Vorige week mocht ik geweldig nieuws aankondigen. Sinds de start van deze Would Be Chef blog probeer ik jullie zoveel mogelijk boeiende receptjes aan te bieden. Gerechten die ik zelf heb gemaakt, die vaak makkelijk en gewoon lekker zijn, en echt doenbaar voor elke dag. Vaak heb ik ook gerechtjes mogen delen van collega’s foodbloggers. Maar sinds begin september zijn we begonnen we met een rubriek waar ik al lang van hoopte dat ik jullie die ooit zou kunnen aanbieden, en ja, nu is het zover.
Want voortaan mag ik op Would Be Chef elke donderdag een recept delen van een absolute topchef. Ik heb de voorbije weken en maanden al een heleboel professionele chefs waar ik veel respect voor heb gecontacteerd met de vraag of ze mee wilden werken aan deze nieuwe rubriek en mee hun schouders wilden zetten onder deze blog. En het was hartverwarmend en geweldig deugddoend om te zien hoe de absolute toppers veel respect hebben voor dit bescheiden culinaire platform, en meteen ook toezegden om prachtige recepten met mij en dus ook met jullie te delen. Ze komen er allemaal aan: Gert De Mangeleer, Roger van Damme, Wout Bru, en vele anderen…
Vorige week zijn we begonnen met de grootste klepper van de Belgische gastronomie. Een vakman en een kunstenaar, een echte wereldspeler: Peter Goossens. Dat zo’n straffe meneer hier één van z’n recepten delen wil raakt me echt. Want toen ik hem de vraag stelde of hij dat zag zitten reageerde hij meteen zeer positief en enthousiast. Dikke merci Peter, je weet dat ik dit ontzettend waardeer.
En ik heb goed nieuws: straks komt er een toprecept aan van Bert Meeuwis, de sympathieke chef van restaurant Slagmolen in Opglabbeek!
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer