Top truc om nu al je vakantie gevoel te starten

Vanmiddag heb ik het gedaan. In mijn hoofd is mijn vakantie al begonnen. Het is een klein trucje. Het duurt geen halve minuut, en je vakantiegevoel komt meteen tevoorschijn. Ik stel het altijd zo’n beetje uit tot de laatste werkweek. Maar het moment dat ik het doe word ik dus oprecht gelukkig. Wat heb ik dan precies gedaan? Ik heb alle locaties van onze reis ingevoerd in de weer-app op mijn iPhone. En nu ben ik virtueel vertrokken.

Barcelona staat er sowieso altijd in. Omdat we ook door het jaar er geregeld een weekendje heen vliegen, en er ook bijna al onze “schoolvakanties” doorbrengen. Maar deze zomer ga ik ook eens met de auto heen- en weer naar Barcelona, en alle tussenstops zijn nu ingevoerd. De eerste nacht slapen we in Romorantin-Lanthenay, dan slapen we twee nachten in Condom in Le Gers. En op de terugweg stoppen we in Les Baux-de-Provence en een nachtje in Megève in Frankrijk. En op de koop toe vliegen we even naar Tenerife op 21 juli, waar ik ga DJ’n op La Fête des Belges. En die vijf  plezante reisplekken heb ik toegevoegd aan het lijstje in de weerapp. Ik weet dat ik de komende dagen en weken geregeld ga spieken welk weer het daar is. Dat geeft me een instant vakantiegevoel.

Ik moet trouwens toegeven dat ik reisbestemmingen soms nog een paar weken of maanden na de vakantie in dat lijstje laat staan. In november waren we in Zuid-Afrika, en ik denk dat ik tot februari-maart af en toe nog eens gekeken heb hoe lekker het weer was in Kaapstad of Franschhoek. Maar toen werd het hier lente, en daar herfst, en heb ik die bestemmingen weggedaan. Maar ik hoop ze er toch weer snel aan toe te voegen, want naar Zuid-Afrika wil ik toch graag nog eens teruggaan een van de komende jaren.