Yes! Goed nieuws. Onze chefs raken steeds meer georganiseerd wat take away en home delivery betreft. Twee weken geleden lanceerden Gert De Mangeleer en Joachim Boudens in hun Brugse restaurant Bar Bulot voor het eerst ook take away, en deze week kwamen ze met nog meer goed nieuws.
Ook in Gent (Sint-Martens-Latem) en Antwerpen (Edegem) komt er dit weekend een afhaalpunt voor hun heerlijke bistro-gerechten met een hedendaagse twist. Afhalen zal op deze plekken kunnen tussen 15u en 18u op zaterdag, en bestellingen moeten binnen zijn voor donderdagmiddag 12u.
Met Moederdag in het vooruitzicht bieden ze een speciale box aan om de allerliefste mama’s dit weekend extra te verwennen. In deze box vind je hapjes, voor-, hoofd- en nagerecht en een fijne attentie. Bij elk gerecht hoort een stap-voor-stap infofiche zodat jij (zonder hulp van jouw mama) alles in een handomdraai op tafel tovert. Je kunt aan deze box ook nog eens lekkere champagne en wijn toevoegen. Dit is het menu voor dit weekend:
Moederdagbox (per persoon)
In deze box vind je hapjes, voor-,hoofd- en nagerecht. Bij elk gerecht komt een handige instructiefiche zodat jij alles in een handomdraai (en zonder hulp van je mama) op tafel tovert.
(Door de grote drukte zijn er geen wijzigingen aan dit menu mogelijk)
Iberico ham ‘Maldonado’
Goujonettes van inktvis met tartaarsaus
°°°
Tomaat gevuld met handgepelde Noordzee garnaal
°°°
Papilotte van kabeljauw, met artisjok, gesmolten tomaat en zuiderse aroma’s
Couscous
°°°
Chocolade- karamel dessert
€ 59,00
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer