Eindelijk. Vandaag wordt een prachtige dag. Misschien zelfs wat weer betreft. Maar zelfs als er toch regen tegen de ramen komt waaien gaat dat ons echt niet tegenhouden om één van de mooiste dagen van het jaar, en misschien zelfs van ons leven te beleven. Mama en papa zijn namelijk 50 jaar getrouwd, en dat gaan we uitgebreid vieren.
Enfin, correctie. Mama en papa zijn 50 en een half jaar en dertien dagen en een paar uur getrouwd. Eigenlijk zou het feest dus begin april plaats gevonden hebben. Maar toen was er een lockdown en is alles zo’n beetje in het water gevallen. Niet alleen hun feest. Elk feest.
Je mocht toen maximum met vier personen buiten samen komen, en dat hebben we toen ook wel gedaan. 3 april was de mooiste dag van de lente. We hebben mama en papa met een taxi naar ons thuis laten komen, en we hebben heerlijk getafeld op ons terras en de beste wijnen ooit geopend. Dat was zalig. We hebben er toen het beste van gemaakt.
Maar echt het beste vier je zo’n prachtig jubileum met de hele familie, alle kinderen, schoonkinderen en kleinkinderen, met de ganse familie en de beste vrienden samen. Dat kon toen niet. Maar kijk, uitstel is geen afstel. Vandaag is het dan eindelijk zover. In een mooie feestzaal in West-Vlaanderen gaan we het gouden jubileum vieren.
Het wordt sowieso een fantastische dag met heerlijk eten en mooie wijnen, met heel veel liefde en vriendschap. En misschien ook met hier en daar een kleine verrassing die ik hier niet verklappen kan, want mijn ouders zijn wellicht de trouwste fans van deze foodblog. Ze lezen alles. En zeker dit artikel.
Wat ik wel wil schrijven, nu ze toch meelezen: mama en papa, jullie zijn de beste, liefste, mooiste ouders van de hele wereld en de beste grootouders voor Julie, Anna en Estée. We zien jullie allemaal ontzettend graag en zijn jullie eindeloos dankbaar voor onze opvoeding, voor alle kansen die we gekregen hebben, voor jullie liefde, voor jullie wijsheid.
En de rest van de speech hou ik voor deze middag.
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer
Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer
Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer