Toprestaurant Sea Grill vertrekt uit het centrum van Brussel
Nieuws

Toprestaurant Sea Grill vertrekt uit het centrum van Brussel

Straf nieuws. Sea Grill, het beroemde en uitstekende restaurant van Yves Matagne zal op 31 december definitief de deuren sluiten en vertrekken uit het centrum van Brussel. Het Radisson Blu Hotel waar het restaurant jarenlang gevestigd was, wordt volledig gerenoveerd. Eerst werden de kamers aangepakt en nu is het de beurt aan de lobby en de gelijkvloerse verdieping om te worden gemoderniseerd en daarom was er geen plaats meer voor Yves Matagne z’n Sea Grill.

Maar dat wil niet zeggen dat het culinaire succesverhaal van Yves Matagne voorgoed afgelopen is. Want vanaf 7 mei 2020 zal het twee sterren-restaurant Sea Grill permanent verhuizen naar Villa Lorraine, aan de rand van het Terkamerenbos, waar de decoratie en het interieur volledig getransformeerd worden. Villa Lorraine was het eerste restaurant buiten Frankrijk dat ooit drie Michelinsterren kreeg, in 1972. De komst van Matagne naar deze prachtige zaak is een weer een mooie nieuwe pagina in dit prachtige culinaire verhaal.

Voor hij naar Villa Lorraine vertrekt verhuist Yves Mattagne trouwens naar een pop-up restaurant dat de deuren opent van 15 januari tot en met 30 april 2020, maar waarvan de locatie nog geheim wordt gehouden.

Gerelateerde nieuwsberichten

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama

De mosselen zijn er! #advertentie

Onlangs was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer