Vanmiddag heb ik het gedaan. In mijn hoofd is mijn vakantie al begonnen. Het is een klein trucje. Het duurt geen halve minuut, en je vakantiegevoel komt meteen tevoorschijn. Ik stel het altijd zo’n beetje uit tot de laatste werkweek. Maar het moment dat ik het doe word ik dus oprecht gelukkig. Wat heb ik dan precies gedaan? Ik heb alle locaties van onze reis ingevoerd in de weer-app op mijn iPhone. En nu ben ik virtueel vertrokken.
Barcelona staat er sowieso altijd in. Omdat we ook door het jaar er geregeld een weekendje heen vliegen, en er ook bijna al onze “schoolvakanties” doorbrengen. Maar deze zomer ga ik ook eens met de auto heen- en weer naar Barcelona, en alle tussenstops zijn nu ingevoerd. De eerste nacht slapen we in Romorantin-Lanthenay, dan slapen we twee nachten in Condom in Le Gers. En op de terugweg stoppen we in Les Baux-de-Provence en een nachtje in Megève in Frankrijk. En op de koop toe vliegen we even naar Tenerife op 21 juli, waar ik ga DJ’n op La Fête des Belges. En die vijf plezante reisplekken heb ik toegevoegd aan het lijstje in de weerapp. Ik weet dat ik de komende dagen en weken geregeld ga spieken welk weer het daar is. Dat geeft me een instant vakantiegevoel.
Ik moet trouwens toegeven dat ik reisbestemmingen soms nog een paar weken of maanden na de vakantie in dat lijstje laat staan. In november waren we in Zuid-Afrika, en ik denk dat ik tot februari-maart af en toe nog eens gekeken heb hoe lekker het weer was in Kaapstad of Franschhoek. Maar toen werd het hier lente, en daar herfst, en heb ik die bestemmingen weggedaan. Maar ik hoop ze er toch weer snel aan toe te voegen, want naar Zuid-Afrika wil ik toch graag nog eens teruggaan een van de komende jaren.
Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer
Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer
Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer
Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer
8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer
Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer
Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer
Over exact twee maand is het… 14 februari. Dan is het Valentijn. Het feest van de liefde. Maar zoveel mensen vinden dat een commercieel gedoe en zien het niet zitten om dan het verplichte romantische nummertje op te voeren … Lees meer