Anke zegt het al dagenlang in onze ochtendshow. Ze snoept teveel. Het was nogal wat voor haar ook de voorbije weken. Elke dag voor dag en dauw opstaan om radio te maken van zes tot negen, en daarna de ganse dag fulltime mama zijn voor een baby en een kleuter. En tussendoor nog online vergaderen met het ochtendteam en de show van de dag nadien voorbereiden. Anke is geen klager en een vechter, maar ja, ze is wel een snoeper. En ze haalt haar troost-momentjes en opkikkertjes tijdens de drukte uit de snoeplade en de koekentrommel. Niet OK, dat zegt ze zelf ook. Maar het zijn rare tijden. En voor sommige mensen geeft suiker troost.
Ikzelf drink teveel. Ik zal maar eerlijk zijn. Ik ben uiteraard geen alcoholverslaafde. Natuurlijk niet. Ik kan perfect zonder. Ik drink ook geen glas wijn voor zes, zeven uur ’s avonds. Maar waar we vroeger geregeld theetjes dronken ’s avonds voor TV gaat er nu toch elke dag een fles open voor ons twee. En geregeld blijkt dat niet voldoende en wordt zelfs een tweede fles gekraakt. Elke expert zal zeggen: dat is gewoon teveel. Maar het is mijn manier om na een dag met zes uur live-radio vol pakkende verhalen, veel voorbereidingsmeetings en een paar uur wandelen effe te relaxen in de zetel. Met m’n liefste naast me, de kat tussen ons in, en de haard aan. Dan haal ik iets moois uit de kelder (niet iets duurs, gewoon iets lekkers) en dan klinken we op het leven. En dan zeggen we: gezondheid.
Maar ik besef ook wel: het is niet gezond. Teveel snoepen, teveel wijntjes, het is eigenlijk fout. En als deze crisis voorbij is, of net nog langer blijft duren, dan gaan we toch eens goed moeten nadenken of dat nu wel zo slim is/was om ons zo wat te laten gaan. Maar ik denk eerlijk gezegd dat Anke met haar suikergoed en ik met m’n wijntjes niet alleen zijn, en dat voor heel veel mensen dat nu gewoon even zo is. Herkenbaar? Ja toch?
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer