Geniale truc om je kinderen weg te houden van snoepjes!

Elk kind snoept graag. Dat is logisch. En vaak snoepen ouders van harte mee. En geef toe: stiekem hebben we het als kleuter allemaal toch wel eens gedaan: snoepjes of koekjes gepikt uit de snoepzak of de koekendoos. Je kunt het je kind uiteraard streng verbieden, en straffen wanneer het zoetigheid steelt, maar je kunt ook slim zijn en zorgen dat de snoepjes en koekjes onvindbaar zijn in huis.

Op het internet zag ik onlangs een geweldige food hack: verstop de snoepjes van je kinderen of de chocolade gewoon in verpakkingen van veel gezondere producten. In een leeg doosje of een lege zak van diepvriesgroenten bijvoorbeeld. De kans is dan zeer klein dat je kinderen in die verpakkingen snoepjes vermoeden.

Ik zag zelfs ouders die de snoep verstopten in een opengemaakt (en proper gemaakt) blik van tomaten of erwtjes. Door dat met snoep gevulde blik dan stiekem tussen andere blikken in de voorraadkast te zetten, verstop je de zoetigheid op een slimme manier. Een beetje grappig, een beetje bedriegerij, maar wel goed gevonden. En vooral: zeer efficiënt!