Tijdelijk nieuwe (extra) uren voor mij op Joe...
Nieuws

Tijdelijk nieuwe (extra) uren voor mij op Joe…

Speciale omstandigheden tegenwoordig, dat weet iedereen intussen wel, en die vragen van elk van ons toch wel wat aanpassingen. Daarom wordt het programmaschema van Joe morgen ook aangepast. We probeerden de voorbije dagen daarom zo weinig mogelijk DJ’s nog in de studio te laten om de besmettingsrisico’s te beperken. Raf en Rani presenteren de avondspits al een tijdje apart, en sinds maandag sta ik ook alleen in de studio, en presenteert Anke van thuis uit. Maar de regering heeft vandaag beslist om de maatregelen te verstrengen, om de opgang van het corona-virus tegen te gaan.

Vanaf morgen gaan we nog een stuk voorzichtiger te werk gaan bij Joe. We gaan nog amper 4 DJ’s per dag naar Vilvoorde laten komen, en werken met twee verschillende studio’s. Na de ochtendshow ga ik nog drie uur verder presenteren, alleen, tot de middag. Ik ga dan, net zoals ik tussen 18 en 19u de twee voorbije dagen deed, platen op verzoek draaien, en luisteren naar de vragen en verhalen van onze luisteraars. Na de middag neemt Kenneth Stevens het van me over in de tweede studio. Raf gaat in studio één tussen 16 en 18 u samen met Rani van bij haar thuis presenteren. En daarna neemt Bart-Jan Depraetere het weer van hem over tot tien uur. Ook in het weekend ga ik trouwens in de voormiddag radio maken, elke dag van zeven uur in de ochtend tot de middag.

Dit zijn uitzonderlijke tijden, dus toen mij gevraagd werd of ik deze extra programma’s wou presenteren zei ik uiteraard meteen ja. Er zijn mensen die me zeggen: dat worden zware weken voor jou. Oprecht: dat worden het niet. Radio is niet zwaar, het is mijn job, het is mijn leven. Vandaag (en eigenlijk het hele jaar door) zijn de mensen die echt hard werken niet de radio-makers. Het zijn de mensen die werken in de supermarkt, de kleine zelfstandigen in de voedingssector, zij die onze huizen schoonmaken, het zijn de vuilnismannen, de mensen in de transportsector, de politiemensen, en vooral de mensen in de zorgsector die nu onwaarschijnlijke inspanningen doen. Zij maken nu echte dubbele shiften, zij nemen alle risico’s om ons allen te dienen en de mensen gezond te maken. Mijn grootste respect voor hen. Ik wil al die hard werkende Belgen dan ook een beetje steunen met informerende, en ook wat ontspannende radio.

Ik wil er meteen toch ook even bijzeggen dat mijn dagen natuurlijk wel goed gevuld zullen zijn. Dat wil wellicht ook zeggen dat ik wat minder artikels op deze foodblog zal kunnen maken. Je moet weten, ik schrijf altijd alles zelf, en nu komt radio weer op de eerste plaats.

Maar als je culinaire inspiratie nodig hebt om eens origineel, licht en lekker te koken, surf dan gerust even rond op deze blog, het staat hier vol met ideetjes. En doe me een lol: draag zorg voor elkaar en voor jezelf. Wees uiterst voorzichtig. En luister misschien eens naar m’n programma op Joe, elke dag van zes uur in de ochtend tot de middag.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer