Super toffe keramieklijn: KLAY

Een goed voornemen voor het nieuwe jaar: geregeld kleinschalige Belgische spelers in de culinaire wereld een hart onder de riem steken en een sportief duwtje geven. Vandaag een eerste pluim voor een toffe madam met heel veel creatief talent.

Als Would Be Chef is niets leuker dan het beste van jezelf geven in de keuken. Als die prachtige creaties dan nog geserveerd kunnen worden op de mooiste borden … dan word je als amateurkok écht gelukkig! Maak kennis met KLAY van Naïque Barbier.

KLAY is 100% made in Belgium en is een keramieklijn volgens het wabi-sabiprincipe. Een Japanse filosofie dat je doet aanvaarden dat niets af is en perfectie niet bestaat. Nothing is finished, nothing is permanent and nothing is perfect. “KLAY is imperfectly perfect. Dat is wat KLAY is. Als je mijn keramiek ziet, zie je ook wie ik ben als persoon. Het is mijn passie. Ieder stuk is met de grootste liefde gemaakt. De maatschappij bestaat meer en meer uit ‘moeten’, uit druk, stress en vooral alles moet zo perfect mogelijk zijn. Via mijn keramiek wil ik aantonen dat imperfectie mooi is en gewoon ‘zijn’, goed genoeg is” vertelt Naïque ons.

Met KLAY maakt Naïque tassen, kommen, bordjes, schalen, vazen en zoveel meer. Want een keramieken tas hoef je niet enkel te gebruiken als koffie- of theetas, je kan er evengoed een plantje inzetten, gebruiken om je tandenborstel erin te bewaren of er een theelichtje in laten branden.

“Ik ben altijd al een grote fan van geweest van keramiek in al zijn vormen. Ik zocht een creatieve uitlaatklep waar ik mijn handen vuil kon maken en terug dichter bij de natuur stond. Zo kwam ik bij pottenbakken/keramiek terecht. Een ambacht die mij al altijd intrigeerde. Er zijn dagen dat het draaien niet altijd even goed lukt en andere dagen waar ik alles rondom mij heen kan vergeten. Als het draaien niet zo goed lukt, dan doe ik handopbouw met klei. Ik kan mijn creativiteit ten volle benutten en me er helemaal in verliezen”, vertelt Naïque.

KLAY heeft nog geen online of fysieke winkel en dat zal vermoedelijk wel veranderen in de toekomst. Wil je kennismaken met het volledige KLAY assortiment, check dan de Klay Instagrampagina. Naïque werkt nu vooral op bestelling. “Ik vind het heel erg leuk om op maat te maken. Echt maken wat mensen willen. Dit zorgt voor variatie en uitdaging. Je kan altijd een afspraak maken om de verschillende modellen en kleuren te ontdekken”, verklapt Naïque. Ieder stuk mag trouwens zowel in de vaatwas als in de oven.

Naïque is 35 jaar en afkomstig uit Diksmuide. Ze is politie-inspecteur overdag en ’s avonds werkt ze aan haar eigen keramieklijn KLAY. Sinds een jaar is Naïque alleenstaande mama van haar fantastisch zoontje Amaat van bijna 2 jaar. “Dit jaar heb ik ook een huisje gekocht dat ik nu volop aan het renoveren ben. In mijn huisje zal er plaats zijn voor een atelier waar mensen workshops kunnen volgen en waar mijn keramiek te koop zal worden aangeboden”, vertelt Naïque.

Voor meer informatie check de Klay Instagrampagina of mail naar [email protected].