Dit weekend werd bekend gemaakt dat Sandra Bekkari, en dat is nauwelijks een verrassing, op de boekenbeurs het meeste boeken heeft verkocht. Traditioneel doen kookboeken het daar ontzettend goed. Ooit was Piet Huysentruyt de koning van de boekenbeurs, vervolgens nam Jeroen Meus het over van Piet, later werd Pascale Naessens de koningin van de boekenverkoop, en sinds enkele jaren heeft Sandra de scepter overgenomen.
De reeks “Nooit meer diëten” zorgt nu al vijf boeken lang voor een absolute hype, en de sympathieke Sandra maakt nu ook dagelijks haar TV-programma op VTM waarin ze plezierige en gezonde gerechten maakt. Logisch, want haar boodschap slaat aan: alles draait rond evenwicht. Diëten hoeft niet als je maar voor een gezonde eetgewoonte zorgt. En dan mag je zelfs al eens zondigen. Mooi en sterk, en ook logisch verhaal.
Nu waren er blijkbaar geruchten dat de succesvolle reeks na vijf boeken stopgezet zou worden. En dat is ook niet onlogisch, want een hype, hoe groot ook, gaat ooit over. Dat hebben alle andere toppers destijds ook mogen ervaren. Ze bleven goed verkopen, maar de gigantische successen stoppen ooit wel eens. En dat is normaal, mensen willen wel eens verandering, en denken na een tijdje: ik weet intussen hoe Piet, Jeroen, Pascale of Sandra werken, ik hoef geen nieuw boek.
Op haar Instagram schreef Sandra deze middag het volgende: Lieve allemaal, om alle misverstanden te voorkomen: ik stop niet met het maken van boeken en mijn visie zal ook niet veranderen. Na 5 succesvolle Nooit meer diëten-boeken heb ik zin in wat vernieuwing, maar dit zal vooral op het vlak van layout, cover… zijn. Kortom, ik blijf met evenveel passie en gedrevenheid doorgaan, en dit samen met mijn uitgever Borgerhoff en Lamberigts. We zijn al volop nieuwe plannen aan het smeden voor 2019, maar laat ons nu eerst nog voluit genieten van “Nooit meer diëten 5.” Wordt vervolgd!
Ook haar uitgever verklaarde ondertussen in de pers dat er dus gewerkt wordt aan een soort van Sandra Bekkari 2.0. De boekenreeks heeft het uitstekend gedaan, en doet het nog steeds prima, maar het is dus blijkbaar tijd voor een frisse, nieuwe aanpak, voor een soort van opvolger.
Ik wens Sandra daar uiteraard heel veel succes mee, en nu al dikke proficiat met het hele mooie boekenverhaal. Je mag ontzettend trots zijn op deze reeks “Nooit meer diëten” Sandra, en ik ben er van overtuigd dat we nog veel van je gaan horen, want je boodschap klopt en is van alle tijden. Ik kijk al uit naar de nieuwe formule!
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer