Spannend: voor het eerst in 4 maanden weer gastronomisch eten
Nieuws

Spannend: voor het eerst in 4 maanden weer gastronomisch eten

De lockdown heeft de horeca plat gelegd. 4 maanden lang ben ik niet meer op restaurant geweest. Vorige week heb ik net als zovelen onder jullie weer m’n eerste schuchtere stapjes gezet, en ben ik buiten op het terras van Trattoria 2000 gaan dineren. Dat is onze favoriete Italiaan, vlak om de hoek waar we wonen, dus dat leek ons de veiligste en makkelijkste plek om onze koudwatervrees te overwinnen. En dat viel bijzonder goed mee.

Vanavond hebben we iets te vieren, dus ging ik op zoek naar een bijzondere plek om gastronomisch te gaan dineren. Het is L.E.S.S. geworden, van Gert De Mangeleer en Joachim Boudens, de eigenaars van het vroegere 3 sterren restaurant Hertog Jan. Voor de gelegenheid, en vooral voor de veiligheid, hebben ze L.E.S.S. trouwens verplaatst naar de oude locatie van Hertog Jan, in de prachtige boerderij in Zedelgem. Daar hebben ze veel meer ruimte om de tafels ver van elkaar te zetten en de social distancing te respecteren.

Ik kijk er ontzettend naar uit. Ik verwacht er ook ontzettend veel van. In L.E.S.S. wordt er gewoon op topniveau gekookt, wat minder formeel dan in Hertog Jan, maar ze hebben niet voor niks een Michelen Ster, en Gert is en blijft één van onze absolute topchefs. En het feit dat voor de zomer ze verhuisd zijn naar het oude Hertog Jan is een topidee, en zal hun keuken nog meer uitstraling geven, maar wel op een hedendaagse, frisse, spannende manier.

Meer nog, maar dat zullen Gert en Joachim in alle toonaarden ontkennen, het zou me niet verwonderen dat ze het weer zo ontzettend leuk vinden in Zedelgem, dat dit wel eens een blijvertje zou kunnen zijn, en dat ze gewoon beslissen om niet meer naar de Brugse binnenstad terug te gaan. En als op die toplocatie de keuken lekker spannend en vernieuwend blijft, komt L.E.S.S. voor je het weet weer in de TOP 100 van de wereld terecht.

Ik zal het jullie weten te vertellen of het inderdaad zo lekker was als ik nu verwacht. Maar ik kan je verzekeren, ik heb er ontzettend veel goesting in. Na 4 lange maanden zonder te kunnen genieten van topgastronomie, gaan we er een zalig avondje van proberen te maken.

Spannend: voor het eerst in 4 maanden weer gastronomisch eten

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer