Het is wellicht niet elke dag even evident, maar wanneer de wekker je wakker heeft gemaakt zit er maar één ding op: je springt je bed uit en je begint aan de nieuwe dag. En daar hoort dan een bepaald ritueel bij. Ikzelf begin altijd met mijn tanden te poetsen, mij te scheren en te douchen. Steeds in die volgorde. Ontbijt komt er bij mij om vier uur ‘s ochtends niet echt aan te pas. Dat gebeurt later op de dag.
Mensen met een normaal ritme, die zich dus wassen en tandenpoetsen en een ontbijtje nuttigen voor ze naar het werk gaan (terwijl ze naar onze ochtendshow op Joe luisteren, hoop ik) staan wel eens voor het dilemma: eerst tandenpoetsen of eerst ontbijten.
Het antwoord is simpel: eerst moet je eten, dan pas ga je best met de tandenborstel aan de slag. Er is één grote maar. Wanneer je zuurhoudend voedsel of dranken hebt genuttigd (zoals citrusvruchten) moet je minstens een half uurtje wachten voor je je tanden gaat poetsen omdat anders je tandglazuur beschadigd dreigt te raken. De vraag is natuurlijk: wie heeft zoveel tijd over in de ochtend?
Beschouw het misschien wel als een van de voordelen van het verplichte thuiswerken. Je kunt tussen twee meetings door even naar de badkamer rennen om de tanden te poetsen, iets wat op kantoor toch net dat tikje lastiger is.
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer