Er is één ding dat je nooit mag doen wanneer je probeert af te vallen is er chagrijnig van worden. Het heeft me trouwens vroeger lang tegen gehouden om er ook effectief aan te beginnen. Ik zei altijd: “beter dik en gelukkig, dan kilo’s verliezen en doodongelukkig rondlopen.” Ik at immers altijd veel te graag.
Dus ook al moet je een dieet wel een beetje au serieux nemen, je moet er wel altijd blijven mee lachen vooral omdat je tegenslagen moet kunnen relativeren. Afvallen is altijd een proces van lange adem. Ik geloof immers niet in crashdiëten. Je moet gezond en anders gaan leven. En dan zal de weegschaal eens zakken, maar ook eens haperen, het is niet anders.
Ik ben er ooit in geslaagd om zo af te vallen door altijd te blijven lachen en mopjes te maken. En ik blijf dat toch ook altijd doen hoor, ook als ik eens wat bijgekomen ben. En dan kunnen relativerende uitspraken van anderen wel helpen.
In de hall van ons flatje in Barcelona hebben wij een bord hangen waar we spreuken kunnen ophangen. En die verander ik graag eens. Vaak zijn dat slimmigheden of leuke uitspraken van intelligente of beroemde mensen. En aan het einde van een kerstvakantie vol lekkere etentjes heb ik deze uitspraak van de beroemde Orson Welles aan de muur gehangen: “My doctor told me to stop having intimate dinners for four. Unless there are three other people.” Alle gasten die bij ons langs kwamen konden er hartelijk mee lachen.
Misschien ook eentje om eens in je Instagram feed te zetten. In deze periode na de feesten is dat een quote waar je sowieso mee scoren zult. Zoveel mensen worstelen met hun gewicht na de kerst, dus met deze uitspraak van de beroemde Amerikaanse acteur, film- en toneelregisseur en scenarioschrijver zit je recht in de roos. En het relativeert alles een beetje, want lachen blijft belangrijk.
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer