
Toprestaurant gesloten door keukenbrand
Slecht nieuws uit Koksijde, want het schitterende vleesrestaurant Carcasse van Hendrik Dierendonck in Koksijde is geteisterd door een keukenbrand. Op hun Instagram-pagina plaatsten ze deze mededeling: Due to a fire in the kitchen of Carcasse, we cannot open our restaurant in the coming days. We would like to thank the fire brigade and the authorities for their quick and safe evacuation, our team CARCASSE for their alertness and also the neighbours for their help and understanding. Thank you to everyone who made sure that everything went safe, so that our team and everyone present could leave the building safely! We are deeply touched by this incident and want to reopen as soon as possible. We will keep you informed, with lots of love, Team Carcasse.
Wat een streep door de rekening voor dit enthousiaste team, en dat niet zolang nadat ze de Top 10 zijn binnengekomen van de “World’s 101 Best Steak Restaurants”. Het restaurant stond al eerder in de lijst, maar is een paar maanden geleden naar een indrukwekkende achtste plaats geklommen. Dierendonck heeft sowieso enkele van de beste slagerijen in het land, waar je fantastisch (gerijpt) vlees kunt kopen. Altijd topkwaliteit daar. En met Timon Michiels heeft hij sinds een goed jaar een topchef voor Carcasse in huis. Timon is trouwens verre familie langs mijn papa’s kant. En het is een zeer gedreven jonge kerel die al heel lang een passie heeft voor topgastronomie en een tijdlang chef was op de Belgische ambassade in Amerika. Een kanjer die er voor zorgt dat het mooi gerijpte vlees van bij Dierendonck perfect wordt bereid.
Ik wens Timon, Hendrik en het volledige team heel veel sterkte in deze moeilijke tijden. Hopelijk nemen ze even de tijd om te bekomen van deze trieste gebeurtenis, om er weldra met dubbel veel moed weer tegenaan te gaan.
Reacties