Enfin, niemand kan op restaurant dit weekend. Alle horeca is weer op slot, en dat nog voor zeker drie weken. Een goed idee is om weer take away maaltijden te bestellen. Veel restaurants, van tavernes tot sterrenrestaurants, zijn meteen weer met heerlijke afhaalmaaltijden begonnen, en die mensen steunen is altijd een goed idee.
Maar ik hoorde toch alvast één vrienden in van me waar ze dit weekend weer beginnen met “komen eten”. Weet je nog van bij de lockdown in de lente? Toen zaten we echt opgesloten in ons kot en kon en mocht er echt niemand meer ontvangen worden. Toen werden de whatsappero’s uitgevonden en zo.
Maar toen waren er ook mensen die “komen eten” begonnen te organiseren binnen het gezin. De ene avond kookte mama met één van de kinderen, de volgende dag was het aan de papa met één van de andere kinderen. En dan gingen ze zogezegd bij de andere op bezoek en gaven ze punten voor het eten, en voor de sfeer en gezelligheid.
Die vriendin vertelde me woensdag aan de telefoon dat de kinderen er nu zelf weer om gevraagd hadden om dit weekend opnieuw te starten met die “komen eten”. Ze vonden dat in de lente fijn, en nu alle activiteiten toch geschrapt worden hadden ze er weer zin in. Waarom niet? Alles is goed om de donkere wintermaanden die eraan komen gezellig te maken.
Op Would Be Chef houden we graag vast aan heerlijke tradities. Elke week selecteer ik vijf recepten die perfect zijn om samen met het gezin van te genieten … Lees meer
Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik vind het altijd een beetje raar dat Gazpacho Day blijkbaar op 25 november valt. Midden in de winter stilstaan bij een koude zomerse soep voelt voor mij toch een beetje vreemd, bijna als een culinair grapje … Lees meer
Je ziet het vaak op de kaart staan, zeker in Frankrijk: vichyssoise. Klinkt chic, niet? En als je het ooit geproefd hebt, weet je meteen waarom het zo’n klassieker is … Lees meer
Picklesaus, die heerlijke gele saus vol stukjes groenten, lekker zuur en pittig, kun je overal in de winkel kopen, maar die kun je uiteraard ook zelf maken, en het is nog plezant ook … Lees meer
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer