Als één van je favoriete mensen jarig is, zoals onze Anke vandaag, dan moet je toch een tof en liefst origineel cadeau zien te vinden. Maar wat koop je voor iemand die eigenlijk al alles heeft? Een mooi gezin, heeeel veel schoenen en kleedjes, oogverblindende schoonheid, de beste radiopartner van de wereld aan haar zijde…
Ewel we hebben iets gevonden. Sylvie onze producer van de ochtendshow op Joe, Grim onze nieuwslezer en eindredacteur, en ikzelf, hebben uren zitten zoeken, maar we hebben het gevonden. We hebben namelijk vorige week nog eens mogen zien hoe ons Anke graag pasta eet in de ochtend. Dat vinden sommige mensen bizar, maar Anke is Anke en haar culinaire levensstijl is uniek. Avant garde of zo. Zot maar plezant.
Maar ze doet één ding wat Italianen verschrikkelijk vinden: ze snijdt haar pasta met mes en vork. Auwch. Dat kan in feite echt niet. En daarom hebben we deze wondervork voor haar gekocht. Deze vork werkt vol automatisch en is de ideale tool om je pasta slierten netjes op te draaien zodat je niet moet zitten sukkelen, geen lepel nodig hebt, en al zeker geen mes of vork. Ideaal.
En we hebben er nog twee leuke schorten bovenop gedaan. Eentje voor Lou en eentje voor Max, telkens met de boodschap: wij koken zelf, mama heeft andere talenten. Dat is natuurlijk waar, Anke heeft duizend talenten, maar in feite is ze ook een krak in de keuken in… het opwarmen van bereide maaltijden en het openmaken van zakken chips. Anyway: gelukkige verjaardag, beste Anke van de hele wereld. Vier goed, nog tot tien uur op Joe en de ganse dag met je gezinnetje.
Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer
Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer
Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer
Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer
Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: er zijn verschillende theorieën over waar donuts precies vandaan komen, en verschillende culturen eisen de oorsprong een beetje op … Lees meer
Crêpe Suzette is misschien wel de chicste pannenkoek die je ooit zult eten. Deze heerlijke Franse klassieker bestaat uit flinterdunne crêpes in een warme saus van boter, suiker, sinaasappelsap en sinaasappellikeur (vaak Grand Marnier of Cointreau) … Lees meer