Twee van mijn favoriete restaurants in Barcelona gesloten
Nieuws

Twee van mijn favoriete restaurants in Barcelona gesloten

Barcelona is een stad waar voortdurend heel veel gebeurt en beweegt. Zeker ook in de horeca. En ook al woon ik halftijds in de stad, toch moet ik goed uitkijken of ik loop achter de feiten aan, zo snel veranderen er dingen. Wanneer ik mijn lijstjes doorstuur met mijn favoriete restaurants moet ik daarom altijd even checken of ze nog wel open zijn, en of de formule of de eigenaar niet veranderd is, en soms verhuizen restaurants ook naar een nieuwe locatie.

Dat laatste is het geval met het fan-tas-tische La Barra van Carles Abellan. Ik heb deze topzaak aan Barceloneta al aan zoveel mensen aangeraden en iedereen is er altijd wild van. Een paar maand geleden kregen ze hun eerste Michelin-ster en vandaag hebben ze de deuren gesloten. Maar met een goede reden. La Barra verhuist naar het prestigieuze W-hotel een paar honderd meter verderop, waar het een veel groter restaurant zal worden. Abellan had een ander restaurant zitten in het hotel en dat was eerlijk gezegd een beetje afgeleefd. En La Barra werd een beetje te klein wellicht voor z’n succes. Op 3 mei zou het restaurant op de nieuwe chique locatie open gaan. Spannend, want het kleinschalige van La Barra, met de toog waaraan (op twee tafeltjes na) iedereen at, was echt ook wel een beetje de charme van het restaurant. maar ik weet wel zeker dat Abellan ook op de nieuwe locatie een succes zal maken van deze heerlijke culinaire formule. Eén hoop wel: iets meer variatie in het menu mag, want als je er zoals ik om de maand wel eens komt, dan verwacht je soms wel eens iets vaker een nieuw gerechtje

Ook gesloten, maar wel definitief: Nino Viejo, het Mexicaanse streetfood restaurant van Albert Adria. En dat vind ik echt echt zonde. Hoja Santa, het meer gastronomische Mexicaanse restaurant van Adria dat in hetzelfde pand gehuisvest was, neem de ruimte van Nino Viejo erbij, om meer mensen te kunnen verwennen. Allemaal mooi en wel, maar Hoja Santa is een pak duurder en voor mij dat tikje minder fun. Economisch gezien zal het wel een meesterzet zijn van Albert, maar voor mensen die zoals ik ook af en toe eens gewoon lekker fun eten willen proeven, is het wel jammer. Ik heb zoveel lekkere taco’s geproefd en heerlijke avonden doorgebracht in deze no-nonsense plek waar de tafellakens van plastiek waren en het betaalbare eten superlekker en niks snobistisch. Toch jammer dat deze kanjer verdwijnt.

Gerelateerde nieuwsberichten

Opgelet: laatste dagen solden voor mijn boeken!!!

Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer

Alle Boeken

Solden op al mijn boeken! Nu tijdelijk 20% korting.

Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer

Gemarineerde gamba's met frisse salade van quinoa

Vier Quinoa Day met een van mijn recepten

16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer

Is vers geperst fruitsap echt zo ongezond?

Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer

Voor de late twijfelaars: dit zijn mijn toprecepten voor kerstavond

De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer

Sven vliegtuig

Mijn spannende plannen voor deze kerstvakantie

Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer

Wat is maple syrup en waar gebruik je het voor?

Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Mijn heerlijke weekmenu voor deze winterweek

December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer