Therapie van 10 minuten die je intens gelukkig maakt!
Nieuws

Therapie van 10 minuten die je intens gelukkig maakt!

Gisteren hebben we onze kerstboom gezet. Heerlijk. Het is een prachtexemplaar recht uit de Belgische Ardennen geworden. Er hangen heel veel mooie kleine lampjes in die als een waterval van boven naar onderen stromen in de volle groene takken.

Omdat we onze vorige versiering enkele jaren geleden naar Barcelona hebben meegenomen hebben we allemaal nieuwe ballen gekocht. Rode, groene en gouden ballen en grote blinkende ringen en vogeltjes en zo. Echt waar, het is een prachtboom geworden die feestelijk ook versierd is. Een beetje zoals het hoort.

En gisteren, terwijl hij zo mooi en fier stond te schijnen naast onze piano in de eetkamer, heb ik voor het eerst weer kerstmuziek opgezet, wat gezellige geurkaarsen aangestoken, de haard doen branden en de rolluiken en de gordijnen gesloten. Ons mini-gezinnetje, kat incluis trok zich terug in een klein paradijsje van kerstgeluk. Dat voelde zo goed. Buiten was het behoorlijk koud en was er kleffe regen, was er dat lastige virus en verdeeldheid, maar binnen was er (cliché maar toch) een overdosis vroeg kerstgeluk.

En weet je wat mij helemaal gelukkig en zen heeft gemaakt gisteren? Ik heb balletjes gedraaid. Niet ballen voor in de bomen. Maar, net zoals ik vroeger deed samen met mijn mama of mijn meme, als klein Svenneke, heb ik gisterenavond gehaktballetjes gedraaid. Het is de beste therapie die een mens zich voorstellen kan.

Je neemt wat gehakt in je handpalm en draait en draait tot je perfecte balletjes hebt die later zullen schitteren in de tomatensoep, de vol-au-vent, of in dit geval, in het Oosters stoofpotje met kalfsvlees dat ik gisteren al heb gemaakt voor vandaag. Zalig gewoon. Het bracht mij tot rust. En ja, net als vroeger heb ik tussendoor enkele kleine balletjes geproefd, de draaier mag dat doen, wat zeg ik, moet dat doen: eens voorproeven. Dat mocht ik op m’n zesde ook al, en dat zal ik blijven doen tot ik 90 ben; zolang ik kook.

Ik kan het je ontzettend hard aanraden. Sluit je af voor de buitenwereld. Doe je gordijnen dicht, zet je kerstboom en steek de lampjes aan, zet een gezellig muziekje op, en neem je tijd om nostalgisch te koken. Probeer eens net als toen je een kind was lekkere balletjes te rollen. Of bak eens een appeltaart. Dat maakt mij zen. Wedden dat het jou ook deugd kan doen!

Gerelateerde nieuwsberichten

AI0A2942

Publiciteit: Win een citytrip naar Barcelona met Caractère

Koop deze maand het boek ‘Mijn Barcelona’ en maak kans op een trip naar mijn lievelingsstad De donkere en korte winterdagen zijn nu wel definitief achter de rug, de lente is in het land, en iedereen begint te dromen van vakantie … Lees meer

Four Seasons Bangkok Would Be Chef Sven Ornelis Thailand28

Four Seasons Bangkok, op 14 in de lijst met beste hotels ter wereld

Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer

Dit wist je nog niet over popcorn. Wedden?

15 dingen die je nog niet wist over popcorn. Wedden?

De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer

Daarom smaakt koriander (voor sommigen) naar zeep

Daarom smaakt koriander (voor sommige mensen) naar zeep

Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer