Tweede toprestaurant dat sluiting aankondigt in 1 week...
Nieuws

Tweede toprestaurant dat sluiting aankondigt in 1 week…

Eerder deze week was er het jammerlijke nieuws dat sterrenrestaurant Ter Leepe in Zedelgem eind dit jaar de deuren gaat sluiten na meer dan 40 jaar. Dat had chef Kristof Marannes aangekondigd. Over een goede negen maanden, op 30 oktober is het culinaire avontuur van Marannes en z’n team afgelopen. “Als ik nog iets anders wil doen met m’n leven dan is het nu het juiste moment” zei hij aan de collega’s van HLN.

En het nieuws was nog niet koud of een andere sterrenrestaurant kondigde aan er eind oktober mee te kappen. Dit najaar sluit dus ook het restaurant Het Land in Berlaar van chef Steven Bes en zijn vrouw Mira Demeerleer. Met 16/20 in de gids van Gault&Millau en een Michelinster is ook dit een topper die stopt. Na 26 jaar wil het koppel andere projecten uit gaan werken.

Op hun site schrijven ze: “Sinds we in 1994 in de Lierse Begijnhofstraat gestart zijn onder de naam Het land van Belofte hebben we vaak ons hart gevolgd en even vaak ons zakelijk verstand gebruikt. Daarom verhuisden we in 2004 naar Berlaar om daar Het Land te openen waar we de ruimte hadden om onze klanten met veel goesting te verwelkomen. Ook nu volgen we ons hart en gebruiken we ons verstand. De voorbije jaren ervaarden wij immers dat onze passie voor Het Land bijzonder veel vergt van een mens. Het is een toewijding die je – vaak letterlijk- dag en nacht in de ban houdt. We willen niet wachten tot die toewijding ons ontglipt. Een goede timing is cruciaal in de keuken en dus ook om ze te sluiten.”

Ook dit koppel wensen we alle succes met hun verdere plannen. Blijft toch de vraag waarom zoveel toprestaurants er mee stoppen. En als je even doorvraagt in de sector komt toch altijd hetzelfde antwoord. De druk is ontzettend hoog, de klanten worden steeds kritischer, het juiste personeel vinden is moeilijk, en vooral: je kunt steeds moeilijker je boterham verdienen met topgastronomie. Jammer, want op deze manier gaat veel toptalent verloren, en sluiten veel prachtige restaurants hun deuren.

Gerelateerde nieuwsberichten

3-palacio-arrriluce-hotel-lujo-bilbao-getxo-fachada.jpg

Weg uit Barcelona. We gaan een droomreisje maken! #advertentie

De zomer is voor ons nu al meer dan tien jaar: genieten in Barcelona. Het is heerlijk om een eigen flat te hebben in deze prachtige stad. Als je eigen kleren in de kast hangen, je glazen staan te blinken om gevuld te worden, en je kunt slapen in je eigen bed, dan voel je je de koning te rijk … Lees meer

Word je van tequila sneller dronken? En waarom?

Ik heb van een van mijn beste vrienden in Barcelona een mooie fles top-tequila gekregen in de vorm van een cactus. Een fles in terracotta die er prachtig uitziet … Lees meer

10 ingrediënten die je nooit in de diepvriezer mag bewaren!

Het is uiteraard een goed idee om veel lekkers in de diepvriezer te bewaren. Ik heb voor noodgevallen altijd allerlei fijne producten klaarzitten waarmee je mooie gerechten maken kunt wanneer er onverwacht vrienden komen binnenvallen … Lees meer

Weet jij wat kardemom is en waar je het voor gebruikt?

Soms zie je in een recept kruiden of specerijen staat die je helemaal niet kent. Kardemom is er misschien eentje van. Het wordt bij ons niet zo vaak gebruikt maar in veel keukens is het een essentieel ingrediënt … Lees meer

De 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Dit zijn de 10 fruitsoorten met het minste calorieën

Fruit eten is erg gezond, dus je moet minstens twee stukken fruit eten per dag, hoor je experts al heel je leven zeggen. Dat klopt, want fruit zit vol vezels en vitaminen … Lees meer

Zo gaan slimme obers om met lastige klanten

Ik ken nogal wat mensen die in de horeca erken, en ik hoor van hen wel eens verhalen van lastige klanten. Mensen zijn vandaag veel mondiger dan ooit en kunnen soms echt vervelend doen … Lees meer

Kun je dik worden van tandpasta? En kun je een overdosis nemen?

Ik vond het hilarisch: iemand zei me een tijdje geleden dat je echt wel moet uitkijken met teveel tandenpoetsen als je niet dik wil worden, omdat er in tandpasta best veel calorieën kunnen zitten … Lees meer

Waterkan

Pure verwennerij in de zomer: maak zelf fruitwater

In België was het weer nog niet zo goed de voorbije week. Maar in Barcelona was het heerlijk: lekker veel zon en al bij al aangename temperaturen, heel zomers, maar in tegenstelling tot de voorbije twee jaar voorlopig nog niet bloedheet … Lees meer