Naar Barcelona gaan is dezer dagen een beetje een spannend gegeven. Dus mensen vragen me: vlieg je naar je tweede huis vandaag, en heb je geen schrik? Maar Barcelona staat voorlopig even niet op de agenda. Ik was er nog begin september, maar daarna ben ik er niet meer geweest. Ik heb vooral pittige (maar wel erg leuke) DJ-weekends achter de rug. Pas volgend weekend gaan we (na twee maanden) nog eens naar de Catalaanse hoofdstad voor een weekje herfstvakantie; hopelijk zonder al te veel problemen.
Vandaag hebben we andere, best wel spannende plannen. We gaan helemaal naar Zwolle rijden, best hoog in Nederland, om nog eens lekker te gaan dineren bij Thérèse en Jonnie Boer, in het onwaarschijnlijke drie sterren restaurant De Librije. We waren er al een drietal keer, en het was elke keer indrukwekkend. De Librije staat op dit moment op de 46ste plaats in de TOP 100 van de beste restaurants van de wereld. En ik ben zo ontzettend benieuwd naar de keuken van Jonnie anno 2019. Je kunt straks al mijn avonturen volgen via mijn Instagram account.
Zoals jullie misschien al hebben gezien op mijn blog of socials, ben ik sinds dit voorjaar ambassadeur van Big Green Egg voor Vlaanderen. En daar ben ik oprecht fier op … Lees meer
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer