Top nieuws: De beste pop-up van de zomer blijft maandje langer open!
Nieuws

Top nieuws: De beste pop-up van de zomer blijft maandje langer open!

In corona-tijden moeten chefs creatief zijn om te zorgen dat ze een mooie omzet blijven draaien en overleven. In Oak in Gent is er bijvoorbeeld een tent bijgeplaatst op het terras, waardoor het restaurant een stuk groter is geworden en de afstand wat duidelijker kan bewaard worden tussen de verschillende tafels.

Overal kwamen ook plots pop ups tevoorschijn en de meeste daarvan draaiden super goed. Mensen hebben nood aan ontspanning, aan lekker eten, ze willen op een veilige manier uit hun kot komen. En de restaurateurs die echt hun best deden hebben daar de vruchten van geplukt.

De slimste zet van de zomer kwam er toch wel met L.E.S.S. “Summer”. Gert De Mangeleer en Joachim Boudens verplaatsen deze zomer hun restaurant L.E.S.S. van de Brugse binnenstad voor twee maanden naar de prachtige boerderij in Zedelgem waar vroeger Hertog Jan gevestigd was.

Die zaak is heel groot met ook nog eens een immense tuin bij, en het is uiteraard veel makkelijker om daar een veilige afstand tussen de tafeltjes te bewaren dan in de locatie op het Brugse Zand. Tegelijk geeft het ook een soort van nostalgie. De legendarische plek waar vroeger mensen van over de hele wereld kwamen eten om van de drie sterren keuken van Gert te genieten, kwam weer tot leven met een eenvoudiger maar even smakelijke keuken. Super goed bedacht!

Ik hou van de heerlijke productkeuken van L.E.S.S.: topingrediënten tot hun recht laten komen, tot in de perfectie bereid, met een hedendaagse twist, en het vakmanschap van Gert en z’n team, dat is sowieso iets waar ik grote fan van ben. En in het prachtige kader in Zedelgem is het al helemaal fantastisch om zoveel fraais geserveerd te krijgen. De sfeer is no nonsense en toch klassevol, chique en toch toegankelijk. De meubels stralen iets zomers uit, ook binnen heb je een terrasgevoel.

Kortom: jammer dat de zomervakantie morgen voorbij is want ik wou er nog eens terug gaan. Maar er is goed nieuws. Dat gaat wellicht lukken ook, als ik nog een tafeltje vastkrijg tenminste. Want Joachim en Gert hebben beslist om een maandje langer in Zedelgem te blijven met L.E.S.S. Dus tot eind september kun je er nog terecht voor een heerlijke maaltijd in een prachtig decor. Topnieuws. Al hoop ik stiekem dat ze gewoon beslissen om nog langer dan eind september op de locatie te blijven, want het is er prachtig!

Gerelateerde nieuwsberichten

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer

AI0A2732

Brotherday – voor mijn broer Arn

Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer

National Chocolate Chip Day: een ode aan een geliefde lekkernij

Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer

Nakd_Lifestyle image_Fruit & Fibre bars_Apple & Strawberry_SP (1)

Verantwoord snacken was nog nooit zo lekker: ontdek de nieuwe nākd. Fruit & Fibre Bars #advertentie

Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer

Zin in iets lichts, feestelijks en boordevol smaak? 7x recepten met garnalen

Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer

Wat is moscato wijn en is het echt lekker of niet?

Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer