Een paar maanden geleden was er triest nieuws uit Barcelona. Niño Viejo ging dicht. De beroemde Mexicaanse tapasbar van Albert Adria stopte ermee. Het informele restaurant waar je de beste taco’s van Spanje en ver daarbuiten kon degusteren met een lekker biertje bij, tegen een zeer democratische prijs werd namelijk opgeslorpt door Hoja Santa, het meer gastronomische (en duurdere) Mexicaanse zusterrestaurant.
Maar enkele minuten geleden was er topnieuws op Instagram. Niño Viejo is terug, zij het tijdelijk. Enkel deze zomer, en enkel op het terras, kun je er terecht voor eern “greatest hits menu” aan de uiterst scherpe prijs van 19,80 euro. Ben je deze zomer in Barcelona, dan mogen jullie straks een tafeltje boeken, maar laat mij dat vlug eerst zelf even doen, want die kans wil ik niet laten schieten. De taco’s bij Niño Viejo zijn zo waanzinnig goed, dus ik wil er zo snel mogelijk weer heen, en ik vrees dat de tafels tegen morgen allemaal uitverkocht zijn…
Boeken doe je via deze link...
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is intussen een fijne traditie geworden. Een paar keer per jaar kun je mijn boeken ook bij me thuis komen kopen. Nu mijn nieuwe boek “De Poëzie Van Hockney” ook uit is, lassen we nog eens zo’n plezante verkoopdag in … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer