Geniale truc om gember te schillen
Nieuws

Geniale truc om gember te schillen

Ik ben een gigantische fan van gember- en citroenthee. Ik heb dat hier al vaak verteld. En veel mensen drinken het supergezonde drankje nu ook elke dag. Het geeft hen veel energie geeft, en dat is logisch. Citroen en gember zijn allebei immers zeer zuiverend en gezond, en helpen ook om af te slanken.

Sinds ik dit bericht plaatste blijf ik geregeld vragen krijgen van de volgers van Would Be Chef. Drink je die thee gloeiend heet of niet? Ik laat alles toch voldoende lang trekken en ook wat afkoelen. Is één kop per ochtend drinken voldoende? Dat moet je natuurlijk zelf weten. Ik begin m’n ochtend met zo’n grote thermosmok die ik meeneem onderweg naar het werk. Hoeveel kilo val je daar echt van af? Dat zal van mens tot mens verschillend zijn, en natuurlijk afhangen van hoeveel je sport en wat je verder nog eet.

Maar de vraag die ik heel vaak krijg: hoe schil je gember? Je kunt gember uiteraard met een mesje schillen. Dat kan. Met een dunschiller kun je dat ook proberen. Maar dan blijft, door de grillige vorm van de knol, altijd wel wat schil achter, of je haalt er net veel teveel van het supergezonde vlees mee weg. Geen paniek, want er bestaat een veel makkelijker manier: gebruik  een lepel om gember te schillen. Dat klinkt misschien raar, maar is het zeker niet. Schraap met het omgekeerde topje van je lepel, en als je wat extra druk moet zetten kun je dat met je duim doen.

Eigenlijk schraap je enkel de schil van de knol, en met een lepel kun je ook makkelijker rond de uitstulpsels schrapen, zonder teveel van de lekker gezonde gember verloren te laten gaan. Probeer het eens, je zult merken: het werkt! Gezondheid!

Gerelateerde nieuwsberichten

Gouden tip tegen voedselverspilling

Vandaag is de dag tegen voedselverspilling. Het is iets waar ik het erg moeilijk mee heb: eten weggooien. Mijn grootouders en ouders hadden het niet ontzettend breed, maar er werd wel elke dag lekker gegeten … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Wat zijn Eggs Benedict?

Het staat op de kaart van sommige restaurants in Europa, maar het gerecht is vooral in Amerika waanzinnig populair. Eggs Benedict is een klassiek brunchgerecht dat bestaat uit een gepocheerd ei dat op een helft van een Engelse muffin wordt geplaatst, bedekt met plakjes ham of spek en overgoten met hollandaisesaus … Lees meer

Ken jij Peach Cobbler?

Op Would Be Chef volgen we graag culinaire feestdagen, en 13 april staat zo in alle lijstjes als “National Peach Cobbler Day”. Ik had er zelf nog nooit van gehoord, dus ben ik het maar even gaan opzoeken wat het was … Lees meer

Snakebite Cocktail

Wat is het zwaarste bier ter wereld?

Ik ben geen enorme bierdrinker. Geef mij maar een wijntje. Maar ik weet dat veel volgers van Would Be Chef wel eens een biertje kunnen appreciëren. Er zijn massa’s bieren in de wereld, maar het zwaarste commercieel verkrijgbare bier ter wereld is “Snake Venom”, gebrouwen door Brewmeister, een Schotse brouwerij … Lees meer

Waarom helpt cola bij het verwijderen van roest?

In de volksmond hoor je wel eens dat cola helpt bij het verwijderen van roestvlekken. Het is zo’n typische Tante Kaat tip. En ja het is geen fabeltje, Cola werkt wel degelijk tegen roest en dat komt door de aanwezigheid van fosforzuur … Lees meer

Het wordt vaak fout gemaakt maar wat is nu eigenlijk een carbonara?

Op 6 april is het carbonara dag. Heerlijk gerecht, die carbonara. Maar als ik je in een kwis zou vragen: hoe moet je dat echt maken, zou je het misschien niet weten … Lees meer

Hoe kun je verse kruiden bewaren?

Je kent dat gevoel ongetwijfeld. Je ziet een plezant recept op een of andere site, neem nu Would Be Chef. In dat recept worden kruiden gebruikt. Die koop je dan bij de groentenboer, specifiek voor dat recept, maar nadien heb je die kruiden niet per se meteen weer nodig … Lees meer