Spannend: voor het eerst in 4 maanden weer gastronomisch eten
Nieuws

Spannend: voor het eerst in 4 maanden weer gastronomisch eten

De lockdown heeft de horeca plat gelegd. 4 maanden lang ben ik niet meer op restaurant geweest. Vorige week heb ik net als zovelen onder jullie weer m’n eerste schuchtere stapjes gezet, en ben ik buiten op het terras van Trattoria 2000 gaan dineren. Dat is onze favoriete Italiaan, vlak om de hoek waar we wonen, dus dat leek ons de veiligste en makkelijkste plek om onze koudwatervrees te overwinnen. En dat viel bijzonder goed mee.

Vanavond hebben we iets te vieren, dus ging ik op zoek naar een bijzondere plek om gastronomisch te gaan dineren. Het is L.E.S.S. geworden, van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens, de eigenaars van het vroegere 3 sterren restaurant Hertog Jan. Voor de gelegenheid, en vooral voor de veiligheid, hebben ze L.E.S.S. trouwens verplaatst naar de oude locatie van Hertog Jan, in de prachtige boerderij in Zedelgem. Daar hebben ze veel meer ruimte om de tafels ver van elkaar te zetten en de social distancing te respecteren.

Ik kijk er ontzettend naar uit. Ik verwacht er ook ontzettend veel van. In L.E.S.S. wordt er gewoon op topniveau gekookt, wat minder formeel dan in Hertog Jan, maar ze hebben niet voor niks een Michelen Ster, en Gert is en blijft één van onze absolute topchefs. En het feit dat voor de zomer ze verhuisd zijn naar het oude Hertog Jan is een topidee, en zal hun keuken nog meer uitstraling geven, maar wel op een hedendaagse, frisse, spannende manier.

Meer nog, maar dat zullen Gert en Joachim in alle toonaarden ontkennen, het zou me niet verwonderen dat ze het weer zo ontzettend leuk vinden in Zedelgem, dat dit wel eens een blijvertje zou kunnen zijn, en dat ze gewoon beslissen om niet meer naar de Brugse binnenstad terug te gaan. En als op die toplocatie de keuken lekker spannend en vernieuwend blijft, komt L.E.S.S. voor je het weet weer in de TOP 100 van de wereld terecht.

Ik zal het jullie weten te vertellen of het inderdaad zo lekker was als ik nu verwacht. Maar ik kan je verzekeren, ik heb er ontzettend veel goesting in. Na 4 lange maanden zonder te kunnen genieten van topgastronomie, gaan we er een zalig avondje van proberen te maken.

Spannend: voor het eerst in 4 maanden weer gastronomisch eten

Gerelateerde nieuwsberichten

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama

De mosselen zijn er! #advertentie

Onlangs was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer