Eindelijk. Vandaag wordt een prachtige dag. Misschien zelfs wat weer betreft. Maar zelfs als er toch regen tegen de ramen komt waaien gaat dat ons echt niet tegenhouden om één van de mooiste dagen van het jaar, en misschien zelfs van ons leven te beleven. Mama en papa zijn namelijk 50 jaar getrouwd, en dat gaan we uitgebreid vieren.
Enfin, correctie. Mama en papa zijn 50 en een half jaar en dertien dagen en een paar uur getrouwd. Eigenlijk zou het feest dus begin april plaats gevonden hebben. Maar toen was er een lockdown en is alles zo’n beetje in het water gevallen. Niet alleen hun feest. Elk feest.
Je mocht toen maximum met vier personen buiten samen komen, en dat hebben we toen ook wel gedaan. 3 april was de mooiste dag van de lente. We hebben mama en papa met een taxi naar ons thuis laten komen, en we hebben heerlijk getafeld op ons terras en de beste wijnen ooit geopend. Dat was zalig. We hebben er toen het beste van gemaakt.
Maar echt het beste vier je zo’n prachtig jubileum met de hele familie, alle kinderen, schoonkinderen en kleinkinderen, met de ganse familie en de beste vrienden samen. Dat kon toen niet. Maar kijk, uitstel is geen afstel. Vandaag is het dan eindelijk zover. In een mooie feestzaal in West-Vlaanderen gaan we het gouden jubileum vieren.
Het wordt sowieso een fantastische dag met heerlijk eten en mooie wijnen, met heel veel liefde en vriendschap. En misschien ook met hier en daar een kleine verrassing die ik hier niet verklappen kan, want mijn ouders zijn wellicht de trouwste fans van deze foodblog. Ze lezen alles. En zeker dit artikel.
Wat ik wel wil schrijven, nu ze toch meelezen: mama en papa, jullie zijn de beste, liefste, mooiste ouders van de hele wereld en de beste grootouders voor Julie, Anna en Estée. We zien jullie allemaal ontzettend graag en zijn jullie eindeloos dankbaar voor onze opvoeding, voor alle kansen die we gekregen hebben, voor jullie liefde, voor jullie wijsheid.
En de rest van de speech hou ik voor deze middag.
Jullie kennen me, en mijn passies. Ik ben als een bakker die, na meer dan dertig jaar achter zijn oven, nog altijd even trots is op elke kraakverse croissant die door zijn handen gaat, als een dokter die elke patiënt wil genezen of op zijn minst de pijn wil verzachten, als een garagist die hoopt dat het leven voor elke klant gesmeerd loopt, zoals een pastoor die z’n schapen de hemel wil bieden, en zoals een meisje van lichte zeden dat elke man met een brede glimlach het etablissement wil zien verlaten … Lees meer
Bangkok is een schitterende stad met vele prachtige restaurants en hotels. Dat hadden we al door toen we bijna 15 jaar geleden hier voor het eerst waren … Lees meer
De wetenschappelijke naam van popcorn is zea mays everta, en dat is de enige soort maïs die ook “popt”. Popcorn is eigenlijk familie van de grassen … Lees meer
Ik gebruik graag koriander in mijn recepten. Vooral wanneer ik Aziatische gerechten maak geeft dit frisse kruid (vaak in combinatie met munt) een lekkere extra toets … Lees meer
Altijd al gedacht dat je eens een van mijn boeken wilde kopen voor jezelf, of om cadeau te doen? Dan is deze week een goed moment. Tot eind januari kun je al mijn boeken kopen aan twintig procent korting … Lees meer
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer