As we speak zijn we onderweg. We maken vandaag een klein extra reisje binnen onze vakantie die we doorbrengen in Barcelona. We gaan namelijk dineren in volgens mij misschien wel het beste restaurant van de wereld. We waren er al twee keer, maar de laatste trip is intussen alweer zes jaar geleden.
Ik was toen ook bijzonder zenuwachtig omdat ik zo’n gigantische herinneringen had aan ons eerste bezoekje. En omdat we vrienden mee hadden genomen, mijn lieve collega Tess en haar man Guy, die we ook al hadden verteld hoe spectaculair het er wel was. Dan mag het natuurlijk niet fout gaan.
En dat deed het ook niet, het was echt indrukwekkend. Om één of andere onbegrijpelijke reden heeft Michelin hen nog geen derde ster gegeven, maar het restaurant staat wel al jaren in de TOP 20 van de wereld. Ik heb het over Steirereck in Wenen.
Toen ik Tess gisteren belde en vertelde dat we er weer heen gingen was ze stikjaloers. Ze zei me ook letterlijk: voor mij was dat het beste diner ooit. Wow. En wij hebben hetzelfde gevoel. We gaan er nu dus heen en ik vind het mega spannend. Volg alles live op mijn sociale media vanavond.
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer