Er is veel om over te klagen tegenwoordig. De snelheid van de vaccinaties. Enfin, de traagheid. De avondklok. Dat we niet binnen op bezoek mogen bij vrienden. En dat het zo’n slecht weer is. De eenzaamheid. De traagheid van onze politici. Dat we niet naar de horeca mogen. Niet op reis. Dat verplichte thuis werken nog steeds. Dag in dag uit hetzelfde leven. Er zijn een miljoen redenen om te zagen en te klagen. Maartse buien alom!!!
Maar ik focus graag op het goede. Op wat er wel is en wat mooi is. Op de kleine dingetjes die me een goed gevoel geven. Wandelen met vrienden. Buiten iets eten samen. Tevreden zijn dat mijn ouders gezond zijn en bijna zullen gevaccineerd worden. Het feit dat het sowieso zomer zal worden. Dat er opnieuw aanvragen binnenkomen voor DJ-sets. Dat ik een super job heb en een goed lief. Maar er zijn twee dingen die me nu extra blij maken.
Twee kleine dingetjes. Misschien onbenullig. Want ze overkomen me elk jaar opnieuw in deze periode van het jaar. Maar ze maken mij oprecht blij. Het feit dat de vogeltjes, ondanks het slechte weer, elke dag enthousiaster fluiten in de ochtend. Dan weet je: het wordt lente. Ik vind het zalig om hen de dag te laten open zingen. En het tweede dingetje: de dagen die nu keihard lengen. Het gaat echt echt snel nu. ‘s Ochtends begint de dag al voor zeven uur. En ‘s avonds gaat de zon pas onder iets voor zeven. En de komende dagen, weken en maanden gaan de dagen nog serieus lengen.
Misschien denk je: ach ja, is het dat maar? Ja, dat is het. Want ook al vrees ik dat het ook vandaag weer een dag wordt met weinig zon en af en toe een goede regenbui, ook al zou het best kunnen dat er ook vandaag weer veel negatief nieuws is op TV, toch maken die twee kleine dingetjes mij in de ochtend al gelukkig. Dagen die langer worden en vogels die fluiten geven me een blij gevoel wanneer ik wakker word. Het geeft me hoop. De lente komt. De zomer ook.
Helemaal goed komt het met de wereld nooit. Daarvoor zijn mensen mensen, en is de natuur de natuur. Maar toch sta ik fluitend op. Zo’n rare vogel ben ik wel.
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer
Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer