Vanmiddag heb ik het gedaan. In mijn hoofd is mijn vakantie al begonnen. Het is een klein trucje. Het duurt geen halve minuut, en je vakantiegevoel komt meteen tevoorschijn. Ik stel het altijd zo’n beetje uit tot de laatste werkweek. Maar het moment dat ik het doe word ik dus oprecht gelukkig. Wat heb ik dan precies gedaan? Ik heb alle locaties van onze reis ingevoerd in de weer-app op mijn iPhone. En nu ben ik virtueel vertrokken.
Barcelona staat er sowieso altijd in. Omdat we ook door het jaar er geregeld een weekendje heen vliegen, en er ook bijna al onze “schoolvakanties” doorbrengen. Maar deze zomer ga ik ook eens met de auto heen- en weer naar Barcelona, en alle tussenstops zijn nu ingevoerd. De eerste nacht slapen we in Romorantin-Lanthenay, dan slapen we twee nachten in Condom in Le Gers. En op de terugweg stoppen we in Les Baux-de-Provence en een nachtje in Megève in Frankrijk. En op de koop toe vliegen we even naar Tenerife op 21 juli, waar ik ga DJ’n op La Fête des Belges. En die vijf plezante reisplekken heb ik toegevoegd aan het lijstje in de weerapp. Ik weet dat ik de komende dagen en weken geregeld ga spieken welk weer het daar is. Dat geeft me een instant vakantiegevoel.
Ik moet trouwens toegeven dat ik reisbestemmingen soms nog een paar weken of maanden na de vakantie in dat lijstje laat staan. In november waren we in Zuid-Afrika, en ik denk dat ik tot februari-maart af en toe nog eens gekeken heb hoe lekker het weer was in Kaapstad of Franschhoek. Maar toen werd het hier lente, en daar herfst, en heb ik die bestemmingen weggedaan. Maar ik hoop ze er toch weer snel aan toe te voegen, want naar Zuid-Afrika wil ik toch graag nog eens teruggaan een van de komende jaren.
Zoals jullie weten ben ik heel vaak in Barcelona. Ik heb er ook mijn reisgids Mijn Barcelona over geschreven, die nog steeds te koop is op www.mijnbarcelona … Lees meer
Ik geef het toe: af en toe een beetje stout zijn kan geen kwaad. Maar vandaag heb ik het niet over ondeugend gedrag, wel over het bier. Stout is een donkere biersoort met een volle, geroosterde smaak die doet denken aan koffie, cacao en pure chocolade … Lees meer
Ik krijg af en toe de vraag van een journalist: wat zou jij eten als het je laatste avondmaal zou zijn?Ik vind dat eigenlijk een bijzondere gedachte, want ik hoop zo ontzettend hard dat ik op een dag gewoon rustig mag vertrekken in mijn slaap … Lees meer
4 november is officieel “Candy Day”, of gewoon: snoepjesdag. Het idee is dat zoetigheden die dag eens goed gevierd mogen worden. Snoep bestaat al waanzinnig lang … Lees meer
Ik krijg er vaak opmerkingen over, soms plagerig, soms verbaasd. Mensen die op sociale media zien dat ik op vakantie in Barcelona al om zes uur in de gym sta te sporten, vragen me geregeld of ik niet helemaal gestoord ben … Lees meer
Vandaag las ik in de krant dat steeds meer warme bakkers vrouw zijn. En eerlijk, dat vond ik een heerlijk bericht. Een beetje onverwacht misschien, maar tegelijk ook heel logisch als je erover nadenkt … Lees meer
Vorige week ben ik weer eens langsgeweest bij Kris en Sabine, het lieve koppel dat al jaren de mooiste bloemenwinkel van Lochristi en omstreken uitbaat, Bloembinderij Naudts-Boone op het dorpsplein … Lees meer
Er was een tijd dat je op geen enkel terras kon zitten zonder dat iemand naast je een glas gin-tonic met een halve botanische tuin erin liet neerdalen … Lees meer