Ik heb er maanden naar uitgekeken, en vandaag zal het eindelijk zover zijn. Ik ga straks voor het eerst in bijna een half jaar terug naar Barcelona. Dat is, sinds we daar een flatje kochten in 2013, nog nooit gebeurd. Normaal gaan we er toch minstens één keer per maand heen, soms vaker, en we brengen er alle schoolvakanties door. Maar door de corona is dat nu dus zo lang niet gelukt.
Ook voor onze Spaanse vrienden, die een sleutel hebben van de flat, was het lange tijd niet evident om onze flat te gaan controleren, omdat ze ook enkel met zeer grondige redenen de straat op mochten. Ergens eind mei zijn ze dan toch eens op bezoek gegaan en hebben ze de eieren, de melk, en de kaas die al sinds begin dit jaar in onze frigo stonden weg te gooien. De kaas was al spontaan schimmelkaas geworden. Dat soort dingen. Maar voor de rest was de flat OK.
Vandaag rij ik erheen vanuit de Gers in Frankrijk, tussen Bordeaux en Toulouse. Ik ga sowieso door de Pyreneeën rijden, daar vliegen we ook altijd over. Mijn geliefde stad binnenrijden zal voor mij zeer emotioneel zijn, dat weet ik nu al. En het zal straks met knikkende knieën zijn dat ik de sleutel in het slot zal draaien. Eén ding weet ik zeker: het zal er bijzonder heet zijn, want de airco heeft ook maanden niet aangestaan. Maar het zal sowieso ontzettend fijn zijn om weer thuis te komen.
Iedereen heeft zo z’n eigen momentjes die hij voor altijd zal herinneren van na de lockdown: voor het eerst de ouders, grootouders of kleinkinderen terug zien. Die eerste keer dat je weer ging werken op kantoor of in de fabriek. Die eerste keer dat je weer een terrasje deed. De eerste keer dat je weer vrienden uit kon nodigen voor een etentje. Bij mij zal vandaag voor eeuwig in m’n geheugen gegrift staan: voor het eerst weer in Barcelona. Ik kijk er belachelijk hard naar uit.
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer