Twee van mijn favoriete restaurants in Barcelona gesloten
Nieuws

Twee van mijn favoriete restaurants in Barcelona gesloten

Barcelona is een stad waar voortdurend heel veel gebeurt en beweegt. Zeker ook in de horeca. En ook al woon ik halftijds in de stad, toch moet ik goed uitkijken of ik loop achter de feiten aan, zo snel veranderen er dingen. Wanneer ik mijn lijstjes doorstuur met mijn favoriete restaurants moet ik daarom altijd even checken of ze nog wel open zijn, en of de formule of de eigenaar niet veranderd is, en soms verhuizen restaurants ook naar een nieuwe locatie.

Dat laatste is het geval met het fan-tas-tische La Barra van Carles Abellan. Ik heb deze topzaak aan Barceloneta al aan zoveel mensen aangeraden en iedereen is er altijd wild van. Een paar maand geleden kregen ze hun eerste Michelin-ster en vandaag hebben ze de deuren gesloten. Maar met een goede reden. La Barra verhuist naar het prestigieuze W-hotel een paar honderd meter verderop, waar het een veel groter restaurant zal worden. Abellan had een ander restaurant zitten in het hotel en dat was eerlijk gezegd een beetje afgeleefd. En La Barra werd een beetje te klein wellicht voor z’n succes. Op 3 mei zou het restaurant op de nieuwe chique locatie open gaan. Spannend, want het kleinschalige van La Barra, met de toog waaraan (op twee tafeltjes na) iedereen at, was echt ook wel een beetje de charme van het restaurant. maar ik weet wel zeker dat Abellan ook op de nieuwe locatie een succes zal maken van deze heerlijke culinaire formule. Eén hoop wel: iets meer variatie in het menu mag, want als je er zoals ik om de maand wel eens komt, dan verwacht je soms wel eens iets vaker een nieuw gerechtje

Ook gesloten, maar wel definitief: Nino Viejo, het Mexicaanse streetfood restaurant van Albert Adria. En dat vind ik echt echt zonde. Hoja Santa, het meer gastronomische Mexicaanse restaurant van Adria dat in hetzelfde pand gehuisvest was, neem de ruimte van Nino Viejo erbij, om meer mensen te kunnen verwennen. Allemaal mooi en wel, maar Hoja Santa is een pak duurder en voor mij dat tikje minder fun. Economisch gezien zal het wel een meesterzet zijn van Albert, maar voor mensen die zoals ik ook af en toe eens gewoon lekker fun eten willen proeven, is het wel jammer. Ik heb zoveel lekkere taco’s geproefd en heerlijke avonden doorgebracht in deze no-nonsense plek waar de tafellakens van plastiek waren en het betaalbare eten superlekker en niks snobistisch. Toch jammer dat deze kanjer verdwijnt.

Gerelateerde nieuwsberichten

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer

Istock photo

Mijn lekkere paasmenu

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer