Tijdelijk nieuwe (extra) uren voor mij op Joe…

Speciale omstandigheden tegenwoordig, dat weet iedereen intussen wel, en die vragen van elk van ons toch wel wat aanpassingen. Daarom wordt het programmaschema van Joe morgen ook aangepast. We probeerden de voorbije dagen daarom zo weinig mogelijk DJ’s nog in de studio te laten om de besmettingsrisico’s te beperken. Raf en Rani presenteren de avondspits al een tijdje apart, en sinds maandag sta ik ook alleen in de studio, en presenteert Anke van thuis uit. Maar de regering heeft vandaag beslist om de maatregelen te verstrengen, om de opgang van het corona-virus tegen te gaan.

Vanaf morgen gaan we nog een stuk voorzichtiger te werk gaan bij Joe. We gaan nog amper 4 DJ’s per dag naar Vilvoorde laten komen, en werken met twee verschillende studio’s. Na de ochtendshow ga ik nog drie uur verder presenteren, alleen, tot de middag. Ik ga dan, net zoals ik tussen 18 en 19u de twee voorbije dagen deed, platen op verzoek draaien, en luisteren naar de vragen en verhalen van onze luisteraars. Na de middag neemt Kenneth Stevens het van me over in de tweede studio. Raf gaat in studio één tussen 16 en 18 u samen met Rani van bij haar thuis presenteren. En daarna neemt Bart-Jan Depraetere het weer van hem over tot tien uur. Ook in het weekend ga ik trouwens in de voormiddag radio maken, elke dag van zeven uur in de ochtend tot de middag.

Dit zijn uitzonderlijke tijden, dus toen mij gevraagd werd of ik deze extra programma’s wou presenteren zei ik uiteraard meteen ja. Er zijn mensen die me zeggen: dat worden zware weken voor jou. Oprecht: dat worden het niet. Radio is niet zwaar, het is mijn job, het is mijn leven. Vandaag (en eigenlijk het hele jaar door) zijn de mensen die echt hard werken niet de radio-makers. Het zijn de mensen die werken in de supermarkt, de kleine zelfstandigen in de voedingssector, zij die onze huizen schoonmaken, het zijn de vuilnismannen, de mensen in de transportsector, de politiemensen, en vooral de mensen in de zorgsector die nu onwaarschijnlijke inspanningen doen. Zij maken nu echte dubbele shiften, zij nemen alle risico’s om ons allen te dienen en de mensen gezond te maken. Mijn grootste respect voor hen. Ik wil al die hard werkende Belgen dan ook een beetje steunen met informerende, en ook wat ontspannende radio.

Ik wil er meteen toch ook even bijzeggen dat mijn dagen natuurlijk wel goed gevuld zullen zijn. Dat wil wellicht ook zeggen dat ik wat minder artikels op deze foodblog zal kunnen maken. Je moet weten, ik schrijf altijd alles zelf, en nu komt radio weer op de eerste plaats.

Maar als je culinaire inspiratie nodig hebt om eens origineel, licht en lekker te koken, surf dan gerust even rond op deze blog, het staat hier vol met ideetjes. En doe me een lol: draag zorg voor elkaar en voor jezelf. Wees uiterst voorzichtig. En luister misschien eens naar m’n programma op Joe, elke dag van zes uur in de ochtend tot de middag.