Het gebeurde vanochtend. Rond halfvijf. Ik had deze nacht nog een uurtje ge-DJ’d op een fijn personeelsfeestje in Rillaar en daardoor had ik maar een drietal uurtjes geslapen. Maar geen probleem. Na de vakantie was ik flink uitgerust en doordat ik gisteren alweer een mooie wandeling had gemaakt was ik gezond moe en dan slaap ik altijd wel goed. Maar de wekker kwam wel vroeg, midden in mijn diepste slaap. Wellicht daardoor was ik vanochtend wat verstrooid toen ik na de deugddoende douche mijn laptop nog vlug in het beschermhoesje stak en de trap afdaalde op m’n sokken, richting ijskast voor een drankje om de dag te starten.
En in de gang ging het fout. De laptop zat blijkbaar niet goed in het beschermhoesje, gleed uit mijn handen en viel met het volle gewicht en net met de punt op mijn grote teen, exact op die paar vierkante millimeter waar m’n nagel begint. Ik kermde het uit van de pijn en viel zelfs op de grond. Eerst dacht ik nog even dat het die typische pijn was die je voelt wanneer je je teen tegen een tafelpoot stoot: heel heftig is die, maar die gaat ook wel snel over. Maar dit was erger. De scherpe pijn verbijtend reed ik naar Vilvoorde en daar aangekomen ontdekte ik dat m’n sok helemaal onder het bloed zat. En de pijn was stevig, de hele ochtend en de vergaderingen van ons ochtendteam lang. Gelukkig had Anke pijnstillers mee, of ik had alle afspraken moeten cancelen.
Toen ik mijn dokter belde rond de middag stuurde hij me meteen een voorschrift om foto’s van de gekwetste teen te laten maken in het ziekenhuis in Bonheiden. Het verdict was duidelijk: een barstje, zeg maar gerust een breukje in mijn rechtse grote teen. Pijnlijk. Plus een nagel die donkerblauw zag. Mijn dokter heeft die dan opengeprikt om het bloed letterlijk vanonder m’n nagel te halen. Kijk, zo’n breukje geneest wel. Er zijn ergere dingen in het leven. Maar… de komende vier a vijf weken mag ik absoluut niet wandelen om de bot-aanmaak te stimuleren en er voor te zorgen dat ik geen chronische last aan die teen krijg. En kijk, dat is echt, echt niet tof.
De eerste twee maand van het jaar kon ik nauwelijks wandelen door een scheurtje in mijn linkerkuit. Daarna had ik een beginnende longontsteking. Eigenlijk ben ik nog maar een twee à drietal weken weer echt aan het wandelen, en het is nodig, want de weegschaal kreunde weer wat. En net nu ik weer vertrokken ben, heb ik dit belachelijke accident voor.
Ik ben redelijk slecht gezind. Wandelen, mijn grootste hobby naast koken, zit er dus echt niet meer in tot eind me begin juni. Dedju. Fietsen mag wel. Maar de komende weken wordt het slecht weer. En ik ben al niet zo’n ervaren fietser. Is door de regen rijden dan wel een optie?
Daarom overweeg ik een hometrainer aan te schaffen, om binnen te rijden. Want ik moet en zal sporten. Ik snak naar beweging. Heeft iemand een tip: wat is een goede hometrainer? En vooral: rij je daar ook echt op? Of is dat zo anders dan buiten wandelen dat de moed me snel in de schoenen zal zinken? Want zo’n ding kopen (vanaf welk bedrag heb je al een behoorlijk apparaat?) en die dan links laten staan is sowieso geen goed plan.
Alle goede raad is welkom, stuur me please even jouw tips. Ook als je ervaring hebt met gebroken tenen? Duurt het echt een maand tot ik weer echt wandelen kan? Laat hier even iets weten.
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer