We zijn er weer aan begonnen. Na zes weken vakantie zijn Anke en ikzelf weer gestart met een heerlijk nieuw radioseizoen. Veel gekende ingrediënten zul je weer op je boterham kunnen smeren: plezante muziek, onze beetje averechtse kijk op de actualiteit en een flinke dosis goedbedoelde flauwekul. Je kent ons na al die jaren wel.
Maar er is alvast één grote verandering. Vanaf nu bestaat Kwartier Plezier niet meer. Dat kwartiertje plezante muziek om de werkdag te starten wordt geschrapt en vervangen door… Kwartier Plezier XL. Dat wil zeggen dat we na het nieuws van halfnegen nog een kort reclameblok doen, en daarna krijg je een klein half uur plezante muziek om je dag te starten. Non-stop!
Verder wil ik je waarschuwen als je ons volgt op TV. Het is namelijk niet uitgesloten dat we weer in oude gewoontes hervallen en dat Anke weer met vol enthousiasme slaatjes, restjes, pasta’s en pizza’s van de dag voordien opwarmt als ontbijt. Je ziet mij dan een beetje bedenkelijk staan kijken. Macaroni of Indische kip in de ochtend vind ik zelf wat vies, maar hey, iedereen is zoals hij is en eet wat hij of zij eten wil. Maar je bent alvast gewaarschuwd.
Sven & Anke en Joe kun je ook online beluisteren via de App van Joe!
De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer
Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer
Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer
Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer
Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer
Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer
Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer
In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer