Super tof plan voor wie niet op restaurant kan dit weekend

Enfin, niemand kan op restaurant dit weekend. Alle horeca is weer op slot, en dat nog voor zeker drie weken. Een goed idee is om weer take away maaltijden te bestellen. Veel restaurants, van tavernes tot sterrenrestaurants, zijn meteen weer met heerlijke afhaalmaaltijden begonnen, en die mensen steunen is altijd een goed idee.

Maar ik hoorde toch alvast één vrienden in van me waar ze dit weekend weer beginnen met “komen eten”. Weet je nog van bij de lockdown in de lente? Toen zaten we echt opgesloten in ons kot en kon en mocht er echt niemand meer ontvangen worden. Toen werden de whatsappero’s uitgevonden en zo.

Maar toen waren er ook mensen die “komen eten” begonnen te organiseren binnen het gezin. De ene avond kookte mama met één van de kinderen, de volgende dag was het aan de papa met één van de andere kinderen. En dan gingen ze zogezegd bij de andere op bezoek en gaven ze punten voor het eten, en voor de sfeer en gezelligheid.

Die vriendin vertelde me woensdag aan de telefoon dat de kinderen er nu zelf weer om gevraagd hadden om dit weekend opnieuw te starten met die “komen eten”. Ze vonden dat in de lente fijn, en nu alle activiteiten toch geschrapt worden hadden ze er weer zin in. Waarom niet? Alles is goed om de donkere wintermaanden die eraan komen gezellig te maken.