Goedemorgen. Dit bericht past amper thuis op een food blog. Sorry daarvoor. Maar ik ben met mijn papa een weekendje in Barcelona en we genieten als de beste. We eten lekker, we drinken een goed glas, we wandelen veel en we praten gezellig met elkaar. Dat is voor mij: het goede leven. En dat past toch ook wel thuis op Would Be Chef. Vind ik persoonlijk hé…
Vandaag is alweer de laatste dag met papa in Barcelona voor we vanavond rond negen uur terug zullen vliegen. We gaan straks op de middag lekker lunchen op het strand. Maar vrijdagavond heb ik een extra ideetje gekregen. Toen we in mijn lievelingsrestaurant Via Veneto zaten te dineren kwam Ronald Koeman plots naast ons zitten, de voormalige Nederlandse bondscoach is nu de hoofdcoach van FC Barcelona. Hij had een paar bevriende Nederlandse koppels op bezoek en ze hadden duidelijk een gezellige avond samen.
Het bijzondere is, en ik wist dat eerlijk gezegd niet, dat dit weekend de Classico wordt gespeeld, de traditionele clash tussen FC Barcelona en Real Madrid. Het is voor deze mooie stad, de ploeg, en de supporters, elk jaar weer de allerbelangrijkste match in de Spaanse competitie. Koemand was er over aan het praten, we luisterden niks af, we konden er gewoon niet naast luisteren. En papa vroeg me: “hoe laat is die Classico zondag precies?”
Je moet weten: papa is, net als ik, een grote voetballiefhebber… Wat bleek: de match is dus deze namiddag om kwart over vier… Wij vliegen om iets over negen terug naar België. “Strikt genomen zouden we dus kunnen gaan kijken”, dacht ik. En ik ben natuurlijk prompt op zoek gegaan naar twee tickets. Niet zo evident, want het is een zeer gegeerde match. Maar… het is me uiteindelijk wel gelukt. Ik heb twee super mooie plaatsjes kunnen boeken, en vanmiddag gaan we met z’n tweetjes kijken.
Het is een droom voor ons allebei. Het zal deze namiddag de heerlijke apotheose zijn van een werkelijk prachtig weekendje samen weg. Eerst nog lekker lunchen, en dan samen een ongetwijfeld mooie match beleven in één van de meest tot de verbeelding sprekende stadions van Europa. We prijzen onszelf gelukkig met zoveel quality time samen.
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer
Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer