STING: ZALIGE MUZIEK EN WIJN!
Nieuws

Sting: zalige muziek en wijn!

Gisterenavond heb ik onwaarschijnlijk genoten van een zalig openluchtconcert van de Britse zanger Sting. De voormalige frontman van Police was in Barcelona op het Pedralbes Festival. Als je ooit in juni of juli in Barcelona bent, dan moet je absoluut eens een concertje proberen mee te pikken op dit zalige openluchtfestival in één van de mooiste parken van de stad.

De setting is indrukwekkend, de concerten beginnen pas om tien uur, en aangezien het in deze tijd van het jaar bijna altijd mooi weer is, en warm tot laat in de avond, is dat ideaal. Het hele festival straalt ook een zeker luxe uit, je kunt prima hapjes eten vooraf, of een uitstekend flesje kraken met vrienden, wat wij gisteren ook gedaan hebben.

De afgelopen jaren zag ik er al Paul Anka, Mika, en volgende week gaan we nog een concertje van Art Garfunkel meepikken, maar gisteren stond met Sting wel één van de grootste idolen uit m’n jeugd op het prachtige podium voor het kasteel. Ook al vond ik de gesproken interactie met het publiek niet honderd procent (Sting speelde zich vlot van nummer naar nummer, zonder al te veel bindteksten), muzikaal klikte het wel met het aanwezige publiek. Wat een artiest, wat een stem ook nog altijd, en wat een variatie aan hits en muzikale verrassingen. Puur genieten.

Wat velen niet weten is dat Sting al meer dan tien jaar een uitstekende wijnboer is. Samen met z’n vrouw kocht hij een 16de eeuwse Palazzo in Chianti DOCG gebied in Toscane, tussen Firenze en Arezzo, en daar maakt hij samen met de ervaren topwijnmaker Paolo Caciorgna enkele prachtige rode wijnen. De wijnen worden allemaal ecologisch gemaakt, en kregen internationaal al diverse prijzen en hele mooie punten van de grote wijnkenners. De grootste wijn is Sister Moon (40% sangiovese, 30% cabernet sauvignon en 30% merlot) maar ook de Casino delle Vie (95% sangiovese, 5% cannaiolo en colorino elegante) is uitstekend. En dan is er nog de elegante Chianti “When we dance“. De wijnen zijn in België ook verkrijgbaar, onder andere bij Cave Gaëlle en echt een aanrader. Net als de muziek van deze eeuwige jongeling met de unieke stem. Ja, ik ben helemaal onder de indruk.

STING: ZALIGE MUZIEK EN WIJN!
STING: ZALIGE MUZIEK EN WIJN!

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer