Top nieuws: De beste pop-up van de zomer blijft maandje langer open!
Nieuws

Top nieuws: De beste pop-up van de zomer blijft maandje langer open!

In corona-tijden moeten chefs creatief zijn om te zorgen dat ze een mooie omzet blijven draaien en overleven. In Oak in Gent is er bijvoorbeeld een tent bijgeplaatst op het terras, waardoor het restaurant een stuk groter is geworden en de afstand wat duidelijker kan bewaard worden tussen de verschillende tafels.

Overal kwamen ook plots pop ups tevoorschijn en de meeste daarvan draaiden super goed. Mensen hebben nood aan ontspanning, aan lekker eten, ze willen op een veilige manier uit hun kot komen. En de restaurateurs die echt hun best deden hebben daar de vruchten van geplukt.

De slimste zet van de zomer kwam er toch wel met L.E.S.S. “Summer”. Gert De Mangeleer en Joachim Boudens verplaatsen deze zomer hun restaurant L.E.S.S. van de Brugse binnenstad voor twee maanden naar de prachtige boerderij in Zedelgem waar vroeger Hertog Jan gevestigd was.

Die zaak is heel groot met ook nog eens een immense tuin bij, en het is uiteraard veel makkelijker om daar een veilige afstand tussen de tafeltjes te bewaren dan in de locatie op het Brugse Zand. Tegelijk geeft het ook een soort van nostalgie. De legendarische plek waar vroeger mensen van over de hele wereld kwamen eten om van de drie sterren keuken van Gert te genieten, kwam weer tot leven met een eenvoudiger maar even smakelijke keuken. Super goed bedacht!

Ik hou van de heerlijke productkeuken van L.E.S.S.: topingrediënten tot hun recht laten komen, tot in de perfectie bereid, met een hedendaagse twist, en het vakmanschap van Gert en z’n team, dat is sowieso iets waar ik grote fan van ben. En in het prachtige kader in Zedelgem is het al helemaal fantastisch om zoveel fraais geserveerd te krijgen. De sfeer is no nonsense en toch klassevol, chique en toch toegankelijk. De meubels stralen iets zomers uit, ook binnen heb je een terrasgevoel.

Kortom: jammer dat de zomervakantie morgen voorbij is want ik wou er nog eens terug gaan. Maar er is goed nieuws. Dat gaat wellicht lukken ook, als ik nog een tafeltje vastkrijg tenminste. Want Joachim en Gert hebben beslist om een maandje langer in Zedelgem te blijven met L.E.S.S. Dus tot eind september kun je er nog terecht voor een heerlijke maaltijd in een prachtig decor. Topnieuws. Al hoop ik stiekem dat ze gewoon beslissen om nog langer dan eind september op de locatie te blijven, want het is er prachtig!

Gerelateerde nieuwsberichten

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer

Klopt de slechte reputatie van zout wel?

Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer

Opgelet! Dit zou ongeluk brengen in de keuken…

Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Augustus, en iedereen vlucht weg uit Barcelona

Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer

Bram Laebens

Leve moederdag!

15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer

5 heerlijke pasta’s voor het weekend!

Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer

Is witte chocolade chocolade? Probeer mijn recepten!

Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer

12 Slimme tips om groenten en fruit langer te bewaren

Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer