Ein-de-lijk. Het gaat er nu toch van komen. Ik zeg nu al zo lang dat ik een wandelboek ga uitbrengen. En ook al ligt het manuscript al jarenlang voor drie vierde klaar op mijn schrijftafel, het raakte maar niet af. Ken je dat: altijd druk, altijd met allerlei andere dingen bezig, en het boek dat ik nu al zeker vijf jaar zit aan te kondigen, raakt maar niet af. Zonde. Want veel mensen vragen er naar. Ik heb sommige mensen wellicht teleur gesteld met mijn getalm.
Maar oef, er is nu wel super goed nieuws: want de laatste maanden ben ik weer zoveel aan het wandelen, en voel ik mij daardoor zoveel beter in mijn vel, dat ik die passie voor deze heerlijke sport echt met iedereen delen wil. Dus: het boek komt er nu echt echt aan. Ik ben de laatste weken alweer veel aan het schrijven geweest, tussen de wandeltochten door, en ik wil de krokusvakantie in Barcelona straks gebruiken om het boek helemaal af te werken.
Als alles naar wens verloopt zou tegen de late lente mijn wandelverhaal, en wat het allemaal heeft gedaan voor mijn gezondheid, zowel fysiek als mentaal, af moeten zijn. Ik hoop dat het een verhaal is dat heel veel mensen inspireren kan. Want wandelen is zo gezond dat ik die boodschap echt uit wil dragen. Mag ik jullie alvast bedanken voor jullie indrukwekkende geduld. Ik hoop dat jullie net als ik intussen niet stil gezeten hebben, en veeeeel gewandeld hebben!
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer
Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer