Gisteren had ik één van mijn beste vrienden uit Barcelona aan de lijn. Met de vraag wanneer we nog eens op bezoek komen, omdat hij en z’n vrouw ons ontzettend missen. “Ja, de cijfers zijn niet zo goed,” zei hij, ‘maar deze keer kunnen de ziekenhuizen het goed aan, en we hebben allemaal het gevoel dat de dokters de ziekte nu veel meer aankunnen dan tijdens de eerste golf in het voorjaar. Ze weten blijkbaar beter hoe ze de zieken moeten behandelen en er zijn ook minder doden. En verder is iedereen heel voorzichtig in de stad. Dus het risico is een stuk minder om nu langs te komen. Mensen lopen ook helemaal niet zo bang meer door de stad en dragen overal hun mondmasker. Dus kom maar af. En snel.”
Maar goed, Barcelona en de wijde streek errond kleurt voor ons Belgen nog altijd rood, dus we mogen er sowieso niet op vakantie. En toen waarschuwde hij me dat ik wel enorm zal schrikken wanneer ik ooit terug in Barcelona zal arriveren. Er zijn ongeveer nul toeristen in de stad op dit moment en massa’s hotels hebben gewoon de deur gesloten gehouden. Meer nog: een heleboel restaurants blijven ook dicht. En de geruchten gaan dat een hoog percentage van de restaurants zelfs nooit meer open zal gaan. “De bewoners van Barcelona hebben vaak geklaagd over toeristen, maar nu missen we ze enorm. De economie krijgt waanzinnige klappen. En veel van je favoriete restaurants zul je na corona niet meer kunnen bezoeken vrees ik,” aldus mijn goede maat.
Mij hart bloedt als ik dit hoor. De hele wereld heeft het lastig. Overal hapert de economie, maar voor mijn geliefde Barcelona doet het me ontzettend pijn. Ik hoop oprecht dat ik er snel weer op een veilige manier naartoe kan en de economie kan steunen. En ik hoop oprecht dat niet al mijn lievelingsrestaurantjes dicht zijn. Maar ik hou m’n hart vast.
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer
Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer