Dim Sum Van Garnaal en Varkensgehakt
Recept

Dim Sum Van Garnaal en Varkensgehakt

Dit heb je nodig 4 personen

  • 100 g cocktailgarnalen
  • 100 g varkensgehakt
  • 50 g gehakte cashewnoten
  • 1 worteltje, fijn geraspt
  • 3 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 5 cm gember
  • 1 chilipepertje, fijngehakt
  • 1 eiwit
  • 1 ½ el sojasaus
  • 1 ½ el oestersaus
  • 1 ½ el sesamolie
  • peper en zout
  • 1 pak wontonvelletjes (te koop in de Aziatische speciaalzaak)
  • dim sum-dipsaus (te koop in de Aziatische speciaalzaak)
Dim Sum Van Garnaal en Varkensgehakt

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Pel de garnalen en hak ze fijn. Meng ze met het varkensgehakt.

2 / 7

Doe er de gehakte cashewnoten onder en het geraspt worteltje om toch wat structuur en pit te geven.

3 / 7

Meng alles in een kom onder elkaar met de fijngehakte lente-uitjes, gember en pepertje.

4 / 7

Meng er een eiwit onder, de sojasaus, de oestersaus, en de sesamolie. Kruid af met peper en zout.

5 / 7

Kneed alles goed tot een homogene massa.

6 / 7

Leg op een wontonvelletje een theelepel van de mengeling. Maak de randen van het velletje vochtig en plooi er een mooi pakketje van. Vouw het dan dicht zoals je zelf wil.

7 / 7

Pocheer de dim sum een 4-tal minuten in kokend water. Dien op met wat kant-en-klare dipsaus.

Laat het smaken.

Het was één van mijn mooiste reizen ooit: twee weken door Vietnam. Mijn goede vriendin Quyen van het heerlijke Brusselse restaurant Little Asia (dat jammer genoeg vorig jaar de deuren sloot) had een hele reisroute voor ons uitgewerkt en op een goede 12 dagen zijn we van Noord naar Zuid door het fascinerende land gereisd. De Vietnamese keuken die zowel schatplichtig is aan de Aziatische als aan de Franse, is voor mij één van de beste van de hele wereld. Ik wil helemaal niet beweren dat dit een authentiek Vietnamees gerecht is, maar het is er zeker op geïnspireerd.

Bereiding

  1. Pel de garnalen en hak ze fijn. Meng ze met het varkensgehakt.
  2. Doe er de gehakte cashewnoten onder en het geraspt worteltje om toch wat structuur en pit te geven.
  3. Meng alles in een kom onder elkaar met de fijngehakte lente-uitjes, gember en pepertje.
  4. Meng er een eiwit onder, de sojasaus, de oestersaus, en de sesamolie. Kruid af met peper en zout.
  5. Kneed alles goed tot een homogene massa.
  6. Leg op een wontonvelletje een theelepel van de mengeling. Maak de randen van het velletje vochtig en plooi er een mooi pakketje van. Vouw het dan dicht zoals je zelf wil.
  7. Pocheer de dim sum een 4-tal minuten in kokend water. Dien op met wat kant-en-klare dipsaus.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer

ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Zeeuwse mosselen op peruviaanse wijze #advertentie

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief … Lees meer

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Tartaar van gerookte heilbot en krieltjes met Royal Belgian Caviar #advertentie

Dit is een koninklijk hapje, dat evengoed, in een grotere versie zoals hier, een zalig voorgerecht kan zijn. De combinatie van het gerookte van de heilbot, met de aardappelen die je in zoutkorst bereidt, en daar de zelf opgelegde komkommer bij, samen met de zure room, maakt dit een prachtige Scandinavische aandoende basis waarbij de heerlijke Belgische kaviaar van Royal Belgian Caviar geweldig tot z’n recht komt … Lees meer