Terug van weg geweest: mijn weekmenu!
Nieuws

Terug van weg geweest: mijn weekmenu!

Het is een klein beetje rustiger geweest op Would Be Chef de voorbije weken. Ik heb wat vakantie genomen, ben ook even ziek geweest, ik ben daarna weer gaan DJ’n in België en Marbella en ik heb een reisje gemaakt binnen de reis. Maar nu wordt het weer tijd om de draad opnieuw serieus op te nemen en jullie weer te verwennen met mijn klassieke rubrieken.

Vaste afspraak op maandag is altijd mijn weekmenu. Ik weet dat heel veel mensen daar inspiratie uithalen. En daarom vind ik het plezant om er weer mee te starten. Vijf gerechten die je sowieso al op mijn blog vinden kunt, maar die ik weer eens als tip tevoorschijn tover. Dus of je nu nog vakantie hebt, zoals ik, of alweer aan het werken bent, doe je profijt met deze rubriek, en kook lekker voor je familie of vrienden.

MAANDAG

HAMBURGERTJES MET KIPPENGEHAKT, CHEDDAR EN MANGO
Recept

Hamburgertjes met kippengehakt, cheddar en mango

Een goede slager in de buurt hebben is altijd een godsgeschenk. Hou die dan ook in ere. Bouw er een goede persoonlijke band mee op. Ik zeg niet dat je hem elke week een ruiker bloemen mee moet brengen, hem op Tinder toe moet voegen, of uit moet nodigen op een romantisch weekendje in Venetië, maar praat er veel mee, vraag hem naar wat er lekker is, en leg hem uit waarom je soms eens speciallekes nodig hebt … Lees meer

DINSDAG

GEROOSTERDE PAPRIKA MET GEITENKAAS EN GEROOKTE SPROT
Recept

Geroosterde paprika met geitenkaas en gerookte sprot

Dit is en blijft één van mijn favoriete zomerse gerechten. Het doet me altijd een beetje denken aan het zuiden, de Provence of zo. Je kunt het als lekker aperitiefhapje serveren, maar evengoed als bijgerecht, voorgerecht of hoofdgerecht. Dat bepaal je helemaal zelf. Voor mij werkt het altijd, maar zeker als de zon schijnt, met een heerlijk glas rosé bij … Lees meer

WOENSDAG

MIJN CHILI SIN CARNE
Recept

Mijn chili sin carne

Chili’s zijn in Amerika ontzettend populair, en eerlijk gezegd: een pittige chili con carne kan ik zelf ook wel eens waarderen. Een pittig gerecht, niet moeilijk, en zeer voedzaam. Maar ik maak ook wel eens graag mijn snelle chili sin carne. Mijn chili con carne zonder vlees, met quorn. Geloof me, dat is ook echt lekker … Lees meer

DONDERDAG

Dim Sum Van Garnaal en Varkensgehakt
Recept

Dim Sum Van Garnaal en Varkensgehakt

Het was één van mijn mooiste reizen ooit: twee weken door Vietnam. Mijn goede vriendin Quyen van het heerlijke Brusselse restaurant Little Asia (dat jammer genoeg vorig jaar de deuren sloot) had een hele reisroute voor ons uitgewerkt en op een goede 12 dagen zijn we van Noord naar Zuid door het fascinerende land gereisd … Lees meer

VRIJDAG

Ovenschotel met gamba's en schelpjes
Recept

Ovenschotel met gamba’s en schelpjes

Deze ovenschotel maak ik heel graag en ook best vaak. Het idee kwam van mijn goede vriend Geert Hoste. Ik herinner me nog goed hoe hij het op een mooie zomeravond voor ons maakte, met aardappeltjes, Noilly Prat, veel verse kruiden, uien, look, gamba’s en heel veel verse schelpjes. Deze visschotel is zo lekker dat je op het einde van de maaltijd de saus uit de schaal zult lepelen … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Rogvleugel met zeekraal, limoen en kappertjes

Goed menu voor de goede week!

Of het nu prachtig weer wordt of blijft kwakkelen, deze week is de goede week, en dan wil je toch goed eten? Ik ben zo klassiek geweest om op goede vrijdag een visgerecht te plaatsen, want in onze jeugd mocht je die dag geen vlees eten … Lees meer

Ik heb weer een lekker weekmenu voor jullie

We zitten intussen in de maand maart. Het is er nog niet honderd procent aan te voelen, maar binnenkort moet het toch eens lente worden. Daarom deze week een lekker licht menu … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Spicy kalkoen met basmatirijst

Licht weekmenu na de krokusvakantie

Ik heb een weekje in Indië vertoefd, en het laatste wat ik nu ga doen is op de weegschaal gaan staan. Het eten was er veel te lekker, en veel te veel … Lees meer

Drie keer lam met drie keer wortelen

Mijn “het is bijna kerst” menu

Nu komt de kerstvakantie wel echt dichtbij! En daarom heb ik een weekmenu samengesteld waar al lekker veel sfeer inzit. De donkerste dagen van het jaar moet je lichter maken met veel lampjes in de boom, heerlijke kerstmuziek, kaarsen in huis, en lekker wintereten … Lees meer

Nieuw weekmenu na de herfstvakantie

Nieuw weekmenu na de herfstvakantie

Nadat de stormen stevig over ons land zijn getrokken is de herfst nog lang niet weg. Niks aan te doen. We gaan nu trouwens in één rechte lijn richting kerstvakantie, en dat is ook een gezellige periode toch … Lees meer

Mijn weekmenu voor de herfstvakantie

Mijn weekmenu voor de herfstvakantie

Of het nu vakantie voor je is of niet, het is toch een bijzonder weekje. De kinderen en de kleinkinderen zijn sowieso thuis, en woensdag is een feestdag voor iedereen, dus waarom zouden we dan niet eens de beste pannenkoeken van de wereld op het menu zetten … Lees meer

Zalig weekmenu voor deze herfstweek

Zalig weekmenu voor deze herfstweek

Het is nu bijna herfstvakantie, het is nu bijna Halloween, en bijna Allerheiligen. Dat ook het weer in herfstmodus gaat is niet zo uitzonderlijk. Dit is het moment om jezelf te verwennen met heerlijke comfort-eten … Lees meer