Tijdelijk nieuwe (extra) uren voor mij op Joe...
Nieuws

Tijdelijk nieuwe (extra) uren voor mij op Joe…

Speciale omstandigheden tegenwoordig, dat weet iedereen intussen wel, en die vragen van elk van ons toch wel wat aanpassingen. Daarom wordt het programmaschema van Joe morgen ook aangepast. We probeerden de voorbije dagen daarom zo weinig mogelijk DJ’s nog in de studio te laten om de besmettingsrisico’s te beperken. Raf en Rani presenteren de avondspits al een tijdje apart, en sinds maandag sta ik ook alleen in de studio, en presenteert Anke van thuis uit. Maar de regering heeft vandaag beslist om de maatregelen te verstrengen, om de opgang van het corona-virus tegen te gaan.

Vanaf morgen gaan we nog een stuk voorzichtiger te werk gaan bij Joe. We gaan nog amper 4 DJ’s per dag naar Vilvoorde laten komen, en werken met twee verschillende studio’s. Na de ochtendshow ga ik nog drie uur verder presenteren, alleen, tot de middag. Ik ga dan, net zoals ik tussen 18 en 19u de twee voorbije dagen deed, platen op verzoek draaien, en luisteren naar de vragen en verhalen van onze luisteraars. Na de middag neemt Kenneth Stevens het van me over in de tweede studio. Raf gaat in studio één tussen 16 en 18 u samen met Rani van bij haar thuis presenteren. En daarna neemt Bart-Jan Depraetere het weer van hem over tot tien uur. Ook in het weekend ga ik trouwens in de voormiddag radio maken, elke dag van zeven uur in de ochtend tot de middag.

Dit zijn uitzonderlijke tijden, dus toen mij gevraagd werd of ik deze extra programma’s wou presenteren zei ik uiteraard meteen ja. Er zijn mensen die me zeggen: dat worden zware weken voor jou. Oprecht: dat worden het niet. Radio is niet zwaar, het is mijn job, het is mijn leven. Vandaag (en eigenlijk het hele jaar door) zijn de mensen die echt hard werken niet de radio-makers. Het zijn de mensen die werken in de supermarkt, de kleine zelfstandigen in de voedingssector, zij die onze huizen schoonmaken, het zijn de vuilnismannen, de mensen in de transportsector, de politiemensen, en vooral de mensen in de zorgsector die nu onwaarschijnlijke inspanningen doen. Zij maken nu echte dubbele shiften, zij nemen alle risico’s om ons allen te dienen en de mensen gezond te maken. Mijn grootste respect voor hen. Ik wil al die hard werkende Belgen dan ook een beetje steunen met informerende, en ook wat ontspannende radio.

Ik wil er meteen toch ook even bijzeggen dat mijn dagen natuurlijk wel goed gevuld zullen zijn. Dat wil wellicht ook zeggen dat ik wat minder artikels op deze foodblog zal kunnen maken. Je moet weten, ik schrijf altijd alles zelf, en nu komt radio weer op de eerste plaats.

Maar als je culinaire inspiratie nodig hebt om eens origineel, licht en lekker te koken, surf dan gerust even rond op deze blog, het staat hier vol met ideetjes. En doe me een lol: draag zorg voor elkaar en voor jezelf. Wees uiterst voorzichtig. En luister misschien eens naar m’n programma op Joe, elke dag van zes uur in de ochtend tot de middag.

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer