Er is veel om over te klagen tegenwoordig. De snelheid van de vaccinaties. Enfin, de traagheid. De avondklok. Dat we niet binnen op bezoek mogen bij vrienden. En dat het zo’n slecht weer is. De eenzaamheid. De traagheid van onze politici. Dat we niet naar de horeca mogen. Niet op reis. Dat verplichte thuis werken nog steeds. Dag in dag uit hetzelfde leven. Er zijn een miljoen redenen om te zagen en te klagen. Maartse buien alom!!!
Maar ik focus graag op het goede. Op wat er wel is en wat mooi is. Op de kleine dingetjes die me een goed gevoel geven. Wandelen met vrienden. Buiten iets eten samen. Tevreden zijn dat mijn ouders gezond zijn en bijna zullen gevaccineerd worden. Het feit dat het sowieso zomer zal worden. Dat er opnieuw aanvragen binnenkomen voor DJ-sets. Dat ik een super job heb en een goed lief. Maar er zijn twee dingen die me nu extra blij maken.
Twee kleine dingetjes. Misschien onbenullig. Want ze overkomen me elk jaar opnieuw in deze periode van het jaar. Maar ze maken mij oprecht blij. Het feit dat de vogeltjes, ondanks het slechte weer, elke dag enthousiaster fluiten in de ochtend. Dan weet je: het wordt lente. Ik vind het zalig om hen de dag te laten open zingen. En het tweede dingetje: de dagen die nu keihard lengen. Het gaat echt echt snel nu. ‘s Ochtends begint de dag al voor zeven uur. En ‘s avonds gaat de zon pas onder iets voor zeven. En de komende dagen, weken en maanden gaan de dagen nog serieus lengen.
Misschien denk je: ach ja, is het dat maar? Ja, dat is het. Want ook al vrees ik dat het ook vandaag weer een dag wordt met weinig zon en af en toe een goede regenbui, ook al zou het best kunnen dat er ook vandaag weer veel negatief nieuws is op TV, toch maken die twee kleine dingetjes mij in de ochtend al gelukkig. Dagen die langer worden en vogels die fluiten geven me een blij gevoel wanneer ik wakker word. Het geeft me hoop. De lente komt. De zomer ook.
Helemaal goed komt het met de wereld nooit. Daarvoor zijn mensen mensen, en is de natuur de natuur. Maar toch sta ik fluitend op. Zo’n rare vogel ben ik wel.
Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer
Zout, wanneer je het met mate gebruikt, is een heerlijke smaakmaker voor je gerechten. Niks zo lekker als wat zout op je aardappelen, wat peper en zout met wat olijfolie of boter op je broodje en in vele gerechten, zelfs in zoete desserts, is een snuf zout echt de ultieme punch … Lees meer
Op een vrijdag de 13de durven mensen wel eens extra last te hebben van bijgeloof. Zo’n dag zou mensen immers ongeluk brengen. Ze lopen daarom niet onder ladders door, en zijn bang voor zwarte katten en zo … Lees meer
Ik ben weer vertrokken uit Barcelona om in België na een deugddoende vakantie weer aan het werk te gaan, lekker radio maken met Anke, elke dag tussen zes en tien op Joe … Lees meer
15 augustus is moederdag in Antwerpen, en wij vieren dat ook, ondanks het feit dat mama in Knesselare en wij in Lochristi wonen. Maar ik ben daar principieel in: je kunt je moeder niet genoeg vieren … Lees meer
Het is vrijdag. En dat is voor veel mensen frietjes-dag. Maar misschien heb je zin om morgen of overmorgen eens iets echt lekkers te koken, en weet je nog niet zo goed welk recept je deze keer zou maken … Lees meer
Neen! Witte chocolade wordt net als fondant en melkchocolade ook “chocolade” genoemd, maar eigenlijk klopt dat technisch gezien niet, want witte chocolade heeft een compleet andere samenstelling … Lees meer
Het is niet fijn wanneer je groenten en fruit onrijp zijn, dan zijn ze niet lekker en kun je ze beter niet gebruiken in je gerechten. Maar verspilling is al helemaal erg … Lees meer