Therapie van 10 minuten die je intens gelukkig maakt!
Nieuws

Therapie van 10 minuten die je intens gelukkig maakt!

Gisteren hebben we onze kerstboom gezet. Heerlijk. Het is een prachtexemplaar recht uit de Belgische Ardennen geworden. Er hangen heel veel mooie kleine lampjes in die als een waterval van boven naar onderen stromen in de volle groene takken.

Omdat we onze vorige versiering enkele jaren geleden naar Barcelona hebben meegenomen hebben we allemaal nieuwe ballen gekocht. Rode, groene en gouden ballen en grote blinkende ringen en vogeltjes en zo. Echt waar, het is een prachtboom geworden die feestelijk ook versierd is. Een beetje zoals het hoort.

En gisteren, terwijl hij zo mooi en fier stond te schijnen naast onze piano in de eetkamer, heb ik voor het eerst weer kerstmuziek opgezet, wat gezellige geurkaarsen aangestoken, de haard doen branden en de rolluiken en de gordijnen gesloten. Ons mini-gezinnetje, kat incluis trok zich terug in een klein paradijsje van kerstgeluk. Dat voelde zo goed. Buiten was het behoorlijk koud en was er kleffe regen, was er dat lastige virus en verdeeldheid, maar binnen was er (cliché maar toch) een overdosis vroeg kerstgeluk.

En weet je wat mij helemaal gelukkig en zen heeft gemaakt gisteren? Ik heb balletjes gedraaid. Niet ballen voor in de bomen. Maar, net zoals ik vroeger deed samen met mijn mama of mijn meme, als klein Svenneke, heb ik gisterenavond gehaktballetjes gedraaid. Het is de beste therapie die een mens zich voorstellen kan.

Je neemt wat gehakt in je handpalm en draait en draait tot je perfecte balletjes hebt die later zullen schitteren in de tomatensoep, de vol-au-vent, of in dit geval, in het Oosters stoofpotje met kalfsvlees dat ik gisteren al heb gemaakt voor vandaag. Zalig gewoon. Het bracht mij tot rust. En ja, net als vroeger heb ik tussendoor enkele kleine balletjes geproefd, de draaier mag dat doen, wat zeg ik, moet dat doen: eens voorproeven. Dat mocht ik op m’n zesde ook al, en dat zal ik blijven doen tot ik 90 ben; zolang ik kook.

Ik kan het je ontzettend hard aanraden. Sluit je af voor de buitenwereld. Doe je gordijnen dicht, zet je kerstboom en steek de lampjes aan, zet een gezellig muziekje op, en neem je tijd om nostalgisch te koken. Probeer eens net als toen je een kind was lekkere balletjes te rollen. Of bak eens een appeltaart. Dat maakt mij zen. Wedden dat het jou ook deugd kan doen!

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer