Daarom snoepen mensen zoveel op kantoor

Veel mensen kunnen het niet laten: ook op kantoor hebben ze voortdurend honger en zijn ze aan het snoepen. We denken misschien dat mentaal werken minder belastend is voor het lichaam dan fysiek werken. Maar uit studies blijkt dat mentaal werken ongeveer even belastend is als fysiek werken. Want de hersenen zijn absoluut ook een gulzig orgaan!

Van mentaal werk krijg je dus evenzeer honger, dat blijkt uit een studie door de Universiteit van Northumbria. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat een periode van intensieve cognitieve verwerking (gebruik van je geheugen, intelligentie, taal en concentratie) verband houdt met een verhoogd energieverbruik. Ook met een intensieve kantoorjob verbrandt een mens dus behoorlijk wat calorie├źn. Je heb daardoor dus mentale honger!

Het probleem is dat veel mensen door die mentale honger geneigd zijn om naar ongezonde snacks te grijpen om die honger te stillen en dat is jammer. De snoepautomaat op kantoor draait dan overuren, terwijl groenten of fruit, en zelfs een handjevol noten een beter alternatief zijn. Veel gezonder. En het geeft minstens evenveel energie als een chocoladereep.