Stopt Sandra Bekkari met “Nooit meer diëten”?

Dit weekend werd bekend gemaakt dat Sandra Bekkari, en dat is nauwelijks een verrassing, op de boekenbeurs het meeste boeken heeft verkocht. Traditioneel doen kookboeken het daar ontzettend goed. Ooit was Piet Huysentruyt de koning van de boekenbeurs, vervolgens nam Jeroen Meus het over van Piet, later werd Pascale Naessens de koningin van de boekenverkoop, en sinds enkele jaren heeft Sandra de scepter overgenomen.

De reeks “Nooit meer diëten” zorgt nu al vijf boeken lang voor een absolute hype, en de sympathieke Sandra maakt nu ook dagelijks haar TV-programma op VTM waarin ze plezierige en gezonde gerechten maakt. Logisch, want haar boodschap slaat aan: alles draait rond evenwicht. Diëten hoeft niet als je maar voor een gezonde eetgewoonte zorgt. En dan mag je zelfs al eens zondigen. Mooi en sterk, en ook logisch verhaal.

Nu waren er blijkbaar geruchten dat de succesvolle reeks na vijf boeken stopgezet zou worden. En dat is ook niet onlogisch, want een hype, hoe groot ook, gaat ooit over. Dat hebben alle andere toppers destijds ook mogen ervaren. Ze bleven goed verkopen, maar de gigantische successen stoppen ooit wel eens. En dat is normaal, mensen willen wel eens verandering, en denken na een tijdje: ik weet intussen hoe Piet, Jeroen, Pascale of Sandra werken, ik hoef geen nieuw boek.

Op haar Instagram schreef Sandra deze middag het volgende: Lieve allemaal, om alle misverstanden te voorkomen: ik stop niet met het maken van boeken en mijn visie zal ook niet veranderen. Na 5 succesvolle Nooit meer diëten-boeken heb ik zin in wat vernieuwing, maar dit zal vooral op het vlak van layout, cover… zijn. Kortom, ik blijf met evenveel passie en gedrevenheid doorgaan, en dit samen met mijn uitgever Borgerhoff en Lamberigts. We zijn al volop nieuwe plannen aan het smeden voor 2019, maar laat ons nu eerst nog voluit genieten van “Nooit meer diëten 5.” Wordt vervolgd!

Ook haar uitgever verklaarde ondertussen in de pers dat er dus gewerkt wordt aan een soort van Sandra Bekkari 2.0. De boekenreeks heeft het uitstekend gedaan, en doet het nog steeds prima, maar het is dus blijkbaar tijd voor een frisse, nieuwe aanpak, voor een soort van opvolger.

Ik wens Sandra daar uiteraard heel veel succes mee, en nu al dikke proficiat met het hele mooie boekenverhaal. Je mag ontzettend trots zijn op deze reeks “Nooit meer diëten” Sandra, en ik ben er van overtuigd dat we nog veel van je gaan horen, want je boodschap klopt en is van alle tijden. Ik kijk al uit naar de nieuwe formule!