Succesvol diëten? Lach er vooral mee!
Nieuws

Succesvol diëten? Lach er vooral mee!

Er is één ding dat je nooit mag doen wanneer je probeert af te vallen is er chagrijnig van worden. Het heeft me trouwens vroeger lang tegen gehouden om er ook effectief aan te beginnen. Ik zei altijd: “beter dik en gelukkig, dan kilo’s verliezen en doodongelukkig rondlopen.” Ik at immers altijd veel te graag.

Dus ook al moet je een dieet wel een beetje au serieux nemen, je moet er wel altijd blijven mee lachen vooral omdat je tegenslagen moet kunnen relativeren. Afvallen is altijd een proces van lange adem. Ik geloof immers niet in crashdiëten. Je moet gezond en anders gaan leven. En dan zal de weegschaal eens zakken, maar ook eens haperen, het is niet anders.

Ik ben er ooit in geslaagd om zo af te vallen door altijd te blijven lachen en mopjes te maken. En ik blijf dat toch ook altijd doen hoor, ook als ik eens wat bijgekomen ben. En dan kunnen relativerende uitspraken van anderen wel helpen.

In de hall van ons flatje in Barcelona hebben wij een bord hangen waar we spreuken kunnen ophangen. En die verander ik graag eens. Vaak zijn dat slimmigheden of leuke uitspraken van intelligente of beroemde mensen. En aan het einde van een kerstvakantie vol lekkere etentjes heb ik deze uitspraak van de beroemde Orson Welles aan de muur gehangen: “My doctor told me to stop having intimate dinners for four. Unless there are three other people.” Alle gasten die bij ons langs kwamen konden er hartelijk mee lachen.

Misschien ook eentje om eens in je Instagram feed te zetten. In deze periode na de feesten is dat een quote waar je sowieso mee scoren zult. Zoveel mensen worstelen met hun gewicht na de kerst, dus met deze uitspraak van de beroemde Amerikaanse acteur, film- en toneelregisseur en scenarioschrijver zit je recht in de roos. En het relativeert alles een beetje, want lachen blijft belangrijk.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer