Toprestaurant Sea Grill vertrekt uit het centrum van Brussel
Nieuws

Toprestaurant Sea Grill vertrekt uit het centrum van Brussel

Straf nieuws. Sea Grill, het beroemde en uitstekende restaurant van Yves Matagne zal op 31 december definitief de deuren sluiten en vertrekken uit het centrum van Brussel. Het Radisson Blu Hotel waar het restaurant jarenlang gevestigd was, wordt volledig gerenoveerd. Eerst werden de kamers aangepakt en nu is het de beurt aan de lobby en de gelijkvloerse verdieping om te worden gemoderniseerd en daarom was er geen plaats meer voor Yves Matagne z’n Sea Grill.

Maar dat wil niet zeggen dat het culinaire succesverhaal van Yves Matagne voorgoed afgelopen is. Want vanaf 7 mei 2020 zal het twee sterren-restaurant Sea Grill permanent verhuizen naar Villa Lorraine, aan de rand van het Terkamerenbos, waar de decoratie en het interieur volledig getransformeerd worden. Villa Lorraine was het eerste restaurant buiten Frankrijk dat ooit drie Michelinsterren kreeg, in 1972. De komst van Matagne naar deze prachtige zaak is een weer een mooie nieuwe pagina in dit prachtige culinaire verhaal.

Voor hij naar Villa Lorraine vertrekt verhuist Yves Mattagne trouwens naar een pop-up restaurant dat de deuren opent van 15 januari tot en met 30 april 2020, maar waarvan de locatie nog geheim wordt gehouden.

Gerelateerde nieuwsberichten

Thaise kreeft met noedels

De beste hoofdgerechten voor de feestdagen

Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen. Vandaag wil ik een aantal feestelijke hoofdgerechten met jullie delen … Lees meer

Makkelijk hapje milkshake met paling

De lekkerste hapjes voor de feestdagen

Een goed feest begint met lekkere hapjes. Je kunt uiteraard wat blokjes kaas en salami op de salontafel zetten, of een kommetje chips. En er is uiteraard niks verkeerd met wat toastjes … Lees meer

Nobashi garnalen met vitelotte aardappel en truffel mayonaise

De lekkerste voorgerechten voor de feestdagen

Zoek je inspiratie voor lekkere voorgerechten voor de feestdagen? Zoek dan vooral niet verder. Elk jaar opnieuw deel ik met jullie hier op Would Be Chef recepten voor de feestdagen … Lees meer

Goed nieuws: Mama's kookboek komt maandag aan!

Bestel Mijn Mama’s Kookboek nu als kerstcadeau voor het te laat is!

Het is fantastisch hoeveel reacties ik elke dag nog krijg op Mijn Mama’s Kookboek. Het is, zo laten veel mensen mij weten, een prachtig boek geworden: een ode aan de keuken van mijn mama en mijn beide oma’s … Lees meer

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Dit kerstcadeau mag je echt niet missen

Het is werkelijk ontroerend hoeveel mensen intussen Mijn Mama’s Kookboek hebben gekocht met een hele specifieke reden: ze willen de heerlijke gerechten uit onze jeugd overdragen van generatie naar generatie … Lees meer

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Zou ik Hockney laten proeven van de gerechten die ik maak?

Intussen woont onze kleine Hockney toch al een maand of twee bij ons en het is werkelijk zalig om zo’n zotte kitten in huis te hebben. Hij is lief en aanhankelijk maar ook een kleine gekkerd met veel onstuimige energie … Lees meer

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Regen? Wind? Herfst? Hier is een gezellig weekmenu

Wat een rotweer he de laatste weken. Het is een herfst vol regen en wind. Niks om vrolijk van te worden. Maar kijk, aan het weer kunnen we niks veranderen … Lees meer

Kun je diabetes vermijden?

Kun je diabetes vermijden?

14 november is Wereld Diabetes Dag. Diabetes is een complexe aandoening die het gevolg is van verschillende factoren. Genetica is er een van, en daar kun je dus weinig aan doen … Lees meer