Top nieuws: De beste pop-up van de zomer blijft maandje langer open!
Nieuws

Top nieuws: De beste pop-up van de zomer blijft maandje langer open!

In corona-tijden moeten chefs creatief zijn om te zorgen dat ze een mooie omzet blijven draaien en overleven. In Oak in Gent is er bijvoorbeeld een tent bijgeplaatst op het terras, waardoor het restaurant een stuk groter is geworden en de afstand wat duidelijker kan bewaard worden tussen de verschillende tafels.

Overal kwamen ook plots pop ups tevoorschijn en de meeste daarvan draaiden super goed. Mensen hebben nood aan ontspanning, aan lekker eten, ze willen op een veilige manier uit hun kot komen. En de restaurateurs die echt hun best deden hebben daar de vruchten van geplukt.

De slimste zet van de zomer kwam er toch wel met L.E.S.S. “Summer”. Gert De Mangeleer en Joachim Boudens verplaatsen deze zomer hun restaurant L.E.S.S. van de Brugse binnenstad voor twee maanden naar de prachtige boerderij in Zedelgem waar vroeger Hertog Jan gevestigd was.

Die zaak is heel groot met ook nog eens een immense tuin bij, en het is uiteraard veel makkelijker om daar een veilige afstand tussen de tafeltjes te bewaren dan in de locatie op het Brugse Zand. Tegelijk geeft het ook een soort van nostalgie. De legendarische plek waar vroeger mensen van over de hele wereld kwamen eten om van de drie sterren keuken van Gert te genieten, kwam weer tot leven met een eenvoudiger maar even smakelijke keuken. Super goed bedacht!

Ik hou van de heerlijke productkeuken van L.E.S.S.: topingrediënten tot hun recht laten komen, tot in de perfectie bereid, met een hedendaagse twist, en het vakmanschap van Gert en z’n team, dat is sowieso iets waar ik grote fan van ben. En in het prachtige kader in Zedelgem is het al helemaal fantastisch om zoveel fraais geserveerd te krijgen. De sfeer is no nonsense en toch klassevol, chique en toch toegankelijk. De meubels stralen iets zomers uit, ook binnen heb je een terrasgevoel.

Kortom: jammer dat de zomervakantie morgen voorbij is want ik wou er nog eens terug gaan. Maar er is goed nieuws. Dat gaat wellicht lukken ook, als ik nog een tafeltje vastkrijg tenminste. Want Joachim en Gert hebben beslist om een maandje langer in Zedelgem te blijven met L.E.S.S. Dus tot eind september kun je er nog terecht voor een heerlijke maaltijd in een prachtig decor. Topnieuws. Al hoop ik stiekem dat ze gewoon beslissen om nog langer dan eind september op de locatie te blijven, want het is er prachtig!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer