Slecht nieuws uit Koksijde, want het schitterende vleesrestaurant Carcasse van Hendrik Dierendonck in Koksijde is geteisterd door een keukenbrand. Op hun Instagram-pagina plaatsten ze deze mededeling: Due to a fire in the kitchen of Carcasse, we cannot open our restaurant in the coming days. We would like to thank the fire brigade and the authorities for their quick and safe evacuation, our team CARCASSE for their alertness and also the neighbours for their help and understanding. Thank you to everyone who made sure that everything went safe, so that our team and everyone present could leave the building safely! We are deeply touched by this incident and want to reopen as soon as possible. We will keep you informed, with lots of love, Team Carcasse.
Wat een streep door de rekening voor dit enthousiaste team, en dat niet zolang nadat ze de Top 10 zijn binnengekomen van de “World’s 101 Best Steak Restaurants”. Het restaurant stond al eerder in de lijst, maar is een paar maanden geleden naar een indrukwekkende achtste plaats geklommen. Dierendonck heeft sowieso enkele van de beste slagerijen in het land, waar je fantastisch (gerijpt) vlees kunt kopen. Altijd topkwaliteit daar. En met Timon Michiels heeft hij sinds een goed jaar een topchef voor Carcasse in huis. Timon is trouwens verre familie langs mijn papa’s kant. En het is een zeer gedreven jonge kerel die al heel lang een passie heeft voor topgastronomie en een tijdlang chef was op de Belgische ambassade in Amerika. Een kanjer die er voor zorgt dat het mooi gerijpte vlees van bij Dierendonck perfect wordt bereid.
Ik wens Timon, Hendrik en het volledige team heel veel sterkte in deze moeilijke tijden. Hopelijk nemen ze even de tijd om te bekomen van deze trieste gebeurtenis, om er weldra met dubbel veel moed weer tegenaan te gaan.
Iedereen houdt van lasagne, jong en oud. Vandaag kun je lasagne op zoveel verschillende manieren eten. Op de klassieke manier, maar ook met vis (mijn visboer C-Food in Lochristi heeft altijd twee verschillende vis-lasagnes in de aanbieding, eentje met zalm en een met zeevruchten en beiden zijn heerlijk) … Lees meer
Vandaag komt een droom uit. We gaan lunchen op een van de meest iconische plekken in de wereld. Bij Asador Etxebarri in Baskenland. Het verhaal van dit restaurant is zeer bijzonder … Lees meer
Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer
Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer
Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer
Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer
19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer
Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer