Update over mijn verbrande knikker / zonneslag
Nieuws

Update over mijn verbrande knikker / zonneslag

Oh wat zijn jullie lief. nadat ik gisteren een foto had gepost van mijn lichtjes verbrande kale knikker, kreeg ik massa’s reacties. En heel veel tips. Ik moest yoghurt op mijn hoofd smeren zei iemand. Een andere had het over platte kaas. Schijfjes verse tomaat werden me ook aangeraden. Of komkommer.

Ik moet zeggen, gisteren voelde ik mij wat koortsig en bloedheet aan mijn hoofd, maar ik heb het al bij al snel onder controle gekregen. Ik heb gezichtscrème gesmeerd, een hele dikke laag, veel water gedronken, en een Dafalgan genomen. En grote opluchting: ik heb goed geslapen, en eigenlijk niet al te veel last meer. Een echte zonneslag zal ik dus niet gehad hebben. Oef. Oef. Oef.

Mijn hoofd was dan wel goed rood, maar het is niet zo dat die knikker niks gewend is, want ik ga natuurlijk al een heel voorjaar heel veel wandelen, maar goed, erg veel zon hebben we in België inderdaad niet gehad. Soit, de schade is onder controle. Dat is het belangrijkse. Want een echte zonneslag, daar kun je heel ziek van zijn, en is zeer ongezond. Daar ben ik aan ontsnapt.

Laat het wel weer een goede les zijn voor mezelf en voor iedereen die me volgt. Vertrekken voor een wandeling zonder petje is dom, ook al mag het dan bewolkt zijn, de zon kan altijd tevoorschijn komen onderweg. En dat doet ze nogal makkelijk in de zomer, die zon, zeker in Spanje. Daarom: mijn eerste aankoop vandaag, een nieuw petje. Dit zal ik niet snel meer voor hebben. Beloofd!

Gerelateerde nieuwsberichten

COVER

Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”

Wat ben ik gelukkig! Mijn nieuwe boek is er: “Veel Geluk Gewenst”. Ik ben er super trots op. Het is een boek dat ik met heel veel liefde geschreven heb … Lees meer

El Bulli 1846 Foundation Cala Montjoi Spanje Would Be Chef Sven Ornelis14

Het mooiste culinaire museum ooit: de El Bulli 1846 Foundation

De elBulli Foundation is een non-profitorganisatie opgericht door de wereldberoemde chef-kok Ferran Adrià na de sluiting van zijn legendarische restaurant elBulli in 2011 … Lees meer

Ideaal extraatje in je gerechten: pompoenzaden

Misschien heb je het al gezien op mijn sociale media. Ik ben lichter aan het koken, met veel gezonde ingrediënten, en met veel groenten. Slaatjes, maar ook heerlijke gewokte of gestoomde groenten, of ik rooster ze in mijn oven … Lees meer

WBC-152123

Verras je huisgenoten met mijn weekmenu

Lekker eten willen we toch allemaal? Nu de dagen toch weer flink aan het korten zijn, en we zelfs bijna aan oktober zitten, wil ik jullie op deze maandag weer inspireren met een aantal lekkere gerechten … Lees meer

Wat is een quesadilla en hoe maak je het zelf?

Een quesadilla is een heerlijk traditioneel Mexicaans gerecht dat bestaat uit een tortilla (meestal gemaakt van maïs of tarwe) die dan wordt gevuld met kaas en soms andere ingrediënten zoals vlees, groenten of bonen … Lees meer

Hoeveel calorieën bevat een glas bier? En is dat meer of minder dan wijn?

Ik ben veel aan het sporten, probeer gezond te eten, en niet teveel alcohol te drinken. Omdat ik echt wat gezonder wou worden en wat kilo’s verliezen. Ik verkoop zelf wijn, en ik geniet van een lekker glas, maar toch denk ik toch ook goed na tegenwoordig wat ik drink en hoeveel … Lees meer

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Geniale tip om je warme choco nog lekkerder te maken

Vandaag is de dag van de chocolademelk!  Ik ken een kleine maar geniale truc om je warme choco nog lekkerder te maken. Een beetje grof zeezout toevoegen is altijd lekker bij chocolade, dat weet iedereen, en zeker als het donkere chocolade is … Lees meer

Vier jij wereld hoagie day?

Dit is een soort van kwisvraagje. Wel eentje waarmee je jammer genoeg niks winnen kunt. Behalve mijn grootste respect. Want ik moet bekennen: ik moest zelf ook even opzoeken wat een hoagie precies was toen ik in de culinaire kalender zag dat vandaag ‘World Hoagie” dag was … Lees meer