Geniale truc om gember te schillen

Ik ben een gigantische fan van gember- en citroenthee. Ik heb dat hier al vaak verteld. En veel mensen drinken het supergezonde drankje nu ook elke dag. Het geeft hen veel energie geeft, en dat is logisch. Citroen en gember zijn allebei immers zeer zuiverend en gezond, en helpen ook om af te slanken.

Sinds ik dit bericht plaatste blijf ik geregeld vragen krijgen van de volgers van Would Be Chef. Drink je die thee gloeiend heet of niet? Ik laat alles toch voldoende lang trekken en ook wat afkoelen. Is één kop per ochtend drinken voldoende? Dat moet je natuurlijk zelf weten. Ik begin m’n ochtend met zo’n grote thermosmok die ik meeneem onderweg naar het werk. Hoeveel kilo val je daar echt van af? Dat zal van mens tot mens verschillend zijn, en natuurlijk afhangen van hoeveel je sport en wat je verder nog eet.

Maar de vraag die ik heel vaak krijg: hoe schil je gember? Je kunt gember uiteraard met een mesje schillen. Dat kan. Met een dunschiller kun je dat ook proberen. Maar dan blijft, door de grillige vorm van de knol, altijd wel wat schil achter, of je haalt er net veel teveel van het supergezonde vlees mee weg. Geen paniek, want er bestaat een veel makkelijker manier: gebruik  een lepel om gember te schillen. Dat klinkt misschien raar, maar is het zeker niet. Schraap met het omgekeerde topje van je lepel, en als je wat extra druk moet zetten kun je dat met je duim doen.

Eigenlijk schraap je enkel de schil van de knol, en met een lepel kun je ook makkelijker rond de uitstulpsels schrapen, zonder teveel van de lekker gezonde gember verloren te laten gaan. Probeer het eens, je zult merken: het werkt! Gezondheid!