Er is één ding dat je nooit mag doen wanneer je probeert af te vallen is er chagrijnig van worden. Het heeft me trouwens vroeger lang tegen gehouden om er ook effectief aan te beginnen. Ik zei altijd: “beter dik en gelukkig, dan kilo’s verliezen en doodongelukkig rondlopen.” Ik at immers altijd veel te graag.
Dus ook al moet je een dieet wel een beetje au serieux nemen, je moet er wel altijd blijven mee lachen vooral omdat je tegenslagen moet kunnen relativeren. Afvallen is altijd een proces van lange adem. Ik geloof immers niet in crashdiëten. Je moet gezond en anders gaan leven. En dan zal de weegschaal eens zakken, maar ook eens haperen, het is niet anders.
Ik ben er ooit in geslaagd om zo af te vallen door altijd te blijven lachen en mopjes te maken. En ik blijf dat toch ook altijd doen hoor, ook als ik eens wat bijgekomen ben. En dan kunnen relativerende uitspraken van anderen wel helpen.
In de hall van ons flatje in Barcelona hebben wij een bord hangen waar we spreuken kunnen ophangen. En die verander ik graag eens. Vaak zijn dat slimmigheden of leuke uitspraken van intelligente of beroemde mensen. En aan het einde van een kerstvakantie vol lekkere etentjes heb ik deze uitspraak van de beroemde Orson Welles aan de muur gehangen: “My doctor told me to stop having intimate dinners for four. Unless there are three other people.” Alle gasten die bij ons langs kwamen konden er hartelijk mee lachen.
Misschien ook eentje om eens in je Instagram feed te zetten. In deze periode na de feesten is dat een quote waar je sowieso mee scoren zult. Zoveel mensen worstelen met hun gewicht na de kerst, dus met deze uitspraak van de beroemde Amerikaanse acteur, film- en toneelregisseur en scenarioschrijver zit je recht in de roos. En het relativeert alles een beetje, want lachen blijft belangrijk.
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer