STING: ZALIGE MUZIEK EN WIJN!
Nieuws

Sting: zalige muziek en wijn!

Gisterenavond heb ik onwaarschijnlijk genoten van een zalig openluchtconcert van de Britse zanger Sting. De voormalige frontman van Police was in Barcelona op het Pedralbes Festival. Als je ooit in juni of juli in Barcelona bent, dan moet je absoluut eens een concertje proberen mee te pikken op dit zalige openluchtfestival in één van de mooiste parken van de stad.

De setting is indrukwekkend, de concerten beginnen pas om tien uur, en aangezien het in deze tijd van het jaar bijna altijd mooi weer is, en warm tot laat in de avond, is dat ideaal. Het hele festival straalt ook een zeker luxe uit, je kunt prima hapjes eten vooraf, of een uitstekend flesje kraken met vrienden, wat wij gisteren ook gedaan hebben.

De afgelopen jaren zag ik er al Paul Anka, Mika, en volgende week gaan we nog een concertje van Art Garfunkel meepikken, maar gisteren stond met Sting wel één van de grootste idolen uit m’n jeugd op het prachtige podium voor het kasteel. Ook al vond ik de gesproken interactie met het publiek niet honderd procent (Sting speelde zich vlot van nummer naar nummer, zonder al te veel bindteksten), muzikaal klikte het wel met het aanwezige publiek. Wat een artiest, wat een stem ook nog altijd, en wat een variatie aan hits en muzikale verrassingen. Puur genieten.

Wat velen niet weten is dat Sting al meer dan tien jaar een uitstekende wijnboer is. Samen met z’n vrouw kocht hij een 16de eeuwse Palazzo in Chianti DOCG gebied in Toscane, tussen Firenze en Arezzo, en daar maakt hij samen met de ervaren topwijnmaker Paolo Caciorgna enkele prachtige rode wijnen. De wijnen worden allemaal ecologisch gemaakt, en kregen internationaal al diverse prijzen en hele mooie punten van de grote wijnkenners. De grootste wijn is Sister Moon (40% sangiovese, 30% cabernet sauvignon en 30% merlot) maar ook de Casino delle Vie (95% sangiovese, 5% cannaiolo en colorino elegante) is uitstekend. En dan is er nog de elegante Chianti “When we dance“. De wijnen zijn in België ook verkrijgbaar, onder andere bij Cave Gaëlle en echt een aanrader. Net als de muziek van deze eeuwige jongeling met de unieke stem. Ja, ik ben helemaal onder de indruk.

STING: ZALIGE MUZIEK EN WIJN!
STING: ZALIGE MUZIEK EN WIJN!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer