Goedemorgen. Dit bericht past amper thuis op een food blog. Sorry daarvoor. Maar ik ben met mijn papa een weekendje in Barcelona en we genieten als de beste. We eten lekker, we drinken een goed glas, we wandelen veel en we praten gezellig met elkaar. Dat is voor mij: het goede leven. En dat past toch ook wel thuis op Would Be Chef. Vind ik persoonlijk hé…
Vandaag is alweer de laatste dag met papa in Barcelona voor we vanavond rond negen uur terug zullen vliegen. We gaan straks op de middag lekker lunchen op het strand. Maar vrijdagavond heb ik een extra ideetje gekregen. Toen we in mijn lievelingsrestaurant Via Veneto zaten te dineren kwam Ronald Koeman plots naast ons zitten, de voormalige Nederlandse bondscoach is nu de hoofdcoach van FC Barcelona. Hij had een paar bevriende Nederlandse koppels op bezoek en ze hadden duidelijk een gezellige avond samen.
Het bijzondere is, en ik wist dat eerlijk gezegd niet, dat dit weekend de Classico wordt gespeeld, de traditionele clash tussen FC Barcelona en Real Madrid. Het is voor deze mooie stad, de ploeg, en de supporters, elk jaar weer de allerbelangrijkste match in de Spaanse competitie. Koemand was er over aan het praten, we luisterden niks af, we konden er gewoon niet naast luisteren. En papa vroeg me: “hoe laat is die Classico zondag precies?”
Je moet weten: papa is, net als ik, een grote voetballiefhebber… Wat bleek: de match is dus deze namiddag om kwart over vier… Wij vliegen om iets over negen terug naar België. “Strikt genomen zouden we dus kunnen gaan kijken”, dacht ik. En ik ben natuurlijk prompt op zoek gegaan naar twee tickets. Niet zo evident, want het is een zeer gegeerde match. Maar… het is me uiteindelijk wel gelukt. Ik heb twee super mooie plaatsjes kunnen boeken, en vanmiddag gaan we met z’n tweetjes kijken.
Het is een droom voor ons allebei. Het zal deze namiddag de heerlijke apotheose zijn van een werkelijk prachtig weekendje samen weg. Eerst nog lekker lunchen, en dan samen een ongetwijfeld mooie match beleven in één van de meest tot de verbeelding sprekende stadions van Europa. We prijzen onszelf gelukkig met zoveel quality time samen.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer