Super spannend dagje voor mij...
Nieuws

Super spannend dagje voor mij…

Ik heb er maanden naar uitgekeken, en vandaag zal het eindelijk zover zijn. Ik ga straks voor het eerst in bijna een half jaar terug naar Barcelona. Dat is, sinds we daar een flatje kochten in 2013, nog nooit gebeurd. Normaal gaan we er toch minstens één keer per maand heen, soms vaker, en we brengen er alle schoolvakanties door. Maar door de corona is dat nu dus zo lang niet gelukt.

Ook voor onze Spaanse vrienden, die een sleutel hebben van de flat, was het lange tijd niet evident om onze flat te gaan controleren, omdat ze ook enkel met zeer grondige redenen de straat op mochten. Ergens eind mei zijn ze dan toch eens op bezoek gegaan en hebben ze de eieren, de melk, en de kaas die al sinds begin dit jaar in onze frigo stonden weg te gooien. De kaas was al spontaan schimmelkaas geworden. Dat soort dingen. Maar voor de rest was de flat OK.

Vandaag rij ik erheen vanuit de Gers in Frankrijk, tussen Bordeaux en Toulouse. Ik ga sowieso door de Pyreneeën rijden, daar vliegen we ook altijd over. Mijn geliefde stad binnenrijden zal voor mij zeer emotioneel zijn, dat weet ik nu al. En het zal straks met knikkende knieën zijn dat ik de sleutel in het slot zal draaien. Eén ding weet ik zeker: het zal er bijzonder heet zijn, want de airco heeft ook maanden niet aangestaan. Maar het zal sowieso ontzettend fijn zijn om weer thuis te komen.

Iedereen heeft zo z’n eigen momentjes die hij voor altijd zal herinneren van na de lockdown: voor het eerst de ouders, grootouders of kleinkinderen terug zien. Die eerste keer dat je weer ging werken op kantoor of in de fabriek. Die eerste keer dat je weer een terrasje deed. De eerste keer dat je weer vrienden uit kon nodigen voor een etentje. Bij mij zal vandaag voor eeuwig in m’n geheugen gegrift staan: voor het eerst weer in Barcelona. Ik kijk er belachelijk hard naar uit.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer