Toprestaurant gesloten door keukenbrand
Nieuws

Toprestaurant gesloten door keukenbrand

Slecht nieuws uit Koksijde, want het schitterende vleesrestaurant Carcasse van Hendrik Dierendonck in Koksijde is  geteisterd door een keukenbrand. Op hun Instagram-pagina plaatsten ze deze mededeling: Due to a fire in the kitchen of Carcasse, we cannot open our restaurant in the coming days. We would like to thank the fire brigade and the authorities for their quick and safe evacuation, our team CARCASSE for their alertness and also the neighbours for their help and understanding. Thank you to everyone who made sure that everything went safe, so that our team and everyone present could leave the building safely! We are deeply touched by this incident and want to reopen as soon as possible. We will keep you informed, with lots of love, Team Carcasse.

Wat een streep door de rekening voor dit enthousiaste team, en dat niet zolang nadat ze de Top 10 zijn binnengekomen van de “World’s 101 Best Steak Restaurants”. Het restaurant stond al eerder in de lijst, maar is een paar maanden geleden naar een indrukwekkende achtste plaats geklommen. Dierendonck heeft sowieso enkele van de beste slagerijen in het land, waar je fantastisch (gerijpt) vlees kunt kopen. Altijd topkwaliteit daar. En met Timon Michiels heeft hij sinds een goed jaar een topchef voor Carcasse in huis. Timon is trouwens verre familie langs mijn papa’s kant. En het is een zeer gedreven jonge kerel die al heel lang een passie heeft voor topgastronomie en een tijdlang chef was op de Belgische ambassade in Amerika. Een kanjer die er voor zorgt dat het mooi gerijpte vlees van bij Dierendonck perfect wordt bereid.

Ik wens Timon, Hendrik en het volledige team heel veel sterkte in deze moeilijke tijden. Hopelijk nemen ze even de tijd om te bekomen van deze trieste gebeurtenis, om er weldra met dubbel veel moed weer tegenaan te gaan.

Gerelateerde nieuwsberichten

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Wat is “Oyster Rockefeller” en is het lekker?

Ik vind oesters best lekker, maar in tegenstelling tot de echt fanatieke liefhebbers ga ik er geen dozijn binnenspelen. Geef me er zes rauw op ijs en ik ben al meer dan gelukkig … Lees meer

Wat is glutenvrij eten en is het een aanrader voor iedereen?

8 januari gluten free day. Gluten zijn de paria’s van het hedendaagse dieet. Een tijdje geleden lazen we in de pers zelfs dat onze Belgische koning Filip zoveel mogelijk glutenvrij eet … Lees meer

Wat is tempura, en hoe maak je het?

Tempura is een Japanse kooktechniek waarbij lekkere ingrediënten, meestal zeevruchten of groenten, in een licht beslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd … Lees meer

Belachelijke fout als je zelf slagroom maakt levert wel een topidee op!

Zelf slagroom maken is het makkelijkste wat er is. Ik doe het zelf vaak, omdat ik ook heel graag roomijs maak, en dat natuurlijk heerlijk is wanneer je dat serveert met een warme chocoladesaus en zelf geklopte slagroom … Lees meer

iStock

Een slim trucje om je lief vandaag te verrassen

Over exact twee maand is het… 14 februari. Dan is het Valentijn. Het feest van de liefde. Maar zoveel mensen vinden dat een commercieel gedoe en zien het niet zitten om dan het verplichte romantische nummertje op te voeren … Lees meer