GEROOSTERDE PAPRIKA MET GEITENKAAS EN GEROOKTE SPROT

Dit is en blijft één van mijn favoriete zomerse gerechten. Het doet me altijd een beetje denken aan het zuiden, de Provence of zo.

Je kunt het als lekker aperitiefhapje serveren, maar evengoed als bijgerecht, voorgerecht of hoofdgerecht. Dat bepaal je helemaal zelf. Voor mij werkt het altijd, maar zeker als de zon schijnt, met een heerlijk glas rosé bij.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Grill de paprika’s enkele minuten onder de hete grill tot het vel zwart blakert.
  3. Trek de warme paprika in lange repen, doe er wat peper en zout, wat olijfolie en kappertjes met een beetje van het zuur waarin ze bewaard worden, over.

Dresseren

  1. Serveer in bordjes en kruimel daar wat geitenkaas over
  2. Leg een gerookt sprotje op elk bordje
  3. Helemaal lekker wordt dit hapje als je afwerkt met nog wat verse (citroen)tijmblaadjes.