Reserveer vandaag om 10 uur voor "Roger van Damme x Would Be Chef"!
Nieuws

Reserveer vandaag om 10 uur voor “Roger van Damme x Would Be Chef”!

Goed nieuws: op woensdag 5 juni ’s avonds gaan mijn goede vriend, bekende sterrenchef en beste patissier van de wereld, de sympathieke Roger van Damme en ik samen een quatre mains koken. We doen dat in zijn sterrenrestaurant Het Gebaar, dat normaal enkel in de week voor de lunch open is, maar speciaal voor deze gelegenheid eenmalig ’s avonds open zal zijn.

Ik ken Roger al ontzettend lang, we gaan vaak samen uit eten, reizen wel eens met z’n tweetjes naar Barcelona, onze families zijn zelfs bevriend geraakt met elkaar, en onze passie voor lekker, smaakvol eten is compleet gelijklopend. En we hebben al vaak samen gekookt, privé thuis en op vakantie. En dat is altijd ontzettend plezant, en toegegeven: voor mij zeer leerrijk.

Reserveer vandaag om 10 uur voor "Roger van Damme x Would Be Chef"!

Roger heeft zijn menu samengesteld: hij heeft enkele van z’n favorietje recepten van deze blog uitgekozen, en gaat ze samen met mij koken in Het Gebaar in Antwerpen. Hij zal er een kleine twist aan geven, wat verfijning aanbrengen, met een klein gebaar’ een verschilletje maken. En mij plagend commanderen in de keuken, vrees ik. Maar we gaan ons vooral amuseren, en zorgen dat onze gasten erg lekker gaan eten.

Dit is het feestmenu voor woensdag 5 juni

Preisoepje met gorgonzola
Croque deluxe
Eitje met krab en pumpernikkel
Gevuld aardappeltje met kaviaar en steur
Thaise vol-au-vent
Mama’s appeltaartje met vanille saus

Vandaag gaan de reservaties open om 10:00! Reserveren doe je straks via www.hetgebaar.be De prijs bedraagt 150,- per persoon, inclusief uitstekende aangepaste wijnen en waterarrangement, en moet bij reservatie betaald worden. In totaal zullen we met veertig gasten deze unieke culinaire avond vieren en klinken op het leven.

We doen deze quatre mains omdat we iets te vieren hebben, omdat we eens fun willen maken, maar ook vooral voor het goede doel. De volledige winst van deze speciale culinaire avond gaat naar SuperKrachtig Lekker een fantastisch goed doel. Toen Kim en Stephanie een tijdje geleden langskwamen bij Kürt en mezelf in de Joe-studio en vertelden over hun goed doel, dacht ik: hier moet ik mijn schouders onderzetten!

De VZW SuperKrachtig Lekker is opgericht door Kim Milants en Stephanie, die bij de behandeling (leukemie) van haar dochter Jasmijn opmerkte dat er nogal weinig aandacht uitgaat naar de voeding van patiënten.

https://youtu.be/G6di7hyqHzo

Zij zamelt met SuperKrachtig Lekker geld in voor de bouw van een keuken in het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola in het UZ Gent, een keuken waar de ouders gezond en lekker kunnen koken voor hun kinderen.

Mis deze unieke kans niet, en zorg dat je een tafeltje reserveert, straks vanaf tien uur! Ik hoop je daar te ontmoeten.

Gerelateerde nieuwsberichten

Azijnpissers niet welkom. Maar deze tip van Peter Goossens vergeet ik nooit.

Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer

Paté

🍂 Paté: herfst op je bord

Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer

IMG_0208-Hockney-NR

Mag je kat mee-eten aan tafel?

Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer

Zo krijg je orde in je keuken, en rust in het hoofd!

Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer

Een herfstvakantie vol heerlijke inspiratie

Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer

10 plezante weetjes over Halloween

Halloween heeft zijn wortels niet in Amerika zoals wel meestal denken, maar wel in het oude Keltische festival Samhain, dat meer dan 2000 jaar geleden werd gevierd in Ierland en Schotland … Lees meer

Voor de jojo in mij is dit een lastige periode. Herkenbaar?

Augustus vorig jaar. Midden in de zomer. Toen heb ik een beslissing genomen die ik al vaker in mijn leven had genomen, maar deze keer voelde het anders … Lees meer

Richting herfstvakantie met dit gezellige weekmenu

Wow, wat vliegt de tijd zeg. Net was het nog zomer, net was het nog half augustus. Vandaag is het alweer bij herfstvakantie. Erger nog: volgende zaterdag schakelen we over naar het winteruur, en dan gaan de avonden echt heel kort worden … Lees meer