GEBLOKKEERDE NEK: HELPEN DEZE TRUCJES?

We hebben al lekker gegeten al in Barcelona, deze week, en ook lekker gekookt. Wel nog niet zoveel kunnen wandelen, want het weer is hier niet zo fraai. En op de koop toe ben ik voor de tweede dag op rij opgestaan met een compleet geblokkeerde stijve nek. Ik kan mijn hoofd bijna niet naar links of rechts draaien, en naar boven of onder bewegen lukt ook lastig. Het doet pijn, ik ben wat duizelig en heb hoofdpijn. Zelfs kauwen en slikken doet soms pijn. En mij even omdraaien in bed lukt bijna niet meer. Vervelend allemaal.

Ik lees dat warme compressen kunnen helpen, maar ook periodes met ijskoude compressen. Dafalgan en andere pijnstillers en onstekingsremmers kunnen ook werken, maar daar wil ik niet mee overdrijven. En als dat niet helpt zal ik naar de dokter moeten, iets wat ik hier in Spanje tot nu toe altijd heb kunnen vermijden.

Toch zouden er ook enkele natuurlijke middeltjes bestaan volgens verscheide gezondheidssites…

  1. Een daarvan is om een paar druppeltjes huis- tuin en keukenolijfolie lichtjes op te warmen en je daarmee zacht te laten masseren in je nek.
  2. Nog een goede tip zou zijn om appelzuur te gebruiken. Het zou de zwelling aanzienlijk verminderen bij spierpijn. Een compress gedrenkt in appelzuur zou effici├źnt werken.
  3. Radijzen in plakjes snijden en aanbrengen op de pijnlijke spieren zou ook een kalmerend effect hebben. Na enkele minuten spoelen met warm water.
  4. Mosterdolie smeren zou hetzelfde effect hebben als radijsjes. Maar je mag het niet te lang aanbrengen, want het zou je huid kunnen verbranden.
  5. Gemberthee, jawel. Daar is de gemberthee weer als wondermiddel. Het helpt me om sneller calorie├źn te verbranden, daarom heb ik het een hele tijd gedronken tijdens het werkjaar. Maar tijdens de vakantie vergeet ik dat dus soms . Best weer aan beginnen, want dit wonderdrankje zou de onsteking in m’n nek echt tegen moeten gaan.
  6. Verveinethee zou ook ideaal zijn om pijn te verminderen. De gekookte blaadjes laten afkoelen en vervolgens een compress maken met een oude kussensloop en op de pijnlijke spieren aanbrengen, zou kunnen werken.
  7. Selder blenderen, en het sap opdrinken zou ook helpen. Het helpt om de ontstoken zenuw te herstellen, en is sowieso een natuurlijk mondermiddel tegen lichamelijke stress.

Heeft er nog iemand andere tips die echt werken? Ik wil ze graag weten want deze pijn is iet aangenaam, en ik wil wel nog een beetje van de vakantie genieten zonder alleen maar aan de pijnstillers te zitten.