Het is weer zover. De zomervakantie is weer helemaal voorbij. De dagen van uitslapen en genieten in de zalige zon zijn weer achter de rug. En of je nu op reis bent kunnen gaan of genoten hebt van een staycation, hopelijk zijn de batterijen weer goed opgeladen. Want vanaf nu gaan we weer moeten wennen aan de pittige routine van het werkjaar.
En zeker wanneer de kinderen weer naar school gaan betekent zo’n nieuw werkjaar ook sowieso: organiseren, organiseren en organiseren. Misschien ga je zelf ook weer naar je werk, misschien ga je weer telewerken van thuis uit. Misschien moet je ook weer aan preteaching doen, je weet in deze tijden nooit hoe alles evolueert, maar het zorgeloze van de vakantie is sowieso voorbij.
Zeker in de drukke rush die er weer aankomt is het een goed idee om er voor jezelf en voor je kinderen voor te zorgen dat jullie lekker en voldoende blijven eten. Veel mensen beginnen zo’n nieuw seizoen met goede plannen. Ze proberen dan ’s avonds lekker te koken, en zorgen ook voor iets gezonds voor onder de middag. Maar eerlijk is eerlijk, makkelijk is dat niet. En zowel je kinderen als jezelf durven dan wel eens tussendoor naar ongezonde snacks te grijpen.
Daarom wil ik je als ambassadeur van Nakd graag nog eens de lekkere repen vol fruit en noten voorstellen. Er worden aan de repen van Nakd geen kunstmatige suikers toegevoegd, en dat maakt ze een goed alternatief voor andere tussendoortjes. Ikzelf heb altijd een paar repen van Nakd in de auto liggen en op kantoor. Wanneer ik dan in de gekte van de dag een hongertje heb, dan kom ik nooit in de verleiding om naar de snoepautomaat te lopen.
Speciaal voor het begin van het nieuwe schooljaar heeft Nakd trouwens verschillende acties lopen bij de supermarkten. Een perfect moment dus om Nakd te ontdekken.
Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer