Eindelijk. Vandaag wordt een prachtige dag. Misschien zelfs wat weer betreft. Maar zelfs als er toch regen tegen de ramen komt waaien gaat dat ons echt niet tegenhouden om één van de mooiste dagen van het jaar, en misschien zelfs van ons leven te beleven. Mama en papa zijn namelijk 50 jaar getrouwd, en dat gaan we uitgebreid vieren.
Enfin, correctie. Mama en papa zijn 50 en een half jaar en dertien dagen en een paar uur getrouwd. Eigenlijk zou het feest dus begin april plaats gevonden hebben. Maar toen was er een lockdown en is alles zo’n beetje in het water gevallen. Niet alleen hun feest. Elk feest.
Je mocht toen maximum met vier personen buiten samen komen, en dat hebben we toen ook wel gedaan. 3 april was de mooiste dag van de lente. We hebben mama en papa met een taxi naar ons thuis laten komen, en we hebben heerlijk getafeld op ons terras en de beste wijnen ooit geopend. Dat was zalig. We hebben er toen het beste van gemaakt.
Maar echt het beste vier je zo’n prachtig jubileum met de hele familie, alle kinderen, schoonkinderen en kleinkinderen, met de ganse familie en de beste vrienden samen. Dat kon toen niet. Maar kijk, uitstel is geen afstel. Vandaag is het dan eindelijk zover. In een mooie feestzaal in West-Vlaanderen gaan we het gouden jubileum vieren.
Het wordt sowieso een fantastische dag met heerlijk eten en mooie wijnen, met heel veel liefde en vriendschap. En misschien ook met hier en daar een kleine verrassing die ik hier niet verklappen kan, want mijn ouders zijn wellicht de trouwste fans van deze foodblog. Ze lezen alles. En zeker dit artikel.
Wat ik wel wil schrijven, nu ze toch meelezen: mama en papa, jullie zijn de beste, liefste, mooiste ouders van de hele wereld en de beste grootouders voor Julie, Anna en Estée. We zien jullie allemaal ontzettend graag en zijn jullie eindeloos dankbaar voor onze opvoeding, voor alle kansen die we gekregen hebben, voor jullie liefde, voor jullie wijsheid.
En de rest van de speech hou ik voor deze middag.
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer