
Foto: Stefanie Geerts
Dim Sum Van Garnaal en Varkensgehakt
Het was één van mijn mooiste reizen ooit: twee weken door Vietnam. Mijn goede vriendin Quyen van het heerlijke Brusselse restaurant Little Asia (dat jammer genoeg vorig jaar de deuren sloot) had een hele reisroute voor ons uitgewerkt en op een goede 12 dagen zijn we van Noord naar Zuid door het fascinerende land gereisd. De Vietnamese keuken die zowel schatplichtig is aan de Aziatische als aan de Franse, is voor mij één van de beste van de hele wereld. Ik wil helemaal niet beweren dat dit een authentiek Vietnamees gerecht is, maar het is er zeker op geïnspireerd.
Bereiding
- Pel de garnalen en hak ze fijn. Meng ze met het varkensgehakt.
- Doe er de gehakte cashewnoten onder en het geraspt worteltje om toch wat structuur en pit te geven.
- Meng alles in een kom onder elkaar met de fijngehakte lente-uitjes, gember en pepertje.
- Meng er een eiwit onder, de sojasaus, de oestersaus, en de sesamolie. Kruid af met peper en zout.
- Kneed alles goed tot een homogene massa.
- Leg op een wontonvelletje een theelepel van de mengeling. Maak de randen van het velletje vochtig en plooi er een mooi pakketje van. Vouw het dan dicht zoals je zelf wil.
- Pocheer de dim sum een 4-tal minuten in kokend water. Dien op met wat kant-en-klare dipsaus.
Reacties