We zijn er weer aan begonnen. Na zes weken vakantie zijn Anke en ikzelf weer gestart met een heerlijk nieuw radioseizoen. Veel gekende ingrediënten zul je weer op je boterham kunnen smeren: plezante muziek, onze beetje averechtse kijk op de actualiteit en een flinke dosis goedbedoelde flauwekul. Je kent ons na al die jaren wel.
Maar er is alvast één grote verandering. Vanaf nu bestaat Kwartier Plezier niet meer. Dat kwartiertje plezante muziek om de werkdag te starten wordt geschrapt en vervangen door… Kwartier Plezier XL. Dat wil zeggen dat we na het nieuws van halfnegen nog een kort reclameblok doen, en daarna krijg je een klein half uur plezante muziek om je dag te starten. Non-stop!
Verder wil ik je waarschuwen als je ons volgt op TV. Het is namelijk niet uitgesloten dat we weer in oude gewoontes hervallen en dat Anke weer met vol enthousiasme slaatjes, restjes, pasta’s en pizza’s van de dag voordien opwarmt als ontbijt. Je ziet mij dan een beetje bedenkelijk staan kijken. Macaroni of Indische kip in de ochtend vind ik zelf wat vies, maar hey, iedereen is zoals hij is en eet wat hij of zij eten wil. Maar je bent alvast gewaarschuwd.
Sven & Anke en Joe kun je ook online beluisteren via de App van Joe!
Zoals jullie misschien al hebben gezien op mijn blog of socials, ben ik sinds dit voorjaar ambassadeur van Big Green Egg voor Vlaanderen. En daar ben ik oprecht fier op … Lees meer
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer