Update over mijn verbrande knikker / zonneslag
Nieuws

Update over mijn verbrande knikker / zonneslag

Oh wat zijn jullie lief. nadat ik gisteren een foto had gepost van mijn lichtjes verbrande kale knikker, kreeg ik massa’s reacties. En heel veel tips. Ik moest yoghurt op mijn hoofd smeren zei iemand. Een andere had het over platte kaas. Schijfjes verse tomaat werden me ook aangeraden. Of komkommer.

Ik moet zeggen, gisteren voelde ik mij wat koortsig en bloedheet aan mijn hoofd, maar ik heb het al bij al snel onder controle gekregen. Ik heb gezichtscrème gesmeerd, een hele dikke laag, veel water gedronken, en een Dafalgan genomen. En grote opluchting: ik heb goed geslapen, en eigenlijk niet al te veel last meer. Een echte zonneslag zal ik dus niet gehad hebben. Oef. Oef. Oef.

Mijn hoofd was dan wel goed rood, maar het is niet zo dat die knikker niks gewend is, want ik ga natuurlijk al een heel voorjaar heel veel wandelen, maar goed, erg veel zon hebben we in België inderdaad niet gehad. Soit, de schade is onder controle. Dat is het belangrijkse. Want een echte zonneslag, daar kun je heel ziek van zijn, en is zeer ongezond. Daar ben ik aan ontsnapt.

Laat het wel weer een goede les zijn voor mezelf en voor iedereen die me volgt. Vertrekken voor een wandeling zonder petje is dom, ook al mag het dan bewolkt zijn, de zon kan altijd tevoorschijn komen onderweg. En dat doet ze nogal makkelijk in de zomer, die zon, zeker in Spanje. Daarom: mijn eerste aankoop vandaag, een nieuw petje. Dit zal ik niet snel meer voor hebben. Beloofd!

Gerelateerde nieuwsberichten

Mosselrecept Sven Ornelis’ mama

De mosselen zijn er! #advertentie

Onlangs was ik er als jarenlange ambassadeur van de mosselen weer van harte bij in Zeeuws-Vlaanderen want toen werden de eerste touwen met de 2024 oogst van de Zeeuwse hangcultuurmosselen in het noordelijke deel van de Oosterschelde boven water gehaald … Lees meer

Bram Laebens

De mooie levenslessen van mijn mama

Zondag is moederdag. Leve alle moeders, en oma’s. Jullie weten dat ik mijn mama een enorm warm hart toedraag. Ze is al meer dan een halve eeuw de belangrijkste vrouw in mijn leven … Lees meer

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer