Spannend: voor het eerst in 4 maanden weer gastronomisch eten
Nieuws

Spannend: voor het eerst in 4 maanden weer gastronomisch eten

De lockdown heeft de horeca plat gelegd. 4 maanden lang ben ik niet meer op restaurant geweest. Vorige week heb ik net als zovelen onder jullie weer m’n eerste schuchtere stapjes gezet, en ben ik buiten op het terras van Trattoria 2000 gaan dineren. Dat is onze favoriete Italiaan, vlak om de hoek waar we wonen, dus dat leek ons de veiligste en makkelijkste plek om onze koudwatervrees te overwinnen. En dat viel bijzonder goed mee.

Vanavond hebben we iets te vieren, dus ging ik op zoek naar een bijzondere plek om gastronomisch te gaan dineren. Het is L.E.S.S. geworden, van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens, de eigenaars van het vroegere 3 sterren restaurant Hertog Jan. Voor de gelegenheid, en vooral voor de veiligheid, hebben ze L.E.S.S. trouwens verplaatst naar de oude locatie van Hertog Jan, in de prachtige boerderij in Zedelgem. Daar hebben ze veel meer ruimte om de tafels ver van elkaar te zetten en de social distancing te respecteren.

Ik kijk er ontzettend naar uit. Ik verwacht er ook ontzettend veel van. In L.E.S.S. wordt er gewoon op topniveau gekookt, wat minder formeel dan in Hertog Jan, maar ze hebben niet voor niks een Michelen Ster, en Gert is en blijft één van onze absolute topchefs. En het feit dat voor de zomer ze verhuisd zijn naar het oude Hertog Jan is een topidee, en zal hun keuken nog meer uitstraling geven, maar wel op een hedendaagse, frisse, spannende manier.

Meer nog, maar dat zullen Gert en Joachim in alle toonaarden ontkennen, het zou me niet verwonderen dat ze het weer zo ontzettend leuk vinden in Zedelgem, dat dit wel eens een blijvertje zou kunnen zijn, en dat ze gewoon beslissen om niet meer naar de Brugse binnenstad terug te gaan. En als op die toplocatie de keuken lekker spannend en vernieuwend blijft, komt L.E.S.S. voor je het weet weer in de TOP 100 van de wereld terecht.

Ik zal het jullie weten te vertellen of het inderdaad zo lekker was als ik nu verwacht. Maar ik kan je verzekeren, ik heb er ontzettend veel goesting in. Na 4 lange maanden zonder te kunnen genieten van topgastronomie, gaan we er een zalig avondje van proberen te maken.

Spannend: voor het eerst in 4 maanden weer gastronomisch eten

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer