Super tof plan voor wie niet op restaurant kan dit weekend
Nieuws

Super tof plan voor wie niet op restaurant kan dit weekend

Enfin, niemand kan op restaurant dit weekend. Alle horeca is weer op slot, en dat nog voor zeker drie weken. Een goed idee is om weer take away maaltijden te bestellen. Veel restaurants, van tavernes tot sterrenrestaurants, zijn meteen weer met heerlijke afhaalmaaltijden begonnen, en die mensen steunen is altijd een goed idee.

Maar ik hoorde toch alvast één vrienden in van me waar ze dit weekend weer beginnen met “komen eten”. Weet je nog van bij de lockdown in de lente? Toen zaten we echt opgesloten in ons kot en kon en mocht er echt niemand meer ontvangen worden. Toen werden de whatsappero’s uitgevonden en zo.

Maar toen waren er ook mensen die “komen eten” begonnen te organiseren binnen het gezin. De ene avond kookte mama met één van de kinderen, de volgende dag was het aan de papa met één van de andere kinderen. En dan gingen ze zogezegd bij de andere op bezoek en gaven ze punten voor het eten, en voor de sfeer en gezelligheid.

Die vriendin vertelde me woensdag aan de telefoon dat de kinderen er nu zelf weer om gevraagd hadden om dit weekend opnieuw te starten met die “komen eten”. Ze vonden dat in de lente fijn, en nu alle activiteiten toch geschrapt worden hadden ze er weer zin in. Waarom niet? Alles is goed om de donkere wintermaanden die eraan komen gezellig te maken.

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer

Waarom mosselen zo goed en gezond zijn #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer