Stemadvies van Would Be Chef
Nieuws

Stemadvies van Would Be Chef

Over een goede week is het zo ver. Dan mogen (en moeten) we weer gaan stemmen. Verkiezingen 2019. Sommige mensen stemmen sinds jaar en dag voor dezelfde partij. Anderen weten het nooit zo zeker en twijfelen. Net daarom zijn alle mogelijke stemtesten op de verschillende TV- en krantensites tegenwoordig zo populair. Je kunt daar checken bij welke partij of politicus je het meeste aanleunt.

Vaak gaan dat soort stemtesten over de “belangrijkste thema’s’ zoals veiligheid, migratie, milieu en pensioen. Dat zijn ook de thema’s die het meeste aan bod komen in de verkiezingsprogramma’s op TV en zelfs in de communicatie van de partijen.

Maar dit is een foodplatform. Daarom hebben wij tien thema’s geselecteerd die mensen die met eten bezig zijn volgens ons kunnen boeien. We vragen de komende week de standpunten van alle partijvoorzitters over ondersteuning van de horeca, fexi-jobs, voedselveiligheid, dierenleed, de ondersteuning van onze landbouwers, het al dan niet promoten van alcohol en de promotie van de Vlaamse horeca in het buitenland.

Ook vragen we de partijvoorzitters naar hun favoriete gerecht en restaurant. Niet dat dat laatste u moet beïnvloeden in uw stemgedrag, want over smaak en goesting moeten we niet twisten.

Tot mijn grote vreugde hebben alle voorzitters geantwoord, en daar komen toch wel wat opvallende antwoorden uit. Ik heb uiteraard geen enkele partij over het hoofd gezien, van links tot rechts, ze komen allemaal aan bod. Als je geboeid bent over hoe de Vlaamse partijen nadenken over voedsel en horeca, dan moet je de antwoorden zeker in de gaten houden. Het eerste interview komt er deze namiddag aan.

Mijn advies is om te stemmen voor de politicus of partij die je het meeste ligt. Er zullen altijd wel thema’s zijn waar je van mening verschilt, maar in grote lijnen weet je toch welk signaal je wil geven, wie je stem verdient. En laten de antwoorden op de “10 culinaire vragen” van de partijvoorzitters voor wat extra peper en zout zorgen de komende week. En je misschien helpen om de finale beslissing te nemen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

National Chocolate Chip Day: een ode aan een geliefde lekkernij

Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer

Nakd_Lifestyle image_Fruit & Fibre bars_Apple & Strawberry_SP (1)

Verantwoord snacken was nog nooit zo lekker: ontdek de nieuwe nākd. Fruit & Fibre Bars #advertentie

Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer

Zin in iets lichts, feestelijks en boordevol smaak? 7x recepten met garnalen

Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer

Wat is moscato wijn en is het echt lekker of niet?

Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer