“Eet regelmatig knoflook, het heldert de geest op, versterkt de mannelijkheid en verdrijft ook de darmparasieten!” aldus de Talmoed. Ook de Bijbel en de Koran vermelden knoflook. De arbeiders die aan de piramiden bouwden kregen reeds knoflook te eten.
Ondanks zijn kwalijke reputatie voor het creëren van een slechte adem (en het afstoten van vampieren) wordt knoflook beschouwd als een van de meest voedzame voedingsmiddelen die je kunt eten. Eén teentje knoflook bevat 0,2 gram eiwit en 2% van je vitamine B6 nodig voor de dag.
Knoflook is dan ook een van de oudste medicijnen gebruikt door de mensheid. Allicine, dat knoflook zijn kenmerkende smaak en geur geeft, zou zeer efficiënt werken als antibioticum tegen verscheidene bacteriën. Maar, en nu komt het, het zou ook de cholesterol en bloeddruk verlagen. En zeker dat laatste is nu wel belangrijk voor mij. Mijn hoge bloeddruk moet ik onder controle krijgen. Dus, best niet te dicht in mijn buurt komen de komende weken.
Vandaag is de dag tegen voedselverspilling. Het is iets waar ik het erg moeilijk mee heb: eten weggooien. Mijn grootouders en ouders hadden het niet ontzettend breed, maar er werd wel elke dag lekker gegeten … Lees meer
Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer
Het staat op de kaart van sommige restaurants in Europa, maar het gerecht is vooral in Amerika waanzinnig populair. Eggs Benedict is een klassiek brunchgerecht dat bestaat uit een gepocheerd ei dat op een helft van een Engelse muffin wordt geplaatst, bedekt met plakjes ham of spek en overgoten met hollandaisesaus … Lees meer
Op Would Be Chef volgen we graag culinaire feestdagen, en 13 april staat zo in alle lijstjes als “National Peach Cobbler Day”. Ik had er zelf nog nooit van gehoord, dus ben ik het maar even gaan opzoeken wat het was … Lees meer
Ik ben geen enorme bierdrinker. Geef mij maar een wijntje. Maar ik weet dat veel volgers van Would Be Chef wel eens een biertje kunnen appreciëren. Er zijn massa’s bieren in de wereld, maar het zwaarste commercieel verkrijgbare bier ter wereld is “Snake Venom”, gebrouwen door Brewmeister, een Schotse brouwerij … Lees meer
In de volksmond hoor je wel eens dat cola helpt bij het verwijderen van roestvlekken. Het is zo’n typische Tante Kaat tip. En ja het is geen fabeltje, Cola werkt wel degelijk tegen roest en dat komt door de aanwezigheid van fosforzuur … Lees meer
Op 6 april is het carbonara dag. Heerlijk gerecht, die carbonara. Maar als ik je in een kwis zou vragen: hoe moet je dat echt maken, zou je het misschien niet weten … Lees meer
Je kent dat gevoel ongetwijfeld. Je ziet een plezant recept op een of andere site, neem nu Would Be Chef. In dat recept worden kruiden gebruikt. Die koop je dan bij de groentenboer, specifiek voor dat recept, maar nadien heb je die kruiden niet per se meteen weer nodig … Lees meer