Gisterenavond heb ik onwaarschijnlijk genoten van een zalig openluchtconcert van de Britse zanger Sting. De voormalige frontman van Police was in Barcelona op het Pedralbes Festival. Als je ooit in juni of juli in Barcelona bent, dan moet je absoluut eens een concertje proberen mee te pikken op dit zalige openluchtfestival in één van de mooiste parken van de stad.
De setting is indrukwekkend, de concerten beginnen pas om tien uur, en aangezien het in deze tijd van het jaar bijna altijd mooi weer is, en warm tot laat in de avond, is dat ideaal. Het hele festival straalt ook een zeker luxe uit, je kunt prima hapjes eten vooraf, of een uitstekend flesje kraken met vrienden, wat wij gisteren ook gedaan hebben.
De afgelopen jaren zag ik er al Paul Anka, Mika, en volgende week gaan we nog een concertje van Art Garfunkel meepikken, maar gisteren stond met Sting wel één van de grootste idolen uit m’n jeugd op het prachtige podium voor het kasteel. Ook al vond ik de gesproken interactie met het publiek niet honderd procent (Sting speelde zich vlot van nummer naar nummer, zonder al te veel bindteksten), muzikaal klikte het wel met het aanwezige publiek. Wat een artiest, wat een stem ook nog altijd, en wat een variatie aan hits en muzikale verrassingen. Puur genieten.
Wat velen niet weten is dat Sting al meer dan tien jaar een uitstekende wijnboer is. Samen met z’n vrouw kocht hij een 16de eeuwse Palazzo in Chianti DOCG gebied in Toscane, tussen Firenze en Arezzo, en daar maakt hij samen met de ervaren topwijnmaker Paolo Caciorgna enkele prachtige rode wijnen. De wijnen worden allemaal ecologisch gemaakt, en kregen internationaal al diverse prijzen en hele mooie punten van de grote wijnkenners. De grootste wijn is Sister Moon (40% sangiovese, 30% cabernet sauvignon en 30% merlot) maar ook de Casino delle Vie (95% sangiovese, 5% cannaiolo en colorino elegante) is uitstekend. En dan is er nog de elegante Chianti “When we dance“. De wijnen zijn in België ook verkrijgbaar, onder andere bij Cave Gaëlle en echt een aanrader. Net als de muziek van deze eeuwige jongeling met de unieke stem. Ja, ik ben helemaal onder de indruk.
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer