STING: ZALIGE MUZIEK EN WIJN!

Gisterenavond heb ik onwaarschijnlijk genoten van een zalig openluchtconcert van de Britse zanger Sting. De voormalige frontman van Police was in Barcelona op het Pedralbes Festival. Als je ooit in juni of juli in Barcelona bent, dan moet je absoluut eens een concertje proberen mee te pikken op dit zalige openluchtfestival in één van de mooiste parken van de stad.

De setting is indrukwekkend, de concerten beginnen pas om tien uur, en aangezien het in deze tijd van het jaar bijna altijd mooi weer is, en warm tot laat in de avond, is dat ideaal. Het hele festival straalt ook een zeker luxe uit, je kunt prima hapjes eten vooraf, of een uitstekend flesje kraken met vrienden, wat wij gisteren ook gedaan hebben.

De afgelopen jaren zag ik er al Paul Anka, Mika, en volgende week gaan we nog een concertje van Art Garfunkel meepikken, maar gisteren stond met Sting wel één van de grootste idolen uit m’n jeugd op het prachtige podium voor het kasteel. Ook al vond ik de gesproken interactie met het publiek niet honderd procent (Sting speelde zich vlot van nummer naar nummer, zonder al te veel bindteksten), muzikaal klikte het wel met het aanwezige publiek. Wat een artiest, wat een stem ook nog altijd, en wat een variatie aan hits en muzikale verrassingen. Puur genieten.

Wat velen niet weten is dat Sting al meer dan tien jaar een uitstekende wijnboer is. Samen met z’n vrouw kocht hij een 16de eeuwse Palazzo in Chianti DOCG gebied in Toscane, tussen Firenze en Arezzo, en daar maakt hij samen met de ervaren topwijnmaker Paolo Caciorgna enkele prachtige rode wijnen. De wijnen worden allemaal ecologisch gemaakt, en kregen internationaal al diverse prijzen en hele mooie punten van de grote wijnkenners. De grootste wijn is Sister Moon (40% sangiovese, 30% cabernet sauvignon en 30% merlot) maar ook de Casino delle Vie (95% sangiovese, 5% cannaiolo en colorino elegante) is uitstekend. En dan is er nog de elegante Chianti “When we dance“. De wijnen zijn in België ook verkrijgbaar, onder andere bij Cave Gaëlle en echt een aanrader. Net als de muziek van deze eeuwige jongeling met de unieke stem. Ja, ik ben helemaal onder de indruk.