STRAFSTE BELG VAN 2017: ROGER VAN DAMME
Nieuws

Strafste belg van 2017: roger van damme

Tijd voor de vierde pluim in een reeks van zeven. En die gaat naar mijn goede maat Roger van Damme. Op 25 oktober gebeurde in Warschau namelijk iets ongelofelijks. De Best Chef Awards 2017 werden daar uitgereikt en enkele Belgen waren aanwezig en maakten kans op één van de prestigieuze prijzen. Velen van hen werden terecht in de bloemetjes gezet, maar er was er maar eentje die de hoofdprijs won: patissier en sterrenchef Roger van Damme. Enkele minuten nadat hij de prijs van Beste Patissier Van De Wereld kreeg, hing Roger al diepgelukkig en zwaar ontroerd met me aan de lijn. We zijn dan ook al jaren goede maatjes, en zelf sprong ik ook een gat in de lucht omdat Roger deze prijs kreeg. De shortlist met de tien kanshebbers was ronduit indrukwekkend, en Roger was best zenuwachtig en had z’n kansen niet al te hoog durven inschatten. Deze tien kleppers stonden er in:

  • Claire Heitzler – France
  • Dinara Kasko – Ukraine
  • Freddy Monier – France
  • Maria Selyanina – Spain
  • Kay Baumgardt – Germany
  • Kevin Ketkaew – France
  • Loretta Fanella – Italy
  • Roger van Damme – Netherlands
  • Antonio Bachour – Puerto Rico
  • Oriol Balaguer – Spain

En het was Roger die won, hij werd helemaal terecht “beste Pastry Chef van de hele wereld!” Een fantastische erkenning voor één van de absolute topchefs die ons land kent. De impact van deze prijs was al enorm. Nog meer internationale erkenning voor deze culinaire topper, die met z’n restaurant Het Gebaar nog steeds z’n fantastische score in de Gault & Millau heeft en een ster in de Michelingids (die tweede ster mag trouwens ook eens gaan komen volgend jaar.)

Roger, nogmaals een enorme proficiat met het winnen van deze super belangrijke prijs. Je bent al jaren aan de weg aan het timmeren met gigantische inzet, je bent creatief, je wil voortdurend bijleren, en je bent een gigantische perfectionist. En op de koop toe ben je een vriend uit de duizend maatje! Deze vierde pluim mag gerust een volledig kieken zijn, maar dat risico wou ik niet nemen, want voor je het weet gaat dat beest aan het spit in je heerlijke kippenrestaurant Toque Tok.

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2942

Publiciteit: Win een citytrip naar Barcelona met Caractère

Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer