Goed nieuws: op woensdag 5 juni ‘s avonds gaan mijn goede vriend, bekende sterrenchef en beste patissier van de wereld, de sympathieke Roger van Damme en ik samen een quatre mains koken. We doen dat in zijn sterrenrestaurant Het Gebaar, dat normaal enkel in de week voor de lunch open is, maar speciaal voor deze gelegenheid eenmalig ‘s avonds open zal zijn.
Ik ken Roger al ontzettend lang, we gaan vaak samen uit eten, reizen wel eens met z’n tweetjes naar Barcelona, onze families zijn zelfs bevriend geraakt met elkaar, en onze passie voor lekker, smaakvol eten is compleet gelijklopend. En we hebben al vaak samen gekookt, privé thuis en op vakantie. En dat is altijd ontzettend plezant, en toegegeven: voor mij zeer leerrijk.
Roger heeft zijn menu samengesteld: hij heeft enkele van z’n favorietje recepten van deze blog uitgekozen, en gaat ze samen met mij koken in Het Gebaar in Antwerpen. Hij zal er een kleine twist aan geven, wat verfijning aanbrengen, met een ‘klein gebaar’ een verschilletje maken. En mij plagend commanderen in de keuken, vrees ik. Maar we gaan ons vooral amuseren, en zorgen dat onze gasten erg lekker gaan eten.
Vandaag gaan de reservaties open om 10:00! Reserveren doe je straks via www.hetgebaar.be De prijs bedraagt € 150,- per persoon, inclusief uitstekende aangepaste wijnen en waterarrangement, en moet bij reservatie betaald worden. In totaal zullen we met veertig gasten deze unieke culinaire avond vieren en klinken op het leven.
We doen deze quatre mains omdat we iets te vieren hebben, omdat we eens fun willen maken, maar ook vooral voor het goede doel. De volledige winst van deze speciale culinaire avond gaat naar SuperKrachtig Lekker een fantastisch goed doel. Toen Kim en Stephanie een tijdje geleden langskwamen bij Kürt en mezelf in de Joe-studio en vertelden over hun goed doel, dacht ik: hier moet ik mijn schouders onderzetten!
De VZW SuperKrachtig Lekker is opgericht door Kim Milants en Stephanie, die bij de behandeling (leukemie) van haar dochter Jasmijn opmerkte dat er nogal weinig aandacht uitgaat naar de voeding van patiënten.
Zij zamelt met SuperKrachtig Lekker geld in voor de bouw van een keuken in het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola in het UZ Gent, een keuken waar de ouders gezond en lekker kunnen koken voor hun kinderen.
Mis deze unieke kans niet, en zorg dat je een tafeltje reserveert, straks vanaf tien uur! Ik hoop je daar te ontmoeten.
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer
Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Dit weekend komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen. En in veel families zal er dit weekend niet alleen naar eitjes gezocht worden, maar ook lekkere gegeten worden … Lees meer
Vorig jaar al heb ik jullie laten weten dat ik er eindelijk zou aan beginnen, aan mijn Barcelona boek. Sinds we er tien jaar geleden een flatje hebben gekocht zijn we grote fans geworden van de prachtige stad aan de Middellandse zee, de hoofdstad van Catalonië … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag fiere ambassadeur van nākd. Voor iemand als ik, die vaak onderweg is, wisselende uren heeft met vroege ochtendshows en late DJ-sets en veel gewandel tussendoor zijn de raw bars van nākd … Lees meer
Een eitje bij het ontbijt is altijd lekker. Maar wat zijn de precieze kooktijden? Weet jij het uit je blote hoofd? Een kleine reminder… Zachtgekookt ei: Ongeveer 4-5 minuten … Lees meer
Het is makkelijk en lekker. Het is feestelijk in het weekend. En het is een easy manier om oud brood toch weer lekker te krijgen: de broodrooster helpt je om van elke ontbijt iets lekkers te maken … Lees meer
28 februari is chocolade soufflé dag. Het maken van een perfecte chocolade soufflé kan een grote uitdaging zijn, maar als je het goed doet is het zo ontzettend lekker … Lees meer