te staan bakken. No problem, voortaan zul je het anders aanpakken. Geloof me.

Je kunt namelijk erg makkelijk maken in de microgolfoven. Heel simpel: in een koffiemok of een groot glas. Breek twee eitjes, doe er twee eetlepels melk bij en kluts alles los.  Je kunt eventueel wat afkruiden met peper en zout, en heb je nog verse kruiden zoals bieslook of peterselie in huis, snipper die er maar onder. Zelfs wat tabasco kan erbij. En als je nog wat geraspte kaas hebt (dat maakt het wel wat vettiger, krachtiger) dan kun je die er ook onder mengen. Heerlijk!

Plaats het glas of de mok in de microgolfoven en “bak” een half minuutje à 50 seconden in de microgolfoven op de hoogste stand. Je kunt na dertig seconden even roeren door het ei en zo al even proeven of je het roerei al gaar genoeg vindt, en pittig genoeg, het is een beetje een kwestie van smaak.

Geloof me: nog sneller dan je kopje koffie klaar is, heb je een lekker roereitje bereid. Smakelijk ontbijt!

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer