Vanmiddag heb ik het gedaan. In mijn hoofd is mijn vakantie al begonnen. Het is een klein trucje. Het duurt geen halve minuut, en je vakantiegevoel komt meteen tevoorschijn. Ik stel het altijd zo’n beetje uit tot de laatste werkweek. Maar het moment dat ik het doe word ik dus oprecht gelukkig. Wat heb ik dan precies gedaan? Ik heb alle locaties van onze reis ingevoerd in de weer-app op mijn iPhone. En nu ben ik virtueel vertrokken.
Barcelona staat er sowieso altijd in. Omdat we ook door het jaar er geregeld een weekendje heen vliegen, en er ook bijna al onze “schoolvakanties” doorbrengen. Maar deze zomer ga ik ook eens met de auto heen- en weer naar Barcelona, en alle tussenstops zijn nu ingevoerd. De eerste nacht slapen we in Romorantin-Lanthenay, dan slapen we twee nachten in Condom in Le Gers. En op de terugweg stoppen we in Les Baux-de-Provence en een nachtje in Megève in Frankrijk. En op de koop toe vliegen we even naar Tenerife op 21 juli, waar ik ga DJ’n op La Fête des Belges. En die vijf plezante reisplekken heb ik toegevoegd aan het lijstje in de weerapp. Ik weet dat ik de komende dagen en weken geregeld ga spieken welk weer het daar is. Dat geeft me een instant vakantiegevoel.
Ik moet trouwens toegeven dat ik reisbestemmingen soms nog een paar weken of maanden na de vakantie in dat lijstje laat staan. In november waren we in Zuid-Afrika, en ik denk dat ik tot februari-maart af en toe nog eens gekeken heb hoe lekker het weer was in Kaapstad of Franschhoek. Maar toen werd het hier lente, en daar herfst, en heb ik die bestemmingen weggedaan. Maar ik hoop ze er toch weer snel aan toe te voegen, want naar Zuid-Afrika wil ik toch graag nog eens teruggaan een van de komende jaren.
Op 31 is het world no tobacco day. Ik ben een mens die niet van verbieden houdt, dus iedereen rookt zoveel hij of zij wil. Ik heb zelf nooit echt gerookt … Lees meer
Druiven eet je meestal gewoon zo, als frisse snack. Met of zonder pitjes, rood of groen, koel uit de koelkast – altijd lekker. Maar wist je dat druiven ook prachtig kunnen schitteren in gerechten … Lees meer
Twintig jaar geleden vond je het gewoon in de supermarkt: krokodillenvlees, naast struisvogel en kangoeroe in het vriesvak of vacuüm verpakt in de versafdeling … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Op Wereld Yoga Dag wil ik graag iets bekennen: ik ben niet zo goed in yoga. Op een matje liggen, diep ademhalen en in stilte naar de wolken staren – het klinkt mooi, maar het is gewoon mijn ding niet … Lees meer
Op deze bijzondere dag, 11 mei, moederdag, denk ik met veel liefde en warmte aan mijn zalige mama Anny. Ze is eind zeventig, ik ben 51, en geen dag gaat voorbij zonder dat we even bellen … Lees meer
Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: er zijn verschillende theorieën over waar donuts precies vandaan komen, en verschillende culturen eisen de oorsprong een beetje op … Lees meer
Crêpe Suzette is misschien wel de chicste pannenkoek die je ooit zult eten. Deze heerlijke Franse klassieker bestaat uit flinterdunne crêpes in een warme saus van boter, suiker, sinaasappelsap en sinaasappellikeur (vaak Grand Marnier of Cointreau) … Lees meer