Als één van je favoriete mensen jarig is, zoals onze Anke vandaag, dan moet je toch een tof en liefst origineel cadeau zien te vinden. Maar wat koop je voor iemand die eigenlijk al alles heeft? Een mooi gezin, heeeel veel schoenen en kleedjes, oogverblindende schoonheid, de beste radiopartner van de wereld aan haar zijde…
Ewel we hebben iets gevonden. Sylvie onze producer van de ochtendshow op Joe, Grim onze nieuwslezer en eindredacteur, en ikzelf, hebben uren zitten zoeken, maar we hebben het gevonden. We hebben namelijk vorige week nog eens mogen zien hoe ons Anke graag pasta eet in de ochtend. Dat vinden sommige mensen bizar, maar Anke is Anke en haar culinaire levensstijl is uniek. Avant garde of zo. Zot maar plezant.
Maar ze doet één ding wat Italianen verschrikkelijk vinden: ze snijdt haar pasta met mes en vork. Auwch. Dat kan in feite echt niet. En daarom hebben we deze wondervork voor haar gekocht. Deze vork werkt vol automatisch en is de ideale tool om je pasta slierten netjes op te draaien zodat je niet moet zitten sukkelen, geen lepel nodig hebt, en al zeker geen mes of vork. Ideaal.
En we hebben er nog twee leuke schorten bovenop gedaan. Eentje voor Lou en eentje voor Max, telkens met de boodschap: wij koken zelf, mama heeft andere talenten. Dat is natuurlijk waar, Anke heeft duizend talenten, maar in feite is ze ook een krak in de keuken in… het opwarmen van bereide maaltijden en het openmaken van zakken chips. Anyway: gelukkige verjaardag, beste Anke van de hele wereld. Vier goed, nog tot tien uur op Joe en de ganse dag met je gezinnetje.
In plaats van over een kleine maand, begin januari, in een halve depressie te sukkelen omdat de weegschaal dan met een pittige boodschap komt, willen sommige mensen nu al met goede voornemens beginnen … Lees meer
Ik ben er zelf geen grote fan van, maar kijk, soms moet het eens kunnen: fastfood eten. Het is uiteraard niet zo gezond en je moet er dus vooral niet mee overdrijven … Lees meer
Het is zondag. Joepie! Dat wil zeggen: vandaag ga je naar de warme bakker om lekkere pistolets of sandwiches te halen. De vraag is natuurlijk altijd wel, als je wat teveel lekkers van de bakker hebt meegebracht: hoe hou je die vers … Lees meer
Vandaag is 12 september, dat is World Gym Day. Ik ben nu een kleine maand gezonder aan het leven, met goed resultaat. Ik ben zo’n kleine 7 kilo kwijt, de XL-hemden hangen weer verder weg in de kast omdat ik weer in de L kan, en ik voel me vooral beter … Lees meer
Ik was zes. Ik was een klein Svenneke. En ik mocht naar het eerste leerjaar in de basisschool in Knesselare. Dat ik me 45 jaar later die eerste schooldag nog herinneren kan heeft maar één reden: ik werd meteen gestraft voor baldadig gedrag op de speelplaats … Lees meer
Vandaag komt een droom uit. We gaan lunchen op een van de meest iconische plekken in de wereld. Bij Asador Etxebarri in Baskenland. Het verhaal van dit restaurant is zeer bijzonder … Lees meer
Iedereen houdt van lasagne, jong en oud. Vandaag kun je lasagne op zoveel verschillende manieren eten. Op de klassieke manier, maar ook met vis (mijn visboer C-Food in Lochristi heeft altijd twee verschillende vis-lasagnes in de aanbieding, eentje met zalm en een met zeevruchten en beiden zijn heerlijk) … Lees meer
Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer