Geniale truc om gember te schillen
Nieuws

Geniale truc om gember te schillen

Ik ben een gigantische fan van gember- en citroenthee. Ik heb dat hier al vaak verteld. En veel mensen drinken het supergezonde drankje nu ook elke dag. Het geeft hen veel energie geeft, en dat is logisch. Citroen en gember zijn allebei immers zeer zuiverend en gezond, en helpen ook om af te slanken.

Sinds ik dit bericht plaatste blijf ik geregeld vragen krijgen van de volgers van Would Be Chef. Drink je die thee gloeiend heet of niet? Ik laat alles toch voldoende lang trekken en ook wat afkoelen. Is één kop per ochtend drinken voldoende? Dat moet je natuurlijk zelf weten. Ik begin m’n ochtend met zo’n grote thermosmok die ik meeneem onderweg naar het werk. Hoeveel kilo val je daar echt van af? Dat zal van mens tot mens verschillend zijn, en natuurlijk afhangen van hoeveel je sport en wat je verder nog eet.

Maar de vraag die ik heel vaak krijg: hoe schil je gember? Je kunt gember uiteraard met een mesje schillen. Dat kan. Met een dunschiller kun je dat ook proberen. Maar dan blijft, door de grillige vorm van de knol, altijd wel wat schil achter, of je haalt er net veel teveel van het supergezonde vlees mee weg. Geen paniek, want er bestaat een veel makkelijker manier: gebruik  een lepel om gember te schillen. Dat klinkt misschien raar, maar is het zeker niet. Schraap met het omgekeerde topje van je lepel, en als je wat extra druk moet zetten kun je dat met je duim doen.

Eigenlijk schraap je enkel de schil van de knol, en met een lepel kun je ook makkelijker rond de uitstulpsels schrapen, zonder teveel van de lekker gezonde gember verloren te laten gaan. Probeer het eens, je zult merken: het werkt! Gezondheid!

Gerelateerde nieuwsberichten

Aspergetijd! Waarom witte én groene asperges een plekje verdienen op je bord

Het aspergeseizoen is weer volop bezig, en als groot fan van deze delicatesse ben ik helemaal in mijn nopjes. Vooral witte asperges zijn mijn favoriet – subtiel, zacht van smaak en heerlijk klassiek … Lees meer

AI0A8956

De zoete zonde van mijn mama in een glaasje…

Mijn mama drinkt zelden alcohol. Ze kan er niet goed tegen, en eerlijk is eerlijk: ze vindt het meestal gewoon niet lekker. Een glaasje champagne voor het eten, of als er écht iets te vieren valt – dat gebeurt weleens … Lees meer

Minder bekend bij ons, maar niet terecht: de Malbec.

Malbec is zo’n wijn die ik niet vaak zelf uitkies, maar me toch telkens weet te verrassen wanneer hij op tafel verschijnt. Het is een dieprode wijn, vol van kleur en karakter, met smaken die doen denken aan rijpe bramen, pruimen, een snuifje kruidigheid en soms zelfs een vleugje rook of chocolade … Lees meer

Zo groot is Mc Donalds vandaag

McDonald’s komt, dat zal je niet verbazen, oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, meer bepaald uit San Bernardino, Californië. Het begon in 1940 als een kleine hamburgerzaak van de broers Richard en Maurice McDonald … Lees meer

Ken je laverbread?

Ik vind het leuk om bij te leren. Vandaag is laverbread day, en eerlijk gezegd, ik had er zelf nog nooit van gehoord. Maar intussen heb ik bijgeleerd: laverbread is een traditioneel Welsh gerecht gemaakt van laver, een soort eetbaar zeewier (vergelijkbaar met nori) … Lees meer

Lazarus: van heilige tot kater?

Op 08 april wordt de heilige Lazarus gevierd. Lazarus staat in de christelijke traditie symbool voor zieken, armen en verstotenen. In de Bijbel komen twee figuren voor met deze naam: Lazarus van Bethanië, die door Jezus uit de dood wordt opgewekt, en de bedelaar Lazarus, die na een ellendig leven eindelijk troost vindt in het hiernamaals … Lees meer

Mag het nog eens gezegd worden? Leve onze boeren.

Deze week was het ‘farm animals day’, oftewel ‘dag van de boerderijdieren’. Die wordt jaarlijks gehouden om een beetje aandacht te vragen voor het welzijn van alle dieren die op onze boerderijen leven, zoals koeien, varkens, kippen en schapen … Lees meer

Empanada’s, zo maak je ze zelf!

Empanada’s zijn hartige deeghapjes die meestal gevuld zijn met vlees, vis, kaas of groenten. Ze worden gebakken of gefrituurd en komen oorspronkelijk uit Spanje en Latijns-Amerika … Lees meer