As we speak zijn we onderweg. We maken vandaag een klein extra reisje binnen onze vakantie die we doorbrengen in Barcelona. We gaan namelijk dineren in volgens mij misschien wel het beste restaurant van de wereld. We waren er al twee keer, maar de laatste trip is intussen alweer zes jaar geleden.
Ik was toen ook bijzonder zenuwachtig omdat ik zo’n gigantische herinneringen had aan ons eerste bezoekje. En omdat we vrienden mee hadden genomen, mijn lieve collega Tess en haar man Guy, die we ook al hadden verteld hoe spectaculair het er wel was. Dan mag het natuurlijk niet fout gaan.
En dat deed het ook niet, het was echt indrukwekkend. Om één of andere onbegrijpelijke reden heeft Michelin hen nog geen derde ster gegeven, maar het restaurant staat wel al jaren in de TOP 20 van de wereld. Ik heb het over Steirereck in Wenen.
Toen ik Tess gisteren belde en vertelde dat we er weer heen gingen was ze stikjaloers. Ze zei me ook letterlijk: voor mij was dat het beste diner ooit. Wow. En wij hebben hetzelfde gevoel. We gaan er nu dus heen en ik vind het mega spannend. Volg alles live op mijn sociale media vanavond.
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer