In 1991 snoepten we voor het eerst Twix
Nieuws

In 1991 snoepten we voor het eerst Twix

Speciaal momentje in de jaren ’90. Nadat we al ons ganse leven opgegroeid waren met Marsen, Snickers, Bounty’s en andere snoepjes veranderde één van de populairste chocolatbars plotseling van naam. Geen mens had ooit van Twix gehoord. Neen, wij waren opgegroeid met Raiders. Een Raider bestond uit twee smalle koekjes bedekt met karamel en een laagje melkchocolade. En in de jaren 80, toen ik op internaat zat in Gent, en je op de speelplaats nog zonder beperking chocolade bars kon kopen heb ik er vermoedelijk honderden of zelfs meer gegeten.

De Raider verscheen in 1967 voor het eerst in de winkel. In 1979 werd het product ook in de Verenigde Staten geïntroduceerd onder de naam Twix. De naam Twix was afgeleid van de twee Engelse woorden: “twin” en “biscuits”, ’tweelingkoekjes’ dus. Maar in 1991 werd Raider dus ten grave gedragen. Het chocoladekoekje werd geproduceerd door Mars Incorporated en in het kader van de wereldwijde marketingstrategie werd de naam gewijzigd in Twix. De Amerikaanse naam moest dus plotseling overal gebruikt worden. Dat vonden wij eerlijk gezegd een beetje raar.

Een soortgelijke verandering kwam er trouwens in 2001 toen de populaire chips van het merk Smiths in België en Nederland een nieuwe naam kregen. Ook om marketingredenen dus. De Smiths werden toen, zoals in de rest van Europa: Lay’s. Ook even wennen. Maar het is gelukt intussen…

Gerelateerde nieuwsberichten

Verfijnd, en makkelijk te maken: vichyssoise

Je ziet het vaak op de kaart staan, zeker in Frankrijk: vichyssoise. Klinkt chic, niet? En als je het ooit geproefd hebt, weet je meteen waarom het zo’n klassieker is … Lees meer

Zo makkelijk kun je zelf pickles saus maken

Picklesaus, die heerlijke gele saus vol stukjes groenten, lekker zuur en pittig, kun je overal in de winkel kopen, maar die kun je uiteraard ook zelf maken, en het is nog plezant ook … Lees meer

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Speciaal weekje, speciaal menu

Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer