Reserveer vandaag om 10 uur voor “Roger van Damme x Would Be Chef”!

Goed nieuws: op woensdag 5 juni ’s avonds gaan mijn goede vriend, bekende sterrenchef en beste patissier van de wereld, de sympathieke Roger van Damme en ik samen een quatre mains koken. We doen dat in zijn sterrenrestaurant Het Gebaar, dat normaal enkel in de week voor de lunch open is, maar speciaal voor deze gelegenheid eenmalig ’s avonds open zal zijn.

Ik ken Roger al ontzettend lang, we gaan vaak samen uit eten, reizen wel eens met z’n tweetjes naar Barcelona, onze families zijn zelfs bevriend geraakt met elkaar, en onze passie voor lekker, smaakvol eten is compleet gelijklopend. En we hebben al vaak samen gekookt, privé thuis en op vakantie. En dat is altijd ontzettend plezant, en toegegeven: voor mij zeer leerrijk.

Roger heeft zijn menu samengesteld: hij heeft enkele van z’n favorietje recepten van deze blog uitgekozen, en gaat ze samen met mij koken in Het Gebaar in Antwerpen. Hij zal er een kleine twist aan geven, wat verfijning aanbrengen, met een klein gebaar’ een verschilletje maken. En mij plagend commanderen in de keuken, vrees ik. Maar we gaan ons vooral amuseren, en zorgen dat onze gasten erg lekker gaan eten.

Dit is het feestmenu voor woensdag 5 juni

Preisoepje met gorgonzola
Croque deluxe
Eitje met krab en pumpernikkel
Gevuld aardappeltje met kaviaar en steur
Thaise vol-au-vent
Mama’s appeltaartje met vanille saus

 

Vandaag gaan de reservaties open om 10:00! Reserveren doe je straks via www.hetgebaar.be De prijs bedraagt 150,- per persoon, inclusief uitstekende aangepaste wijnen en waterarrangement, en moet bij reservatie betaald worden. In totaal zullen we met veertig gasten deze unieke culinaire avond vieren en klinken op het leven.

We doen deze quatre mains omdat we iets te vieren hebben, omdat we eens fun willen maken, maar ook vooral voor het goede doel. De volledige winst van deze speciale culinaire avond gaat naar SuperKrachtig Lekker een fantastisch goed doel. Toen Kim en Stephanie een tijdje geleden langskwamen bij Kürt en mezelf in de Joe-studio en vertelden over hun goed doel, dacht ik: hier moet ik mijn schouders onderzetten!

 

 

De VZW SuperKrachtig Lekker is opgericht door Kim Milants en Stephanie, die bij de behandeling (leukemie) van haar dochter Jasmijn opmerkte dat er nogal weinig aandacht uitgaat naar de voeding van patiënten.

 

 

Zij zamelt met SuperKrachtig Lekker geld in voor de bouw van een keuken in het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola in het UZ Gent, een keuken waar de ouders gezond en lekker kunnen koken voor hun kinderen.

Mis deze unieke kans niet, en zorg dat je een tafeltje reserveert, straks vanaf tien uur! Ik hoop je daar te ontmoeten.