Toprestaurant Sea Grill vertrekt uit het centrum van Brussel

Straf nieuws. Sea Grill, het beroemde en uitstekende restaurant van Yves Matagne zal op 31 december definitief de deuren sluiten en vertrekken uit het centrum van Brussel. Het Radisson Blu Hotel waar het restaurant jarenlang gevestigd was, wordt volledig gerenoveerd. Eerst werden de kamers aangepakt en nu is het de beurt aan de lobby en de gelijkvloerse verdieping om te worden gemoderniseerd en daarom was er geen plaats meer voor Yves Matagne z’n Sea Grill.

Maar dat wil niet zeggen dat het culinaire succesverhaal van Yves Matagne voorgoed afgelopen is. Want vanaf 7 mei 2020 zal het twee sterren-restaurant Sea Grill permanent verhuizen naar Villa Lorraine, aan de rand van het Terkamerenbos, waar de decoratie en het interieur volledig getransformeerd worden. Villa Lorraine was het eerste restaurant buiten Frankrijk dat ooit drie Michelinsterren kreeg, in 1972. De komst van Matagne naar deze prachtige zaak is een weer een mooie nieuwe pagina in dit prachtige culinaire verhaal.

Voor hij naar Villa Lorraine vertrekt verhuist Yves Mattagne trouwens naar een pop-up restaurant dat de deuren opent van 15 januari tot en met 30 april 2020, maar waarvan de locatie nog geheim wordt gehouden.