Super toffe keramieklijn: KLAY
Nieuws

Super toffe keramieklijn: KLAY

Een goed voornemen voor het nieuwe jaar: geregeld kleinschalige Belgische spelers in de culinaire wereld een hart onder de riem steken en een sportief duwtje geven. Vandaag een eerste pluim voor een toffe madam met heel veel creatief talent.

Als Would Be Chef is niets leuker dan het beste van jezelf geven in de keuken. Als die prachtige creaties dan nog geserveerd kunnen worden op de mooiste borden … dan word je als amateurkok écht gelukkig! Maak kennis met KLAY van Naïque Barbier.

KLAY is 100% made in Belgium en is een keramieklijn volgens het wabi-sabiprincipe. Een Japanse filosofie dat je doet aanvaarden dat niets af is en perfectie niet bestaat. Nothing is finished, nothing is permanent and nothing is perfect. “KLAY is imperfectly perfect. Dat is wat KLAY is. Als je mijn keramiek ziet, zie je ook wie ik ben als persoon. Het is mijn passie. Ieder stuk is met de grootste liefde gemaakt. De maatschappij bestaat meer en meer uit ‘moeten’, uit druk, stress en vooral alles moet zo perfect mogelijk zijn. Via mijn keramiek wil ik aantonen dat imperfectie mooi is en gewoon ‘zijn’, goed genoeg is” vertelt Naïque ons.

Super toffe keramieklijn: KLAY
Super toffe keramieklijn: KLAY
Super toffe keramieklijn: KLAY
Super toffe keramieklijn: KLAY
Super toffe keramieklijn: KLAY
Super toffe keramieklijn: KLAY

Met KLAY maakt Naïque tassen, kommen, bordjes, schalen, vazen en zoveel meer. Want een keramieken tas hoef je niet enkel te gebruiken als koffie- of theetas, je kan er evengoed een plantje inzetten, gebruiken om je tandenborstel erin te bewaren of er een theelichtje in laten branden.

“Ik ben altijd al een grote fan van geweest van keramiek in al zijn vormen. Ik zocht een creatieve uitlaatklep waar ik mijn handen vuil kon maken en terug dichter bij de natuur stond. Zo kwam ik bij pottenbakken/keramiek terecht. Een ambacht die mij al altijd intrigeerde. Er zijn dagen dat het draaien niet altijd even goed lukt en andere dagen waar ik alles rondom mij heen kan vergeten. Als het draaien niet zo goed lukt, dan doe ik handopbouw met klei. Ik kan mijn creativiteit ten volle benutten en me er helemaal in verliezen”, vertelt Naïque.

KLAY heeft nog geen online of fysieke winkel en dat zal vermoedelijk wel veranderen in de toekomst. Wil je kennismaken met het volledige KLAY assortiment, check dan de Klay Instagrampagina. Naïque werkt nu vooral op bestelling. “Ik vind het heel erg leuk om op maat te maken. Echt maken wat mensen willen. Dit zorgt voor variatie en uitdaging. Je kan altijd een afspraak maken om de verschillende modellen en kleuren te ontdekken”, verklapt Naïque. Ieder stuk mag trouwens zowel in de vaatwas als in de oven.

Super toffe keramieklijn: KLAY
Super toffe keramieklijn: KLAY
Super toffe keramieklijn: KLAY
Super toffe keramieklijn: KLAY
Super toffe keramieklijn: KLAY
Super toffe keramieklijn: KLAY
Super toffe keramieklijn: KLAY
Super toffe keramieklijn: KLAY

Naïque is 35 jaar en afkomstig uit Diksmuide. Ze is politie-inspecteur overdag en ‘s avonds werkt ze aan haar eigen keramieklijn KLAY. Sinds een jaar is Naïque alleenstaande mama van haar fantastisch zoontje Amaat van bijna 2 jaar. “Dit jaar heb ik ook een huisje gekocht dat ik nu volop aan het renoveren ben. In mijn huisje zal er plaats zijn voor een atelier waar mensen workshops kunnen volgen en waar mijn keramiek te koop zal worden aangeboden”, vertelt Naïque.

Voor meer informatie check de Klay Instagrampagina of mail naar [email protected].

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer