Toprestaurant gesloten door keukenbrand
Nieuws

Toprestaurant gesloten door keukenbrand

Slecht nieuws uit Koksijde, want het schitterende vleesrestaurant Carcasse van Hendrik Dierendonck in Koksijde is  geteisterd door een keukenbrand. Op hun Instagram-pagina plaatsten ze deze mededeling: Due to a fire in the kitchen of Carcasse, we cannot open our restaurant in the coming days. We would like to thank the fire brigade and the authorities for their quick and safe evacuation, our team CARCASSE for their alertness and also the neighbours for their help and understanding. Thank you to everyone who made sure that everything went safe, so that our team and everyone present could leave the building safely! We are deeply touched by this incident and want to reopen as soon as possible. We will keep you informed, with lots of love, Team Carcasse.

Wat een streep door de rekening voor dit enthousiaste team, en dat niet zolang nadat ze de Top 10 zijn binnengekomen van de “World’s 101 Best Steak Restaurants”. Het restaurant stond al eerder in de lijst, maar is een paar maanden geleden naar een indrukwekkende achtste plaats geklommen. Dierendonck heeft sowieso enkele van de beste slagerijen in het land, waar je fantastisch (gerijpt) vlees kunt kopen. Altijd topkwaliteit daar. En met Timon Michiels heeft hij sinds een goed jaar een topchef voor Carcasse in huis. Timon is trouwens verre familie langs mijn papa’s kant. En het is een zeer gedreven jonge kerel die al heel lang een passie heeft voor topgastronomie en een tijdlang chef was op de Belgische ambassade in Amerika. Een kanjer die er voor zorgt dat het mooi gerijpte vlees van bij Dierendonck perfect wordt bereid.

Ik wens Timon, Hendrik en het volledige team heel veel sterkte in deze moeilijke tijden. Hopelijk nemen ze even de tijd om te bekomen van deze trieste gebeurtenis, om er weldra met dubbel veel moed weer tegenaan te gaan.

Gerelateerde nieuwsberichten

Velissima

Slechte ervaring in Velissima in Barcelona

Gisteren iets vervelend voor gehad op restaurant in Barcelona. We gingen na een hele lange wandeling in de zon iets eten aan het strand. Ik wou eens iets nieuws ontdekken, en mijn partner had enorm zin in pizza, en wist een restaurant aan de achterkant van het W Hotel dat blijkbaar prima pizza’s heeft, een goede Italiaan, Velissima … Lees meer

Ik zorg voor de beste muziek voor deze zomer!

Mensen die me al een paar jaar volgen weten dat ik een paar playlists heb staan die openbaar zijn op Spotify. eentje daarvan is “Would Be Chef Summernights” … Lees meer

Onveiligheid Barcelona

Toeristen niet meer welkom in Barcelona?

Van een slechte timing gesproken. Net nu ik een dikke maand een reisgids uitheb met als naam “Mijn Barcelona” waarmee ik nog meer mensen wil motiveren en helpen om deze prachtige, gastvrije stad te ontdekken, was er een “gigantische betoging” in Barcelona tegen toeristen … Lees meer

Sugar cookie day: recepten van mijn favoriete koekjes

Sugar cookie day: recepten van mijn favoriete koekjes

Vandaag is sugar cookie day. Dat is in Amerika heel wat. Dan worden er volop koekjes gebakken en uitgedeeld. Ik probeer zelf niet al teveel suiker te consumeren … Lees meer

Dit zijn de allerbeste taarten!

Vier wereld bakdag

19 mei is blijkbaar de dag van het bakken, een ideale aanleiding om eens een taartje klaar te maken. Ik zal maar met de deur in huis vallen, ik ben geen fanatieke bakker … Lees meer

Een kleine tip om het nu al wat zomers te maken

Er zijn weinig dingen waar je werkelijk niks aan kunt veranderen. Je kunt je geluk een beetje maken, en je succes ook, maar het weer, daar kan geen mens iets aan doen … Lees meer

Sven India Udaipur

Deze reacties kreeg ik op mijn India-reis op Instagram …

Onze reis naar India zit er op. Ik wil meteen met de deur in huis vallen: ik ben erg dankbaar. Dankbaar voor zoveel indrukwekkende impressies, voor zoveel schitterende ervaringen, voor zoveel dingen die ik weer heb bijgeleerd … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer