“Eet regelmatig knoflook, het heldert de geest op, versterkt de mannelijkheid en verdrijft ook de darmparasieten!” aldus de Talmoed. Ook de Bijbel en de Koran vermelden knoflook. De arbeiders die aan de piramiden bouwden kregen reeds knoflook te eten.
Ondanks zijn kwalijke reputatie voor het creëren van een slechte adem (en het afstoten van vampieren) wordt knoflook beschouwd als een van de meest voedzame voedingsmiddelen die je kunt eten. Eén teentje knoflook bevat 0,2 gram eiwit en 2% van je vitamine B6 nodig voor de dag.
Knoflook is dan ook een van de oudste medicijnen gebruikt door de mensheid. Allicine, dat knoflook zijn kenmerkende smaak en geur geeft, zou zeer efficiënt werken als antibioticum tegen verscheidene bacteriën. Maar, en nu komt het, het zou ook de cholesterol en bloeddruk verlagen. En zeker dat laatste is nu wel belangrijk voor mij. Mijn hoge bloeddruk moet ik onder controle krijgen. Dus, best niet te dicht in mijn buurt komen de komende weken.
Zoals jullie weten ben ik heel vaak in Barcelona. Ik heb er ook mijn reisgids Mijn Barcelona over geschreven, die nog steeds te koop is op www.mijnbarcelona … Lees meer
8 november is Shot Day, een dag waarop mensen blijkbaar massaal shotjes drinken. En eerlijk: ik snap het helemaal niet. Ik ben geen fan van die snelle alcoholshots, ik ben een genieter … Lees meer
5 november is Eating Healthy Day. Een dag die mensen wil aanmoedigen om wat bewuster te eten, iets gezonder te koken, en misschien eens stil te staan bij wat we allemaal op ons bord leggen … Lees meer
Ik vind het altijd grappig om de agenda’s en de “days of” bij te houden, omdat dat een inspiratiebron is voor alles wat er rond eten en koken in de wereld gebeurt … Lees meer
Ik ben eigenlijk nogal een alleseter. Er zijn maar weinig dingen die ik niet durf te proeven. Ik hou van ontdekken, van nieuwe smaken en verrassende combinaties … Lees meer
Deze week gingen we nog eens dineren bij een van onze favoriete restaurants van de afgelopen jaren in Barcelona, Molino de Pez. Het is intussen een vaste traditie geworden om er tijdens elke vakantie minstens één keer te gaan eten, en ze kennen ons daar ondertussen al goed … Lees meer
In de aanloop naar Halloween zie je ze overal: pompoenen aan voordeuren, in interieurs en etalages. Maar veel mensen vragen zich af: kun je zo’n volledige pompoen ook gewoon in de oven klaarmaken … Lees meer
De calzone is een pizza in zakvorm, een opgerolde variant van de klassieke Italiaanse pizza. Oorspronkelijk komt hij uit Napels, de bakermat van de pizza, en de naam betekent letterlijk “broekspijp” in het Italiaans — een knipoog naar zijn opgerolde vorm … Lees meer