Als één van je favoriete mensen jarig is, zoals onze Anke vandaag, dan moet je toch een tof en liefst origineel cadeau zien te vinden. Maar wat koop je voor iemand die eigenlijk al alles heeft? Een mooi gezin, heeeel veel schoenen en kleedjes, oogverblindende schoonheid, de beste radiopartner van de wereld aan haar zijde…
Ewel we hebben iets gevonden. Sylvie onze producer van de ochtendshow op Joe, Grim onze nieuwslezer en eindredacteur, en ikzelf, hebben uren zitten zoeken, maar we hebben het gevonden. We hebben namelijk vorige week nog eens mogen zien hoe ons Anke graag pasta eet in de ochtend. Dat vinden sommige mensen bizar, maar Anke is Anke en haar culinaire levensstijl is uniek. Avant garde of zo. Zot maar plezant.
Maar ze doet één ding wat Italianen verschrikkelijk vinden: ze snijdt haar pasta met mes en vork. Auwch. Dat kan in feite echt niet. En daarom hebben we deze wondervork voor haar gekocht. Deze vork werkt vol automatisch en is de ideale tool om je pasta slierten netjes op te draaien zodat je niet moet zitten sukkelen, geen lepel nodig hebt, en al zeker geen mes of vork. Ideaal.
En we hebben er nog twee leuke schorten bovenop gedaan. Eentje voor Lou en eentje voor Max, telkens met de boodschap: wij koken zelf, mama heeft andere talenten. Dat is natuurlijk waar, Anke heeft duizend talenten, maar in feite is ze ook een krak in de keuken in… het opwarmen van bereide maaltijden en het openmaken van zakken chips. Anyway: gelukkige verjaardag, beste Anke van de hele wereld. Vier goed, nog tot tien uur op Joe en de ganse dag met je gezinnetje.
Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer
Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer
Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer
Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer
19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer
Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer
Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer
Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer