Super nieuws van Peter Goossens, Gert De Mangeleer, Roger van Damme en vele andere topchefs
Nieuws

Super nieuws van Peter Goossens, Gert De Mangeleer, Roger van Damme en vele andere topchefs

Vorige week mocht ik geweldig nieuws aankondigen. Sinds de start van deze Would Be Chef blog probeer ik jullie zoveel mogelijk boeiende receptjes aan te bieden. Gerechten die ik zelf heb gemaakt, die vaak makkelijk en gewoon lekker zijn, en echt doenbaar voor elke dag. Vaak heb ik ook gerechtjes mogen delen van collega’s foodbloggers. Maar sinds begin september zijn we begonnen we met een rubriek waar ik al lang van hoopte dat ik jullie die ooit zou kunnen aanbieden, en ja, nu is het zover.

Want voortaan mag ik op Would Be Chef elke donderdag een recept delen van een absolute topchef. Ik heb de voorbije weken en maanden al een heleboel professionele chefs waar ik veel respect voor heb gecontacteerd met de vraag of ze mee wilden werken aan deze nieuwe rubriek en mee hun schouders wilden zetten onder deze blog. En het was hartverwarmend en geweldig deugddoend om te zien hoe de absolute toppers veel respect hebben voor dit bescheiden culinaire platform, en meteen ook toezegden om prachtige recepten met mij en dus ook met jullie te delen. Ze komen er allemaal aan: Gert De Mangeleer, Roger van Damme, Wout Bru, en vele anderen…

Vorige week zijn we begonnen met de grootste klepper van de Belgische gastronomie. Een vakman en een kunstenaar, een echte wereldspeler: Peter Goossens. Dat zo’n straffe meneer hier één van z’n recepten delen wil raakt me echt. Want toen ik hem de vraag stelde of hij dat zag zitten reageerde hij meteen zeer positief en enthousiast. Dikke merci Peter, je weet dat ik dit ontzettend waardeer.

En ik heb goed nieuws: straks komt er een toprecept aan van Bert Meeuwis, de sympathieke chef van restaurant Slagmolen in Opglabbeek!

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer