Snoep jij ook teveel? Of los jij je stress nu op met alcohol?
Nieuws

Snoep jij ook teveel? Of los jij je stress nu op met alcohol?

Anke zegt het al dagenlang in onze ochtendshow. Ze snoept teveel. Het was nogal wat voor haar ook de voorbije weken. Elke dag voor dag en dauw opstaan om radio te maken van zes tot negen, en daarna de ganse dag fulltime mama zijn voor een baby en een kleuter. En tussendoor nog online vergaderen met het ochtendteam en de show van de dag nadien voorbereiden. Anke is geen klager en een vechter, maar ja, ze is wel een snoeper. En ze haalt haar troost-momentjes en opkikkertjes tijdens de drukte uit de snoeplade en de koekentrommel. Niet OK, dat zegt ze zelf ook. Maar het zijn rare tijden. En voor sommige mensen geeft suiker troost.

Ikzelf drink teveel. Ik zal maar eerlijk zijn. Ik ben uiteraard geen alcoholverslaafde. Natuurlijk niet. Ik kan perfect zonder. Ik drink ook geen glas wijn voor zes, zeven uur ’s avonds. Maar waar we vroeger geregeld theetjes dronken ’s avonds voor TV gaat er nu toch elke dag een fles open voor ons twee. En geregeld blijkt dat niet voldoende en wordt zelfs een tweede fles gekraakt. Elke expert zal zeggen: dat is gewoon teveel. Maar het is mijn manier om na een dag met zes uur live-radio vol pakkende verhalen, veel voorbereidingsmeetings en een paar uur wandelen effe te relaxen in de zetel. Met m’n liefste naast me, de kat tussen ons in, en de haard aan. Dan haal ik iets moois uit de kelder (niet iets duurs, gewoon iets lekkers) en dan klinken we op het leven. En dan zeggen we: gezondheid.

Maar ik besef ook wel: het is niet gezond. Teveel snoepen, teveel wijntjes, het is eigenlijk fout. En als deze crisis voorbij is, of net nog langer blijft duren, dan gaan we toch eens goed moeten nadenken of dat nu wel zo slim is/was om ons zo wat te laten gaan. Maar ik denk eerlijk gezegd dat Anke met haar suikergoed en ik met m’n wijntjes niet alleen zijn, en dat voor heel veel mensen dat nu gewoon even zo is.  Herkenbaar? Ja toch?

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer