Straks heb ik nog een top verrassing voor papa!
Nieuws

Straks heb ik nog een top verrassing voor papa!

Goedemorgen. Dit bericht past amper thuis op een food blog. Sorry daarvoor. Maar ik ben met mijn papa een weekendje in Barcelona en we genieten als de beste. We eten lekker, we drinken een goed glas, we wandelen veel en we praten gezellig met elkaar. Dat is voor mij: het goede leven. En dat past toch ook wel thuis op Would Be Chef. Vind ik persoonlijk hé…

Vandaag is alweer de laatste dag met papa in Barcelona voor we vanavond rond negen uur terug zullen vliegen. We gaan straks op de middag lekker lunchen op het strand. Maar vrijdagavond heb ik een extra ideetje gekregen. Toen we in mijn lievelingsrestaurant Via Veneto zaten te dineren kwam Ronald Koeman plots naast ons zitten, de voormalige Nederlandse bondscoach is nu de hoofdcoach van FC Barcelona. Hij had een paar bevriende Nederlandse koppels op bezoek en ze hadden duidelijk een gezellige avond samen.

Het bijzondere is, en ik wist dat eerlijk gezegd niet, dat dit weekend de Classico wordt gespeeld, de traditionele clash tussen FC Barcelona en Real Madrid. Het is voor deze mooie stad, de ploeg, en de supporters, elk jaar weer de allerbelangrijkste match in de Spaanse competitie. Koemand was er over aan het praten, we luisterden niks af, we konden er gewoon niet naast luisteren. En papa vroeg me: “hoe laat is die Classico zondag precies?”

Je moet weten: papa is, net als ik, een grote voetballiefhebber… Wat bleek: de match is dus deze namiddag om kwart over vier… Wij vliegen om iets over negen terug naar België. “Strikt genomen zouden we dus kunnen gaan kijken”, dacht ik. En ik ben natuurlijk prompt op zoek gegaan naar twee tickets. Niet zo evident, want het is een zeer gegeerde match. Maar… het is me uiteindelijk wel gelukt. Ik heb twee super mooie plaatsjes kunnen boeken, en vanmiddag gaan we met z’n tweetjes kijken.

Het is een droom voor ons allebei. Het zal deze namiddag de heerlijke apotheose zijn van een werkelijk prachtig weekendje samen weg. Eerst nog lekker lunchen, en dan samen een ongetwijfeld mooie match beleven in één van de meest tot de verbeelding sprekende stadions van Europa. We prijzen onszelf gelukkig met zoveel quality time samen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer