Zo pers je "een beetje sap" uit je citroen (en kun je die nog lang bewaren)
Nieuws

Zo pers je “een beetje sap” uit je citroen (en kun je die nog lang bewaren)

Soms heb je een beetje citroen nodig in een recept. Een paar druppels. Dan snij je een citroen in twee en je knijpt het sap dat je nodig hebt. De rest van de citroen gaat dan weer de ijskast in. En wanneer je die dan een paar dagen later uit de frigo haalt blijkt die uitgedroogd. Of erger nog: er staat schimmel op of de citroen kleurt bruin. Smakelijk is anders.

Er bestaat echter een poepsimpele truc om net de juiste hoeveelheid citroensap te persen, en verder de citroen vers te bewaren. Beste kun je de citroen even stevig op je aanrecht rollen zodat alle sappen loskomen. Of heel kort even in de microgolfoven opwarmen (twintig seconden of zo). Prik vervolgens met een metalen of houten satéprikker een gaatje onderaan in je citroen. Duw de prikker tot drie vierde in de citroen en trek die er dan weer uit. Wanneer je vervolgens knijpt in je citroen komt er een mooi straaltje sap uit.

Als je de citroen daarna weer in de ijskast legt, zal die veel beter bewaren. Er kan immers geen zuurstof aan je citroen, en daardoor zal die niet zo snel uitdrogen of rot worden. Heel simpel trucje maar geniaal.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nakd POS material Protein Magazine Key Visual (2)-1 YES

Nieuw! nākd. Protein Bars #advertentie

Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer

Wat zijn de precieze kooktijden voor eieren?

Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Wereld toast dag, enkele slimme en lekkere recepten

Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer

Hoe ben je zeker dat je chocolade soufflé niet mislukt

28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer

Breaking news: dit zijn de (nieuwe) sterren in de Michelin Gids

Daarnet werd in Antwerpen de nieuwe Michelin gids voorgesteld. Altijd een spannend moment voor de chefs die natuurlijk hopen dat ze voor hun restaurants een ster, misschien twee, en wie weet drie sterren kunnen binnenhalen … Lees meer

Mom with her 4 years old daughter are cooking in the kitchen to Mothers day

Een verschrikkelijk lekker weekmenu voor de schrikkelweek

Deze week krijgen we een dagje extra. Eens om de vier jaar komt er in een schrikkeljaar een 29ste februari bij, en dat is deze week dus het geval. Dat is dus een dagje langer werken, ja … Lees meer

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer