Net als Tom Waes m’n meubels online verkopen, goed idee of niet?

De sympathieke, slimme Tom Waes heeft mij verdorie op ideeën gebracht. Hij verhuist weldra van een huis naar een flat in de stad en heeft op z’n Instagram het voorbije weekend zijn sofa te koop aangeboden. Een prachtexemplaar dat nog maar een paar jaren oud was, en hij wou die sofa voor de helft van de prijs verkopen. En…. Intussen is de sofa offline gehaald, dus wellicht is die intussen verkocht. Well done Tom!

Over een paar maand verhuizen wij van Rijmenam naar Lochristi. We zijn volop bezig met de plannen en de inrichting van ons nieuwe huis. En veel van onze huidige meubels verhuizen straks ook mee. Ik ben er zo’n beetje aan gehecht, snap je? Maar er zijn ook wel wat meubels die straks als een tang op een varken zouden staan in het nieuwe interieur, maar die wel nog altijd top zijn… We gaan immers van een strak, modern interieur naar een klassiekere inrichting.

Nu, ik moet eerlijk zijn: ik heb nog nooit iets verkocht op internet, of via de sociale media. En ik vind het toch ook een beetje speciaal. Ik zie bijvoorbeeld veel mensen die hun oude kleren te koop aanbieden, een soort van moderne rommelmarkt zeg maar. Vintage noem je zo’n kleren of meubels dan… Enfin, ik heb het nog nooit gedaan. Maar anderzijds: mooie spullen weggooien is ook geen goed idee toch? Dus misschien zijn er wel wat meubels die ik ook online zou verkopen.

En daarom, fijne volgers… Mag ik eens vragen? Heeft er iemand ervaring met de verkoop van spullen online? Wat is de beste site om dat te doen? Of zou ik net als Tom Instagram durven gebruiken? Of deze blog? Alle tips zijn welkom hoor!!! Als jij goede ervaringen hebt, of minder goede, met de verkoop van jouwe tweedehandse spullen, laat maar weten.