Geniale truc om gember te schillen
Nieuws

Geniale truc om gember te schillen

Ik ben een gigantische fan van gember- en citroenthee. Ik heb dat hier al vaak verteld. En veel mensen drinken het supergezonde drankje nu ook elke dag. Het geeft hen veel energie geeft, en dat is logisch. Citroen en gember zijn allebei immers zeer zuiverend en gezond, en helpen ook om af te slanken.

Sinds ik dit bericht plaatste blijf ik geregeld vragen krijgen van de volgers van Would Be Chef. Drink je die thee gloeiend heet of niet? Ik laat alles toch voldoende lang trekken en ook wat afkoelen. Is één kop per ochtend drinken voldoende? Dat moet je natuurlijk zelf weten. Ik begin m’n ochtend met zo’n grote thermosmok die ik meeneem onderweg naar het werk. Hoeveel kilo val je daar echt van af? Dat zal van mens tot mens verschillend zijn, en natuurlijk afhangen van hoeveel je sport en wat je verder nog eet.

Maar de vraag die ik heel vaak krijg: hoe schil je gember? Je kunt gember uiteraard met een mesje schillen. Dat kan. Met een dunschiller kun je dat ook proberen. Maar dan blijft, door de grillige vorm van de knol, altijd wel wat schil achter, of je haalt er net veel teveel van het supergezonde vlees mee weg. Geen paniek, want er bestaat een veel makkelijker manier: gebruik  een lepel om gember te schillen. Dat klinkt misschien raar, maar is het zeker niet. Schraap met het omgekeerde topje van je lepel, en als je wat extra druk moet zetten kun je dat met je duim doen.

Eigenlijk schraap je enkel de schil van de knol, en met een lepel kun je ook makkelijker rond de uitstulpsels schrapen, zonder teveel van de lekker gezonde gember verloren te laten gaan. Probeer het eens, je zult merken: het werkt! Gezondheid!

Gerelateerde nieuwsberichten

Alle Boeken

Zonder verzendkosten: kom mijn boeken bij me thuis ophalen!

Omdat veel mensen uit de buurt van Lochristi me vragen of ze mijn boeken nog kunnen bestellen en thuis bij me ophalen, gaan we iets speciaals doen. Tot aan de kerstvakantie kun je “Veel Geluk Gewenst”, maar ook “Waarom Wandelen”, “Mijn Mama’s Kookboek”, en “Mijn Barcelona” bestellen en bij ons thuis ophalen … Lees meer

Wat is het verschil tussen cocoa en cacao?

Vandaag is wereld cocoa day. Ik vroeg me af, toen ik dat zag, wat nu eigenlijk het verschil is tussen cocoa en cacao. Een goede vraag ook voor een quiz, want ik moet bekennen dat ik het zelf niet wist, en ik vermoed dat dat voor veel mensen geldt … Lees meer

Waar komt de brownie vandaan?

Geen twijfel mogelijk: de brownie komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en werd waarschijnlijk eind 19e eeuw uitgevonden. Een chef-kok in Chicago maakte per ongeluk een dichte, smeuïge cake door een fout in het recept of door een misverstand in de keuken … Lees meer

Wat zijn fritters?

Fritters is eigenlijk de verzamelnaam voor alle mogelijke gefrituurde gerechten die een soort beslag bevatten waarin verschillende ingrediënten worden gedompeld voordat ze worden gebakken in olie … Lees meer

De meeste mensen eten hun pizza verkeerd

Volgens een onderzoek eet 61% van de mensen hun pizza met de punt naar beneden. Dat hoort eigenlijk zo niet. Het maakt het lastiger om je pizza vast te houden en de toppings vallen er sneller af … Lees meer

Wat is jerky?

Bij ons is het misschien minder gekend en populair maar in vele landen is jerky zeer geliefd! In Zuid-Afrika bijvoorbeeld kan je het kopen in elke slagerij en supermarkt, en niet een soort, maar veel verschillende … Lees meer

Waar komen sardines eigenlijk vandaan?

Ik ben zot van sardines, voor mij doen ze aan de zomer denken. Sardines zijn kleine visjes die voornamelijk voorkomen in warme, gematigde wateren van de oceaan, dus niet in het Noorden zoals vele andere heerlijke vissen … Lees meer

Een van de grootste afknappers in de horeca voor mij

Mag ik eerlijk zijn? Weet je wat ik een van de meest frustrerende zaken vind in restaurants? Naast slecht eten natuurlijk, want dat is wel de grootste afknapper … Lees meer