GEROOSTERDE PAPRIKA MET GEITENKAAS EN GEROOKTE SPROT
Recept

Geroosterde paprika met geitenkaas en gerookte sprot

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 paprika’s
  • peper en zout
  • olijfolie
  • kappertjes
  • harde brokkelige geitenkaas (bv. Crottin de Chavignol)
  • 4 gerookte sprotjes
  • enkele verse (citroen)tijmblaadjes
 
GEROOSTERDE PAPRIKA MET GEITENKAAS EN GEROOKTE SPROT

Bereiding

3 stappen

1 / 3

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2 / 3

Grill de paprika’s enkele minuten onder de hete grill tot het vel zwart blakert.

3 / 3

Trek de warme paprika in lange repen, doe er wat peper en zout, wat olijfolie en kappertjes met een beetje van het zuur waarin ze bewaard worden, over.

Dresseren

3 stappen

1 / 3

Serveer in bordjes en kruimel daar wat geitenkaas over

2 / 3

Leg een gerookt sprotje op elk bordje

3 / 3

Helemaal lekker wordt dit hapje als je afwerkt met nog wat verse (citroen)tijmblaadjes.

Laat het smaken.

Dit is en blijft één van mijn favoriete zomerse gerechten. Het doet me altijd een beetje denken aan het zuiden, de Provence of zo.

Je kunt het als lekker aperitiefhapje serveren, maar evengoed als bijgerecht, voorgerecht of hoofdgerecht. Dat bepaal je helemaal zelf. Voor mij werkt het altijd, maar zeker als de zon schijnt, met een heerlijk glas rosé bij.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Grill de paprika’s enkele minuten onder de hete grill tot het vel zwart blakert.
  3. Trek de warme paprika in lange repen, doe er wat peper en zout, wat olijfolie en kappertjes met een beetje van het zuur waarin ze bewaard worden, over.

Dresseren

  1. Serveer in bordjes en kruimel daar wat geitenkaas over
  2. Leg een gerookt sprotje op elk bordje
  3. Helemaal lekker wordt dit hapje als je afwerkt met nog wat verse (citroen)tijmblaadjes.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Wat zijn pickles en hoe maak je ze zelf?

Ik ben zot van pickles, als ze zelf gemaakt zijn. En moeilijk is dat eigenlijk niet. Pickles zijn ingelegde groenten zoals komkommers, uien, paprika’s, bloemkool of wortels, die worden geconserveerd in een zure oplossing van azijn, water en zout, soms met wat suiker voor de zoete toets en bijna altijd met kruiden voor een mooie extra smaak … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer