Tabasco: tien hete dingen die je nog niet wist!
Nieuws

Tabasco: tien hete dingen die je nog niet wist!

Eerlijk: ik kan wel eens een pikantje verdragen, maar trop is teveel. Ooit was ik in Indië en sommige gerechten die daar geserveerd werden, daar kon ik niet eens aan beginnen. Gewoon veel te heet. Kijk, de mensen daar zijn dat gewoon, maar voor ons Westerlingen is de lol eraf: wanneer je enkel chili proeft en alle andere nuances verdwijnen, dan weet je niet eens meer wat je eet.

Toch ben ik zelf dus een fan van wat power in m’n gerechten. Peper en zout, ik gebruik ze wel. En ja, Tabasco gebruik ik ook geregeld, om mijn sauzen en gerechten een extra punch te geven. Druppeltje per druppeltje (want overdrijven doe ik niet) heb ik al volledige flessen van het pikante vloeibare goud in mijn gerechten verwerkt. Ik heb trouwens tien boeiende facts over de jarige op een rij gezet (jawel, tabasco bestaat 150 jaar). Leuk om eens mee uit te pakken aan tafel, wanneer iemand vraagt om de Tabasco door te geven.

Tabasco: tien hete dingen die je nog niet wist!
  1. Tabasco is gemaakt van 3 natuurlijke ingrediënten: gemalen tabascopepers die rijpen in witte eiken vaten, een beetje zout en azijn van hoge kwaliteit.
  2. McIlhenny Company produceert de tabasco-saus op Avery Island (VS) sinds 150 jaar met behulp van voorouderlijke tabascopeperzaden.
  3. Er zijn 5 volledige jaren nodig om de enige echte Tabasco te produceren van het zaadje tot de saus.
  4. Er worden elke dag meer dan 700000 flesjes Tabasco geproduceerd op Avery Island.
  5. De Tabasco wordt verkocht in meer dan 185 landen.
  6. Elk flesje Tabasco van 57ml bevat 72O druppels.
  7. De pikantheid van de Tabasco-saus ligt tussen 2500 en 5000 volgens “de schaal van Scoville”.
  8. De Puree van Tabascopepers is 10 keer pikaner dan de Tabasco-saus zelf.
  9. Tabasco bevat 0 calorieën per portie en is natriumarm
  10. Bijna de helft van de 200 medewerkers van McIlhenny Company woont op Avery island en de meesten hebben voorouders die er ook gewoond hebben.


Gerelateerde nieuwsberichten

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama

De mosselen zijn er! #advertentie

Onlangs was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer