Update over mijn verbrande knikker / zonneslag
Nieuws

Update over mijn verbrande knikker / zonneslag

Oh wat zijn jullie lief. nadat ik gisteren een foto had gepost van mijn lichtjes verbrande kale knikker, kreeg ik massa’s reacties. En heel veel tips. Ik moest yoghurt op mijn hoofd smeren zei iemand. Een andere had het over platte kaas. Schijfjes verse tomaat werden me ook aangeraden. Of komkommer.

Ik moet zeggen, gisteren voelde ik mij wat koortsig en bloedheet aan mijn hoofd, maar ik heb het al bij al snel onder controle gekregen. Ik heb gezichtscrème gesmeerd, een hele dikke laag, veel water gedronken, en een Dafalgan genomen. En grote opluchting: ik heb goed geslapen, en eigenlijk niet al te veel last meer. Een echte zonneslag zal ik dus niet gehad hebben. Oef. Oef. Oef.

Mijn hoofd was dan wel goed rood, maar het is niet zo dat die knikker niks gewend is, want ik ga natuurlijk al een heel voorjaar heel veel wandelen, maar goed, erg veel zon hebben we in België inderdaad niet gehad. Soit, de schade is onder controle. Dat is het belangrijkse. Want een echte zonneslag, daar kun je heel ziek van zijn, en is zeer ongezond. Daar ben ik aan ontsnapt.

Laat het wel weer een goede les zijn voor mezelf en voor iedereen die me volgt. Vertrekken voor een wandeling zonder petje is dom, ook al mag het dan bewolkt zijn, de zon kan altijd tevoorschijn komen onderweg. En dat doet ze nogal makkelijk in de zomer, die zon, zeker in Spanje. Daarom: mijn eerste aankoop vandaag, een nieuw petje. Dit zal ik niet snel meer voor hebben. Beloofd!

Gerelateerde nieuwsberichten

Welkom in Barcelona!

Dit wordt mijn nieuwe boek dat binnenkort verschijnt

Sinds het begin van de kerstvakantie ben ik begonnen aan het boek dat ik al lang heb aangekondigd, en waar blijkbaar veel mensen zitten op te wachten. Eindelijk is het zover: Mijn “Barcelona boek” komt er aan … Lees meer

Kun je zachte aardappelen met scheuten nog eten?

Herken je deze situatie? Je hebt een zak aardappelen gekocht, krieltjes bijvoorbeeld, en gebruikt net genoeg aardappelen voor een paar maaltijden, en dan verlies je de zak even uit het oog … Lees meer

www.truffel.be

De beste truffels koop ik hier online #advertentie

Met de feestdagen en op speciale momenten mag er al eens wat exclusiever gekookt worden. En dan vind ik het altijd fijn om eens met verse truffel te werken … Lees meer

Heerlijk diner voor Hoogstraten met Roger van Damme #advertentie

De lekkerste recepten met de producten van Coöperatie Hoogstraten #advertentie

Begin dit jaar mocht ik een fijne aankondiging doen. Ik werd de nieuwe groentenambassadeur van Coöperatie Hoogstraten. Ik kende Coöperatie Hoogstraten al lang dankzij mijn goede vriend Roger van Damme, die sinds jaar en dag al de ambassadeur is van de lekkerste aardbeien van bij ons, van Hoogstraten … Lees meer

Zalige semifreddo

De beste desserts voor de feestdagen

Op kerst mag het allemaal net iets feestelijker toch? Maar misschien zoek je nog wat last minute inspiratie voor een heerlijk dessert. Ik zet speciaal voor jullie een aantal feestelijke toppers op een rij … Lees meer

Blini met gerookte zalm en Royal Belgian Caviar #advertentie

Proef het zwarte goud: Royal Belgian Caviar #advertentie

Kaviaar staat synoniem voor grote luxe en absolute verfijning. Door de eeuwen heen heeft kaviaar de smaakpapillen van de meest kritische fijnproevers veroverd … Lees meer

Gegrilde zalm met Hollandaise saus en gestoomde groentjes

De lekkerste visgerechten voor de feestdagen

Ik eet graag een stukje vlees, maar vindt het helemaal geen straf om te koken voor mensen die geen vlees eten maar bijvoorbeeld wel vis. Het is gezond, en je kunt er echt feestelijke gerechten mee maken … Lees meer

AI0A6065

Deze gasten kwamen naar mijn Comté kerst-diner #advertentie

Jullie weten het wellicht al lang, sinds jaar en dag ben ik een groot liefhebber en fier ambassadeur van Comté. En daarom was ik zo blij dat ik enkele weken geleden een hele avond mocht koken voor een tafel heerlijke gasten met dit zalige ingrediënt … Lees meer