Super spannend dagje voor mij...
Nieuws

Super spannend dagje voor mij…

Ik heb er maanden naar uitgekeken, en vandaag zal het eindelijk zover zijn. Ik ga straks voor het eerst in bijna een half jaar terug naar Barcelona. Dat is, sinds we daar een flatje kochten in 2013, nog nooit gebeurd. Normaal gaan we er toch minstens één keer per maand heen, soms vaker, en we brengen er alle schoolvakanties door. Maar door de corona is dat nu dus zo lang niet gelukt.

Ook voor onze Spaanse vrienden, die een sleutel hebben van de flat, was het lange tijd niet evident om onze flat te gaan controleren, omdat ze ook enkel met zeer grondige redenen de straat op mochten. Ergens eind mei zijn ze dan toch eens op bezoek gegaan en hebben ze de eieren, de melk, en de kaas die al sinds begin dit jaar in onze frigo stonden weg te gooien. De kaas was al spontaan schimmelkaas geworden. Dat soort dingen. Maar voor de rest was de flat OK.

Vandaag rij ik erheen vanuit de Gers in Frankrijk, tussen Bordeaux en Toulouse. Ik ga sowieso door de Pyreneeën rijden, daar vliegen we ook altijd over. Mijn geliefde stad binnenrijden zal voor mij zeer emotioneel zijn, dat weet ik nu al. En het zal straks met knikkende knieën zijn dat ik de sleutel in het slot zal draaien. Eén ding weet ik zeker: het zal er bijzonder heet zijn, want de airco heeft ook maanden niet aangestaan. Maar het zal sowieso ontzettend fijn zijn om weer thuis te komen.

Iedereen heeft zo z’n eigen momentjes die hij voor altijd zal herinneren van na de lockdown: voor het eerst de ouders, grootouders of kleinkinderen terug zien. Die eerste keer dat je weer ging werken op kantoor of in de fabriek. Die eerste keer dat je weer een terrasje deed. De eerste keer dat je weer vrienden uit kon nodigen voor een etentje. Bij mij zal vandaag voor eeuwig in m’n geheugen gegrift staan: voor het eerst weer in Barcelona. Ik kijk er belachelijk hard naar uit.

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer