Succesvol diëten? Lach er vooral mee!

Er is één ding dat je nooit mag doen wanneer je probeert af te vallen is er chagrijnig van worden. Het heeft me trouwens vroeger lang tegen gehouden om er ook effectief aan te beginnen. Ik zei altijd: “beter dik en gelukkig, dan kilo’s verliezen en doodongelukkig rondlopen.” Ik at immers altijd veel te graag.

Dus ook al moet je een dieet wel een beetje au serieux nemen, je moet er wel altijd blijven mee lachen vooral omdat je tegenslagen moet kunnen relativeren. Afvallen is altijd een proces van lange adem. Ik geloof immers niet in crashdiëten. Je moet gezond en anders gaan leven. En dan zal de weegschaal eens zakken, maar ook eens haperen, het is niet anders.

Ik ben er ooit in geslaagd om zo af te vallen door altijd te blijven lachen en mopjes te maken. En ik blijf dat toch ook altijd doen hoor, ook als ik eens wat bijgekomen ben. En dan kunnen relativerende uitspraken van anderen wel helpen.

In de hall van ons flatje in Barcelona hebben wij een bord hangen waar we spreuken kunnen ophangen. En die verander ik graag eens. Vaak zijn dat slimmigheden of leuke uitspraken van intelligente of beroemde mensen. En aan het einde van een kerstvakantie vol lekkere etentjes heb ik deze uitspraak van de beroemde Orson Welles aan de muur gehangen: “My doctor told me to stop having intimate dinners for four. Unless there are three other people.” Alle gasten die bij ons langs kwamen konden er hartelijk mee lachen.

Misschien ook eentje om eens in je Instagram feed te zetten. In deze periode na de feesten is dat een quote waar je sowieso mee scoren zult. Zoveel mensen worstelen met hun gewicht na de kerst, dus met deze uitspraak van de beroemde Amerikaanse acteur, film- en toneelregisseur en scenarioschrijver zit je recht in de roos. En het relativeert alles een beetje, want lachen blijft belangrijk.