Stopt Sandra Bekkari met "Nooit meer diëten"?
Nieuws

Stopt Sandra Bekkari met “Nooit meer diëten”?

Dit weekend werd bekend gemaakt dat Sandra Bekkari, en dat is nauwelijks een verrassing, op de boekenbeurs het meeste boeken heeft verkocht. Traditioneel doen kookboeken het daar ontzettend goed. Ooit was Piet Huysentruyt de koning van de boekenbeurs, vervolgens nam Jeroen Meus het over van Piet, later werd Pascale Naessens de koningin van de boekenverkoop, en sinds enkele jaren heeft Sandra de scepter overgenomen.

De reeks “Nooit meer diëten” zorgt nu al vijf boeken lang voor een absolute hype, en de sympathieke Sandra maakt nu ook dagelijks haar TV-programma op VTM waarin ze plezierige en gezonde gerechten maakt. Logisch, want haar boodschap slaat aan: alles draait rond evenwicht. Diëten hoeft niet als je maar voor een gezonde eetgewoonte zorgt. En dan mag je zelfs al eens zondigen. Mooi en sterk, en ook logisch verhaal.

Nu waren er blijkbaar geruchten dat de succesvolle reeks na vijf boeken stopgezet zou worden. En dat is ook niet onlogisch, want een hype, hoe groot ook, gaat ooit over. Dat hebben alle andere toppers destijds ook mogen ervaren. Ze bleven goed verkopen, maar de gigantische successen stoppen ooit wel eens. En dat is normaal, mensen willen wel eens verandering, en denken na een tijdje: ik weet intussen hoe Piet, Jeroen, Pascale of Sandra werken, ik hoef geen nieuw boek.

Op haar Instagram schreef Sandra deze middag het volgende: Lieve allemaal, om alle misverstanden te voorkomen: ik stop niet met het maken van boeken en mijn visie zal ook niet veranderen. Na 5 succesvolle Nooit meer diëten-boeken heb ik zin in wat vernieuwing, maar dit zal vooral op het vlak van layout, cover… zijn. Kortom, ik blijf met evenveel passie en gedrevenheid doorgaan, en dit samen met mijn uitgever Borgerhoff en Lamberigts. We zijn al volop nieuwe plannen aan het smeden voor 2019, maar laat ons nu eerst nog voluit genieten van “Nooit meer diëten 5.” Wordt vervolgd!

Ook haar uitgever verklaarde ondertussen in de pers dat er dus gewerkt wordt aan een soort van Sandra Bekkari 2.0. De boekenreeks heeft het uitstekend gedaan, en doet het nog steeds prima, maar het is dus blijkbaar tijd voor een frisse, nieuwe aanpak, voor een soort van opvolger.

Ik wens Sandra daar uiteraard heel veel succes mee, en nu al dikke proficiat met het hele mooie boekenverhaal. Je mag ontzettend trots zijn op deze reeks “Nooit meer diëten” Sandra, en ik ben er van overtuigd dat we nog veel van je gaan horen, want je boodschap klopt en is van alle tijden. Ik kijk al uit naar de nieuwe formule!

Gerelateerde nieuwsberichten

IMG_1861

Ik ga samen wonen in een camper met Anke, én koken voor haar

Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer