Te laat om nog een vakantieplek te vinden?

Het is duidelijk: we mogen reizen. Wanneer je twee weken volledig gevaccineerd bent kun je zonder zorgen op reis. In mijn geval zal dat begin augustus zijn. Dat wil dus zeggen dat ik met negatieve PCR-testen zal moeten reizen. Maar goed, we krijgen er twee van de overheid. Dus ik ga dat doen. Niks kan mij tegenhouden. En ik heb er zeer veel zin in, want ons flatje in Barcelona, dat we het voorbije anderhalve jaar nauwelijks bezocht hebben, staat leeg. En het is voor ons heaven on earth, dus vertrekken doen we.

Ik ga met de auto naar Spanje rijden. Dus voor onderweg ben ik op zoek gegaan naar een plek om te overnachten, want na een druk radioseizoen op mijn eentje in één ruk naar Barcelona rijden vind ik toch wat te gevaarlijk. Dat zoeken van een leuk hotel met een fijn restaurant onderweg ging overigens niet makkelijk. De meeste hotels waar ik heen wou zaten voor 25 juni en de dagen daarrond al volledig volgeboekt. Het was pas bij het zesde hotel dat ik contacteerde dat er nog 1 kamer vrij was.

En ik hoor soortgelijke verhalen van vakantiehuizen in Spanje en Italië. Omdat reizen weer mag, en mensen er na een lastig jaar ook zo hard naar verlangen, zitten veel hotelletjes en B&B’s blijkbaar al helemaal volgeboekt. Een vriendin van mij is nu al een week aan het zoeken naar een plekje in de zon, met zeezicht, voor een gezin van 5, en het is bijna een onmogelijke opdracht. Ook een Belgische B&B-uitbater in Calpe, die een huis en een vakantieflat verhuurt, zei deze week op de radio, dat alles vol zit tot in november. Daarom mijn goede raad: wil je nog op vakantie deze zomer, dan zul je er snel bij moeten zijn, dus begin maar alvast rond te bellen en te surfen. Het wordt meer dan hoogseizoen. Overigens zou het ook in eigen land nog wel eens heel druk kunnen worden.