GEROOSTERDE PAPRIKA MET GEITENKAAS EN GEROOKTE SPROT
Recept

Geroosterde paprika met geitenkaas en gerookte sprot

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 paprika’s
  • peper en zout
  • olijfolie
  • kappertjes
  • harde brokkelige geitenkaas (bv. Crottin de Chavignol)
  • 4 gerookte sprotjes
  • enkele verse (citroen)tijmblaadjes
 
GEROOSTERDE PAPRIKA MET GEITENKAAS EN GEROOKTE SPROT

Bereiding

3 stappen

1 / 3

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2 / 3

Grill de paprika’s enkele minuten onder de hete grill tot het vel zwart blakert.

3 / 3

Trek de warme paprika in lange repen, doe er wat peper en zout, wat olijfolie en kappertjes met een beetje van het zuur waarin ze bewaard worden, over.

Dresseren

3 stappen

1 / 3

Serveer in bordjes en kruimel daar wat geitenkaas over

2 / 3

Leg een gerookt sprotje op elk bordje

3 / 3

Helemaal lekker wordt dit hapje als je afwerkt met nog wat verse (citroen)tijmblaadjes.

Laat het smaken.

Dit is en blijft één van mijn favoriete zomerse gerechten. Het doet me altijd een beetje denken aan het zuiden, de Provence of zo.

Je kunt het als lekker aperitiefhapje serveren, maar evengoed als bijgerecht, voorgerecht of hoofdgerecht. Dat bepaal je helemaal zelf. Voor mij werkt het altijd, maar zeker als de zon schijnt, met een heerlijk glas rosé bij.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Grill de paprika’s enkele minuten onder de hete grill tot het vel zwart blakert.
  3. Trek de warme paprika in lange repen, doe er wat peper en zout, wat olijfolie en kappertjes met een beetje van het zuur waarin ze bewaard worden, over.

Dresseren

  1. Serveer in bordjes en kruimel daar wat geitenkaas over
  2. Leg een gerookt sprotje op elk bordje
  3. Helemaal lekker wordt dit hapje als je afwerkt met nog wat verse (citroen)tijmblaadjes.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer

ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Zeeuwse mosselen op peruviaanse wijze #advertentie

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief … Lees meer

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt … Lees meer