Stopt Sandra Bekkari met "Nooit meer diëten"?
Nieuws

Stopt Sandra Bekkari met “Nooit meer diëten”?

Dit weekend werd bekend gemaakt dat Sandra Bekkari, en dat is nauwelijks een verrassing, op de boekenbeurs het meeste boeken heeft verkocht. Traditioneel doen kookboeken het daar ontzettend goed. Ooit was Piet Huysentruyt de koning van de boekenbeurs, vervolgens nam Jeroen Meus het over van Piet, later werd Pascale Naessens de koningin van de boekenverkoop, en sinds enkele jaren heeft Sandra de scepter overgenomen.

De reeks “Nooit meer diëten” zorgt nu al vijf boeken lang voor een absolute hype, en de sympathieke Sandra maakt nu ook dagelijks haar TV-programma op VTM waarin ze plezierige en gezonde gerechten maakt. Logisch, want haar boodschap slaat aan: alles draait rond evenwicht. Diëten hoeft niet als je maar voor een gezonde eetgewoonte zorgt. En dan mag je zelfs al eens zondigen. Mooi en sterk, en ook logisch verhaal.

Nu waren er blijkbaar geruchten dat de succesvolle reeks na vijf boeken stopgezet zou worden. En dat is ook niet onlogisch, want een hype, hoe groot ook, gaat ooit over. Dat hebben alle andere toppers destijds ook mogen ervaren. Ze bleven goed verkopen, maar de gigantische successen stoppen ooit wel eens. En dat is normaal, mensen willen wel eens verandering, en denken na een tijdje: ik weet intussen hoe Piet, Jeroen, Pascale of Sandra werken, ik hoef geen nieuw boek.

Op haar Instagram schreef Sandra deze middag het volgende: Lieve allemaal, om alle misverstanden te voorkomen: ik stop niet met het maken van boeken en mijn visie zal ook niet veranderen. Na 5 succesvolle Nooit meer diëten-boeken heb ik zin in wat vernieuwing, maar dit zal vooral op het vlak van layout, cover… zijn. Kortom, ik blijf met evenveel passie en gedrevenheid doorgaan, en dit samen met mijn uitgever Borgerhoff en Lamberigts. We zijn al volop nieuwe plannen aan het smeden voor 2019, maar laat ons nu eerst nog voluit genieten van “Nooit meer diëten 5.” Wordt vervolgd!

Ook haar uitgever verklaarde ondertussen in de pers dat er dus gewerkt wordt aan een soort van Sandra Bekkari 2.0. De boekenreeks heeft het uitstekend gedaan, en doet het nog steeds prima, maar het is dus blijkbaar tijd voor een frisse, nieuwe aanpak, voor een soort van opvolger.

Ik wens Sandra daar uiteraard heel veel succes mee, en nu al dikke proficiat met het hele mooie boekenverhaal. Je mag ontzettend trots zijn op deze reeks “Nooit meer diëten” Sandra, en ik ben er van overtuigd dat we nog veel van je gaan horen, want je boodschap klopt en is van alle tijden. Ik kijk al uit naar de nieuwe formule!

Gerelateerde nieuwsberichten

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer