Super nieuws uit Spanje!
Nieuws

Super nieuws uit Spanje!

Ik kreeg van onze Spaanse en Belgische vrienden in Barcelona gisteren hele fijne berichten. Ze stuurden ons ook foto’s om hun geluk duidelijk te maken. De terrasjes van de bars en de restaurants zijn weer open. Je kunt weer een glas cava, cervesa of een koffietje drinken in de zon. Je kunt er weer tapa’s eten met vrienden, buiten, in de openlucht.

De mensen zijn niet euforisch, maar wel erg opgelucht. Spanjaarden leven buiten. Vaak zijn hun flats in de stad klein en donker, met kleine ramen, om de zon en de warmte buiten te houden. Dat is niet erg, want hun sociale leven speelt zich vaak buiten af, en vaak ook in de horeca. Een drankje en wat tapas horen er gewoon bij, zowat elke dag.

Dat mocht dus een hele tijd niet. De lockdown in Spanje was nog veel strenger dan bij ons. De ziekenhuizen lagen dan ook overvol en er waren veel sterfgevallen dag na dag. Dus ook in mijn geliefde Barcelona mochten de mensen bijna hun flatjes en huizen niet verlaten. Terwijl ze dat daar zo graag doen.

Maar goed, er is dus licht, aan het einde van de tunnel. Spanje is de tunnel zelfs al aan het verlaten. Ik ben blij voor onze vrienden daar. En ik denk tegelijk: als zij het kunnen, wat houdt ons dan nog tegen. Komaan, beste overheid, geef ook onze horeca mensen nu toch eindelijk een perspectief. Wanneer gaan zij weer centen kunnen verdienen? Wanneer kunnen wij weer terrasjes doen? Voorzichtig en veilig, uiteraard, maar zeg ons: wanneer?

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer