Triest telefoontje uit Barcelona...
Nieuws

Triest telefoontje uit Barcelona…

Gisteren had ik één van mijn beste vrienden uit Barcelona aan de lijn. Met de vraag wanneer we nog eens op bezoek komen, omdat hij en z’n vrouw ons ontzettend missen. “Ja, de cijfers zijn niet zo goed,” zei hij, ‘maar deze keer kunnen de ziekenhuizen het goed aan, en we hebben allemaal het gevoel dat de dokters de ziekte nu veel meer aankunnen dan tijdens de eerste golf in het voorjaar. Ze weten blijkbaar beter hoe ze de zieken moeten behandelen en er zijn ook minder doden. En verder is iedereen heel voorzichtig in de stad. Dus het risico is een stuk minder om nu langs te komen. Mensen lopen ook helemaal niet zo bang meer door de stad en dragen overal hun mondmasker. Dus kom maar af. En snel.”

Maar goed, Barcelona en de wijde streek errond kleurt voor ons Belgen nog altijd rood, dus we mogen er sowieso niet op vakantie. En toen waarschuwde hij me dat ik wel enorm zal schrikken wanneer ik ooit terug in Barcelona zal arriveren. Er zijn ongeveer nul toeristen in de stad op dit moment en massa’s hotels hebben gewoon de deur gesloten gehouden. Meer nog: een heleboel restaurants blijven ook dicht. En de geruchten gaan dat een hoog percentage van de restaurants zelfs nooit meer open zal gaan. “De bewoners van Barcelona hebben vaak geklaagd over toeristen, maar nu missen we ze enorm. De economie krijgt waanzinnige klappen. En veel van je favoriete restaurants zul je na corona niet meer kunnen bezoeken vrees ik,” aldus mijn goede maat.

Mij hart bloedt als ik dit hoor. De hele wereld heeft het lastig. Overal hapert de economie, maar voor mijn geliefde Barcelona doet het me ontzettend pijn. Ik hoop oprecht dat ik er snel weer op een veilige manier naartoe kan en de economie kan steunen. En ik hoop oprecht dat niet al mijn lievelingsrestaurantjes dicht zijn. Maar ik hou m’n hart vast.

Gerelateerde nieuwsberichten

Via Veneto

Waarom ik steeds vaker afhaak bij tasting menu’s

Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer

VAKANTIE EN NIKS BIJKOMEN: 3 SLIMME TRUCS!

Vakantie en niks bijkomen: 3 slimme trucs!

Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer

Eat Your Beans Day – waarom bonen je nieuwe beste vriend in de keuken zijn

Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer

Zalige verjaardagsplannen vandaag

Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer

Mosselambassadeur Sven Ornelis

De eerste Zeeuwse mosselen van 2025: een smakelijk begin van de zomer #advertentie

Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie Would Be Chef Sven Ornelis6

Groot nieuws: ik ben ambassadeur voor Big Green Egg Vlaanderen! 🔥 #advertentie

Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer

ben-libby-WjW97Z5BpVA-unsplash

Aardappelen: gezond, lokaal en ten onrechte onderschat

Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer

Scherm­afbeelding 2025-05-10 om 12.24.19

Mis niets & schrijf je in voor de Would Be Chef nieuwsbrief!

Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer