Goedemorgen. Dit bericht past amper thuis op een food blog. Sorry daarvoor. Maar ik ben met mijn papa een weekendje in Barcelona en we genieten als de beste. We eten lekker, we drinken een goed glas, we wandelen veel en we praten gezellig met elkaar. Dat is voor mij: het goede leven. En dat past toch ook wel thuis op Would Be Chef. Vind ik persoonlijk hé…
Vandaag is alweer de laatste dag met papa in Barcelona voor we vanavond rond negen uur terug zullen vliegen. We gaan straks op de middag lekker lunchen op het strand. Maar vrijdagavond heb ik een extra ideetje gekregen. Toen we in mijn lievelingsrestaurant Via Veneto zaten te dineren kwam Ronald Koeman plots naast ons zitten, de voormalige Nederlandse bondscoach is nu de hoofdcoach van FC Barcelona. Hij had een paar bevriende Nederlandse koppels op bezoek en ze hadden duidelijk een gezellige avond samen.
Het bijzondere is, en ik wist dat eerlijk gezegd niet, dat dit weekend de Classico wordt gespeeld, de traditionele clash tussen FC Barcelona en Real Madrid. Het is voor deze mooie stad, de ploeg, en de supporters, elk jaar weer de allerbelangrijkste match in de Spaanse competitie. Koemand was er over aan het praten, we luisterden niks af, we konden er gewoon niet naast luisteren. En papa vroeg me: “hoe laat is die Classico zondag precies?”
Je moet weten: papa is, net als ik, een grote voetballiefhebber… Wat bleek: de match is dus deze namiddag om kwart over vier… Wij vliegen om iets over negen terug naar België. “Strikt genomen zouden we dus kunnen gaan kijken”, dacht ik. En ik ben natuurlijk prompt op zoek gegaan naar twee tickets. Niet zo evident, want het is een zeer gegeerde match. Maar… het is me uiteindelijk wel gelukt. Ik heb twee super mooie plaatsjes kunnen boeken, en vanmiddag gaan we met z’n tweetjes kijken.
Het is een droom voor ons allebei. Het zal deze namiddag de heerlijke apotheose zijn van een werkelijk prachtig weekendje samen weg. Eerst nog lekker lunchen, en dan samen een ongetwijfeld mooie match beleven in één van de meest tot de verbeelding sprekende stadions van Europa. We prijzen onszelf gelukkig met zoveel quality time samen.
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer